Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 436
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 870
Дара не дей да бързаш душа с тези фастове, голямо гуш Hug Те се получават обикновено от само себе си, след време. Ти и скоро роди, за мен си абсолютен герой да имаш бебе на 40. Не е като на 20+, тялото си иска време да се възстанови.
Аз имам особено мнение за фастовете и не смятам, че са необходими изобщо. В същото време когато естествено ми се получат се кефя, че без да се мъча се възползвам от ползите им. До тук съм имала 27ч най-много, но без да се напъвам. Иначе редовно имам16-18ч между ранна вечеря и късна закуска.
При мен кантарът абсолютно замръзна. Но! Супер редовна съм с тренировките и забелязвам, че престилката на корема ми се прибира. Така че платата си имат важна функция. Хич не ми дреме каква е цифрата на кантара, ако мускулите се развиват и кожата се прибира.

# 871
Ползи има от фастове, писано, обяснявано многократно тук с лични примери. Че и книги има по въпроса.
Но и не трябва да се напъва човек насила, защото може да си навреди. Емоционално също е важно. То ако не понасяш яйца или месо и се тъпчеш с това, пак може да навреди. Все едно да ям дробчета, вътрешности. Ще си докарам стомашни проблеми, нервна криза, драйфане и какво ли още не. Кел файда от факта какви полезности имало вътре.
Има хора си фастват ежедневно, а това е безумие. Това вече не е фаст.
Имах позната на предишната работа по цял ден се наливаше с вода, за вечеря едни скромни 2 яйца със сирене и салатка. Чист глад. И таз не разбрала фастовете.
Та е важно и какво човек знае за фастовете. Имам позната прави фаст и като приключи почва солетки, бисквити, торти, пасти, пици. Малко е смешно човек с 30 излишни кила да прави такъв фаст, да смъкне 1 кило и после за отрицателно време да ги възстанови.
Но си мисли, че прави фаст, защото имале еди колко си часа без храна. Е, едни и същи кила е, все над нормата. Защо ли?

# 872
Фастовете не се правят гьотере, нито се ползват като начин да си вечно недохранен... Да, ако по принцип човек е преяждал е ОК с фаста да си намали изяждяната храна. Но иначе храната просто се преразпределя във времето, не се съкращава до такива глупости...
2 яйца и за едно ядене са малко, ако ще и 3 пъти на ден да яде човек. Камо ли това да му е всичката храна и колкото и салата да пасе с тях. Това ако е редовно си е рецепта за бедствие.

Не знам на кое казваш безумие да се фаства ежедневно, дали на тия глупости или по принцип. Доста сме на интервално хранене, което май за теб би било фаст, ама си ядем как си требе в прозореца за хранене. Примерно 16-17-18 часа фаст ми е ежедневие от години, аз това не го и броя даже. Но действително не е насила, не прегладнявам, храната ми не е колкото на малко дете за деня. Е, опитвам се да свиквам примерно седмица преди цикъл да нямам повече от 13-14 часа, ама тия откога ви ги разправям вече... Grinning Все още го броя за опити а не за навик, аз просто не огладнявам толкова скоро и забравям.
Да видим дали ще се наканя скоро за 3 дни или поне 2 денонощия, че скоро не съм. Все намислям и все нещо се случва и ми променя плановете.

Между другото, моите вещерски експерименти с ферментациите продължават. Не е нужно да си заливам зеленчуците с кефир а само да добавя малко "за мая", това се оказа. Или отцедена суроватка от него пак става, тя си има пробиотика. Пак ферментират много по-скоро, добре се държат и в хладилник после. Единият буркан ми престоя там поне 10 дни преполовен, че не си бях тук, пак си беше супер.
По-късно или утре ще вървя пак с голямата торба за зеленчуци Grinning

# 873
В момента тече този съмит (не съм видяла имейла по-рано, че винаги е в спам)

Слагам линк ако някой иска да надникне:
https://drtalks.com/medical-weight-loss-summit/

# 874
Мда, на мен също ми е отишъл при спама че те пращат по много писма, толкова ги и чета естествено Grinning
Мернах нещо и махнах с ръка, че от този предишният дето 9 дена си изкарах всичкото свободно време в пълен nerd mode и още ми се върти главата Joy
Какви са ти впечатленията до тук?

Сега видях в пощата си от този за който говорихме миналите дни някакво заключително или не знам точно какво ще е, за нас мисля че се пада в 7ч довечера
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 16:51 от natka

# 875
Нищо не съм гледала/ слушала, че нямам време сега, като погледна ще дам отзив.

# 876
Днес правих суровата торта. Като Елора - с млени бадеми от Лидл. От там купих и кокосовото мляко. Много е гъсто. Имаше само 2-3 лъжици течност. От Кауфланд беше по-течно. Не ми стана като крем, а като меко тесто. Трябваше да го размазвам, а предишното беше течно преди охлаждане. Установявам обаче, че с бадеми по ми харесва. И доста бюджетно се получава. Около 10 лева. Няма вид, но на вкус е екстра! Simple Smile

# 877
Как се прави тази сурова торта? Дали може да дадеш рецепта?
Имам 1 кг. смлени бадеми от морето и трябва да ги използвам преди да са се развалили.

# 878
https://nosugar.bg/surova-torta/#wprm-recipe-container-7759

Аз си поръчвах преди време какаова маса и така я правя, но Елора използва шоколад 85% мисля. Нека тя напише дали е подслаждала допълнително или ѝ стига.

# 879
https://nosugar.bg/surova-torta/#wprm-recipe-container-7759
Ето я. Ще взема в първия пост да я сложа.
Значи и с бадеми ще се прави.
Кога, не знам.
Таз какаова маса я няма никъде, ще я поръчвам онлайн да имам. Предполагам годността е дълга.
Ще взема повече, едно три пакета може би Joy
Ще почакам още малко, защото съм поръчала в едно магазинче дали няма да може да ми поръча от чужбина. Ще пита.
Купих си и аз две кенчета кокосово. Като видя и кокосова сметана ще взема също.
Обмислям кремче от кокосовото мляко, ябълка, банан и круша. Това за мц де. Не по принцип.

Нати, то и на ме две яйца са ми малко. Макар че в началото мислех, че е достатъчно.
И се чудех защо ми е гладно. То докато и с мазнините се оправя.
Някъде помня на втората седмица сядам да ям салата с две варени яйца. Зехтин много малко.
Ама после много ми пристърга бре.
Брат ми беше тогава при нас, викам му що така. Вика, защото си овца - не разбра, че мазно трябва да ядеш.
И тук така ми викаха. Не че съм овца, а да ям мазнини. То че съм овца е ясно.
Ами добре ти кога фастваш и кога ядеш? Кога ти е периода без храна и колко пъти ядеш.
Даже и като съм фаствала, примерно не закусвам, обядвам си стандартно с омлет от три яйца и сирене със салата и не вечерям.
Няма как да взема калориите за един ден накуп.
Пфу, то за мен това би било преяждане, пък аз съм се борила с това.
То всъщност може  и повече дни, ако закусвах по-обилно, ама нали съм овца...Joy
Не мога сутрин обилно.
Е, то и аз не съм пример за добра закуска, че първо ми е водата, после плодчето и  кафето и преди да тръгна за работа едно варено яйце с малко сирене и масло.
Просто не мога повече сутрин.

Гущер, на парна баня ще се разтопи какаовата маса добре, нали. Че нямам микровълнова.
Става ли течна тази маса като се разтопи?
Реално по-концентрирано какао ли се води.

# 880
Наведнъж и аз няма да мога, затова и ям по два пъти Grinning
За мен е най-удобно без закуска, аз сутрин не ща нищо - ни храна, ни хора, абе аз себе си не ща, камо ли да се занимавам и да ям Joy Обядвам си по някое време, понякога и малко по-късно от нормално време за обяд но то и не винаги зависи от мен кога мога. И вечерям. И туйто.
За друг може да е по-удачно без вечеря, като реши че иска по-голям интервал. Там няма напълно правилно и напълно грешно, теории най-различни и всеки си решава какво и как да е. На всеки и графика, и семейният, и социалният живот са различни, а все пак най-важното е да е осъществимо и да можеш да го поддържаш това във времето.
Това нали отделно от обясненията как при еди колко си време без храна започват еди какви си процеси, от това ползите се знаят.

# 881
И шоколад, и какаовата маса топя по един начин. Завирам вода на котлона, снемам и топя паницата с какаовата маса/шоколада. Бъркам докато се разтопи. В микровълновата  съм се провалял с мисията. Сготвя се, става зърнисто и му излиза мазното.
Какаовата маса е горчиляк като Линд 99%. Вероятно може да се замени. То и на цена е релевантна горе-долу. 11,90 беше 250 гр. във Вики нутс, а за 4,70 взех шоколад 99. Сега предлагат в Лидл като нов асортимент 95%. Скъп ми се струва - 5,70 май за 125 гр., но по- евтин от какаовата маса. Тия ще му свалят цената като не се купува. Те на кето хляба вече я свалиха.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 22:04 от Гущера

# 882
Шоколад в микровълновата... смело Grinning То става, не че не става, но иска много внимаване и най-добре и на ниска мощност, примерно на размразяване. И пак за малко, пък вадиш, пък бъркаш, пак за малко и така до като стане. И се топи да има все още парченца, ти като го разбъркаш с тях те се стопяват, не да го грееш в микровълновата пълно втечняване. Иначе е лесно да стане като пресечен.
Скрит текст:
Не ме питайте за чий ми е да ги знам тия работи дето не правя сладкиши Joy Майка ми прави и по някаква незнайна причина за някои неща си е наумила че аз съм човекът дето ще ги направи по-добре, та що кексове съм измазала с разтопен шоколад вместо нея и заради нея... Не с ганаш ами баш си разтопен шоколад само, тя така си ги иска. И то не кувертюр ами шоколад. Ама аз какво разбирам, аз шоколада по друг начин го ям Laughing

# 883
Гущер, а с шоколадчето като го направи сега има ли разлика с какаовата маса?
На вкус. Или с какаовата маса я прави.

Нати, то не са много хората дето могат да изядат толкова храна.
Ама нали уж така трябвало, да си изядеш изпуснатата храна.
Е, няма как, не мога и да се насилвам, ям колкото да се наситя.
Еми Нати хубаво правиш. Само дето моята закуска хич не е по-режима, ама не мога сутрин нищо да не ям, пък и кафе трябва да пия.
Аз като съм правила фаст по цял ден не пия кафе. Искам си го чистичък фаста. Само с водица.
Една позната от университета се оказа, че прави вечерен като мен отвреме навреме. А понякога и закуската маха да го удължи.
Правила е и с повече дни и си казва, че логично повече ефект. Но вече си е постигнала целите и сега на кратки фастчета.

# 884
Всеки си намира как работи за него, аз казвам за мен защото попита аз как правя, а не казвам че всеки така трябва да се прави.
За целите... аз не го правя, очаквайки от един дълъг фаст да стана на фиданка. Нито от пет или колкото там. По-дългите са ми за здравословните ползи по-скоро. А ежедневното интервално хранене си ми е естествено, аз откакто съм пораснала достатъчно че да си решавам сама, през повечето време не съм закусвала, аз сутрин не я искам тая храна и предимно не съм и гладна. Кафето също не ми пречи да го пия на гладно, знам че и това не при всеки е така. По време на целодневен фаст се е случвало само второто кафе да пропусна, съвсем без хич ще си ме заболи главата, познавам се. Но то и като си в хубава кетоза, енергия бол, не търсиш кафето с тая цел. И то следобедното не е и да седна и да му се изкефя на спокойствие както сутрешното вкъщи, та малко все тая.
А това с "изпуснатата храна" - още едно нещо да ме накара да преосмисля големите салати които обичам. Те са вкусни, ама като почнат да ми пречат да си изям по-същественото и като съм наумила че няма да си дояждам после а ще ям каквото ям на две хранения... приоритети. Не са ми съвсем символични, но ако ям салата колкото ми е сладко ще са огромни, просто обичам.

Общи условия

Активация на акаунт