Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

  • 36 419
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 960
  • Мнения: 24 840
Е, с кайма, то за постни хептен ще е зеле и зеле само.
Всякак го обичам аз, а пък нали избягвам излишни занимавки, хич не си играя да го правя на нещо като ми е вкусен и без да се занимавам Grinning Но да, вкусен е и в туршия, и в супа, и пюре правят от него както от картофи - сварен и с масло, сигурно пропускам нещо.

# 961
  • Мнения: 6 229
Една рецепта, която ми се видя интересна.
https://www.facebook.com/share/r/egBuSTMuiNWsWh7h/

# 962
  • Мнения: 1 194
Дани, това авокаденото с миксер ли се бърка или пасатор? Пет авокада ми дозряват на пода в кухнята и мога да пробвам такъв сос. Може и малко чесън да му върви. Като се замисля, даже е задължително!

# 963
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Вижте сега, аз майонеза си правя с яйце, олио и т.н. както си му е ред. С авокадо ме знам как ще стане? Понеже някой питаше за майонеза без яйце, заради алергия към яйца.
Сарми с парче свинска мръвка мазничка... Чудни и вкусни.

# 964
  • София
  • Мнения: 9 047
Зелеви сарми обичам с кисело зеле. Слагам вътре парче месо, парче пушена сланина и парче праз лук.

# 965
  • Мнения: 24 840
Супер са така, на мен също са ми любими. Не знам дали се води точно сарма при цяло парче месо обаче става супер, че и по-малко врътня е.

# 966
  • София
  • Мнения: 9 047
Супер са така, на мен също са ми любими. Не знам дали се води точно сарма при цяло парче месо обаче става супер, че и по-малко врътня е.

Думата "сарма" е заета от османотурското صرمه (sarma) ("завиване, увиване; нещо увито / завито; сарма"), производното от глагола صارمق (sarmak) ("увивам, завивам"). Османотурски е смесица от турски, арабски и персийски. Laughing

А, когато ме мързи, задушавам кайма с лук и подправки, режа кисело зеле и редя в гювеч. Ред, зеле, ред кайма, завършвам със зеле и пека във фурната.

# 967
  • Мнения: 1 398
А, някой пробвал ли е рецепта на сарми с китайско зеле и кайма, дали става вкусно? Гледам разни рецепти из нета.
Иначе днес за гарнитура към пържолките забърках настъргани тиквички със скир, кисело мляко, 2 яйца, пармезан, сирене, копър и подправки и запекох в тавичка. Стана доста вкусно. Тази запеканка мисля да я пробвам и с карфиол.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 21:31 от ranimi

# 968
  • Мнения: 3 005
Мързеливите сарми са ми любими. Нарязвам всичко, задушавам, запичам и айде Blush.

# 969
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
Това с авокадото съм го правила. Става, и чесън слагам. За горчица - зависи от горчицата. Тъй като си я правя сама, доста е люта, та не ми е подходяща. Но, имайте предвид, че авокадото потъмнява като престои малко и трябва да се консумира цялото количество. Ако остане се променя и вид и вкус.
С авокадо съм правила нещо, като подложки (питчици) с кръгла форма като за бургери, които могат да се консумират самостоятелно и като подложка за сандвич.

Оф, може ли да ми пуснете линка към темата за режимните рецепти, че трябва да измислям торта.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 21:39 от zaek

# 970
  • Мнения: 24 840
Супер са така, на мен също са ми любими. Не знам дали се води точно сарма при цяло парче месо обаче става супер, че и по-малко врътня е.

Думата "сарма" е заета от османотурското صرمه (sarma) ("завиване, увиване; нещо увито / завито; сарма"), производното от глагола صارمق (sarmak) ("увивам, завивам"). Османотурски е смесица от турски, арабски и персийски. Laughing
Самата дума знам че това значи, но за повечето хора това би било като че ли различно ястие защото сме свикнали да е някаква по-"насипна" плънка когато говорим за сарми. Иначе историята помни разни среднощни дискусии по тая тема с приятелка която е от Турция - сарма, долма, кое какво и що, да не казвам колко смешно става на моменти понеже се води на английски, а реално погледнато на български и на турски използваме една и съща дума за нещото... абе весело е Grinning Особено за любимите ми кюфтета вече единодушно си ползваме думата кюфте дори и в разговор на английски, те тия нямат дума дето да значи същото Grinning

# 971
# 972
  • Мнения: 1 202
Имаме нова тема.  Записвам се. Ще чета по-късно че довечера летя към 🇧🇬 с всички деца и бебета. Лудницата ще е пълна

# 973
  • Мнения: 1 194
Дъщеря ми поиска отново суровата торта. Реших да пробвам как е с крем допълнително. Не изчаках да ми стегне и малко като еклер стана. Щерката вика, че кремът бил "game changer". Joy
250 гр. маскарпоне
100 гр. заквасена сметана
40 гр. еритритол
1 ванилия
Бия сметаната с миксер и сипвам при останалото. Бъркам с лъжица и те така.
Пробвах със шпатула да го размажа върху шоколадовата смес, но успях да го вкарам навътре като пълнеж. Тортата стяга, а кремът - не толкова.
Да допиша, кокосовото мляко леко го подгрях за тортата и стана течно. Сега сместа се изсипа добре, а не като миналия път. Тогава беше като тесто за мекици. Simple Smile

# 974
  • Мнения: 24 840
Интересно изглежда, със сигурност ще е станало много вкусно. Заквасена сметана май не съм пробвала да бия с миксер, където съм слагала в десерт е било само разбъркано с лъжицата, там примерно с пудра захар (десерти приготвям за гости, те си ядат захар). Разбиването с цел да бухне ли е или просто да се разтвори добре подсладителят?
Иначе такава комбинация си я представям също и с малко настъргана кора от лимон или лайм, абе със сигурност с всякакви аромати ще е вкусно, според това на какво ще го слагаш тоя крем.

Общи условия

Активация на акаунт