ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 53 203
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Хелоу! Къде сте, пиленца? Да не сте на морето? Аз искрено съжалявам, че не отидохме тези 3 почивни дни, подведена от прогнозата за времето. Казваха ще вали, ще трещи... то слънце пече. Ама свърши вече.
Та по този повод тъй като си останахме у дома, тези дни съм се развихрила в кухнята.
Да споделя един много сполучлив сладкиш /кекс/ с ябълки и овесени ядки, който правих вчера. Междудругото за първи път в живота си ям овесени ядки. Преди да мина на режим, редовно си правих щрудел, защото много обичам вкуса на ябълки и канела. Половинът също. Сега импровизирах с овесени ядки, яйца,  ябълки и канела. Стана много вкусно. Няма мазнина, тъй като е с повече въглехидрати заради овесените ядки, но е нискокалоричен. Единствено намазах формичката с масло отдолу. Ще го правя пак, хареса ни много.
Скрит текст:

Днес сме на кюфтаци + гарнитура патладжани, моркови и чушки - печени на фраера. Една дружка ми донесе от село и имам за седмица напред.

Ели, снимката с боксовите ръкавици ми стана фаворит! Purple Heart

# 31
на гости при свеки
зеро режим Mr. Green

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 22:29 от Herzen

# 32
Ние се върнахме от морето. След хипоглекимията да ви покажа мъжът какво ми взе за из път 😂

Кола без захар и без кофеин. Така и не стигнах до нея, де.
Вече сме си вкъщи и няма такъв кеф.
Вечерям омлет със сирена и зелена салата. Обичам си вкъщи.
Шарпи, бе валяло си е. Гледам на един приятел стори в Инстаграм от Несебър - мостът към стария град под вода.
А сладкиша ще го пробвам за детето, звучи много добре.

# 33
  • Пловдив
Валя днес в късния следобед, да. Аз съм на морето. Добре, че децата се размрънкаха, че им било скучно на аквапарка (на плажа още вчера им беше окончателно скучно), та си тръгнахме, преди да заплющи големият дъжд. Но предишните дни и днес до обяд си беше много добре.

# 34
Стоун, уплашила си го човека... ама без кофеин това за какво ти е? Grinning

# 35
sharpy тъкмо се чудех какъв сладкиш да направяза детето, че аз не ям никакви сладкиши (и режимни и нережимни). Този ще го направя и дано да го хареса.
Herzen страхотни крака 😃
Вчера не ядох, та май ще го пиша фаст от предната вечер до днес на обяд 😁
За обяд си спретнах желатиновата баничка

За вечеря вече си стана традиция у дома да палим барбекюто събота. Та свинска пържолка и кебапчета с две чушки

За кебапчетата имах помощница, която омете две от тях 😆

# 36
Привет в новата седмица. Аз чакам цикъл и се чувствам като бухта. Сутрешният кантар показа + 1 кило и е съвсем очаквано.
Да ви покажа снощи моя половин като каза яде ми се кремче сега и веднага. В 22,00 тръгнах да правя нещо като панакота. То просто нямах и други продукти. Намерих и една изостанала праскова в хладилника, та турих и нея.
До полунощ стоя господина, за да чака да стегне и накрая каза - не ме интересува, режа. Trollface
Боднах и аз една вилица, получило се е много свежо десертче. Подсладено е с 2 лъжици еритритол.

Тази сутрин беше отлично стегнало, снимките са от снощи и не беше на 100% стегнал още.
Хайде, успешна седмица! Flowers Four Leaf Clover

# 37
Случил е твоя любим на любима Wink

# 38
Случил е твоя любим на любима Wink
Ех, много мило Purple Heart

# 39
Аууу, разкошно изглежда! Може ли рецепта? 100% си я адаптирала по някакъв начин 😍
И аз си направих "кремче". Чиа, бадемово мляко и мааалко протеин на прах, шоколадов. Трябваше сега да го хапна, но се промениха плановете и ще е довечера. Имам много чиа и мисля така да я разкарам.
Вчера бях на това и на обяд, и на вечеря

Това пак е част от програмата "да изчистим фризера/хладилника".
Днес за обяд беше свинско със зеле, за довечера ме чакат свински ребра и пак от този зелен фасул.

# 40
Чия консумирам от време на време - слагам супена лъжица в чаша кефир, от вечерта или там да има часове да се накисне хубаво. И вече  каквото ми скимне си добавям - слагала съм от сирене през плодове, какао, овкусявала съм я с ванилия, канела, дори някаква карамелена есенция по едно време изпробвах да капна. Някакви ядки накълцани също носи, добавени в последния момент. Тъмен шоколад настърган, става малко тип Страчиатела цялото нещо. Кокос ако харесваш, малко стърготини евентуално да добавиш или надробен кокосов чипс.
А последното ми откритие от вчера е тахан да добавя на това нещо, много добре му пасна. Или там малко фъстъчено масло за който пък това предпочита. А за който не му е проблем, към това нещо може и малка лъжичка мед , комбинацията от аромати с тахана ми е любима и ми липсва. Не сладкото, а аромата на двете заедно.
Става и с обикновено кисело мляко, разбира се (малко вода добавям когато е такова), просто аз консумирам предимно кефир напоследък и използвам него.
Та, виж дали и някоя от тези идеи няма да ти свърши работа, за да имаш повече варианти.

# 41
И аз искам рецепта за импровизираната панакота!

# 42
Много е лесна, момичета:
1 кофичка кисело мляко /моята беше ХL 500 грама/
2 с.лъжици еритритол
30 мл вода
2 ч.л. агар-агар
Плод по избор /имах 1 голяма праскова/
Агар-агар се слага в студената вода и се оставя леко да набъбне. После се слага на загрят вече котлон и се бърка 2 минутки да се разтвори хубаво, маха се и се оставя малко да изстине.
Разбива се киселото мляко с еритритола, добавяте какъвто ви кефне плод и накрая се слага вътре сместа с агар-а.
Ей това е Trollface Точно за 5 минути и сте готови.

Може да се ползва и прясно мляко/сметана. Аз съм правила преди с прясно, но честно казано с кисело повече ми хареса. Най ме кефи, че бързо стяга с агар-агар, с желатин трябва да се чака много повече. Отделно с желатин може да има издънка, ако се прегрее, а този проблем с агар-агар го няма.
Като стегне - обръщам формата в чиния и.... половинът изплюсква всичко Trollface

# 43
Трябва да пробвам малка доза от нещо такова с желатина който купувам, като го гледам как добре се разтваря и почва да дръпва, си мисля че може да стане и без нагряването. Само да измисля какво да е, че баш сладко не търся... по-скоро май експеримент си търся Grinning

# 44
Много добре изглежда десерта. До момента не ми се е прияло нищо десертно и не съм си правила, но и някак не ми се пробват десерти с подсладители, че имам чувството че няма да ми харесат. 😁 Преди години съм си правила в редки случаи, като за подлаждане основно съм ползвала фурми, сушени плодове или черен шоколад.
Днес мимах през стария апартамент и за малко повече от седмица (бях в цикъл) съм само с 400 грама надолу, ама важното е че свалям. Не ми се взимаше кантара, че имах друг багаж и остана там за още някой и друг ден. Дано като мине овулацията да почнат малко по-бързо да си тръгват тия грамчета, че няма времее. 😄 Днес беше нещо като яйчен ден, че най-бързо и лесно. На обяд омлет с малко чедър и пушена сьомга (не е добра комбинация, ама си го изядох). За вечеря отново омлет, но с домашно сиренце, чедър и малко домашна телешка луканка.

Общи условия

Активация на акаунт