ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 52 427
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Не бих рискувала с желатина, като си знам кулинарните умения, така че ще взема агар агар (телефонът ми го поправи на стар ахат 😂)
Днес от сутринта съм на крак и ми дойде в повече от това, на което съм свикнала 2 г в майчинство. То не беше НОИ, личен лекар, лаборатория, ясла ... Накрая се прибрахме с детето изнервени и гладни, на него сипах леща, за мен свински ребра от вчера. Но детето не е глупаво и избута лещата и ми нападна ребрата. Та това беше обяда.
За довечера ще е някаква крем супа от тиквички, броколи, карфиол, малко червена леща. С това време навън ми се дояде вече супа. На мъжа с крутони, на мен със сирене.
Впрочем вчера правих за детето зеленчукови кюфтета и станаха топ. Сладък картоф, тиквички, броколи, яйце, извара на богато, масло и галета. Много ги хареса, пробвах и аз, добри са.
Днес ще правя и един режимен десерт, ако се получи, ще споделя.

# 46
Стоуни, правилно си решила. С желатин и аз имам издънки, при все, че имам добри кулинарни умения. Един път като го турих в едно студено кисело мляко... стана един туткал с вид на медуза. Друг път не е желирал добре. Трети път... незнамсиквобеше, айде у лево.
С агар-агар няма никакви такива опасности. Ръсиш прахче и готово.

# 47
За първи път чувам за агар-агар, сега ще прочета в нета.

# 48
Получиха се 🤤 пробвах да направя така популярните в tiktok pancake bowl, но с по-малко въглехидрати.

Яйца, скир, бадемово и кокосово брашно, еритритол. В едната голяма има малини, в другата голяма има шоколадови капки с еритритол. На око правих до консистенция за гофрети.

# 49
Това нещо като микровълново кексче ли трябва да стане? Като знам че американските палачинки са си баш кексова смес, нещо такова ми изглежда. Как е консистенцията само с кокосово брашно? Нещо не уцелвам рецепти които само с кокосово да ми дадат текстура която харесвам, стои ми все "фуражно"...
А пък изглеждат сякаш биха ми допаднали, ако не сложа подсладителя и си ги ям за солено.

# 50
Не съм правила на микровълнова кексче, тези ги пекох на 180 градуса на фурна до готовност. И смесих бадемово с кокосово брашно. Шоколадовото е супер на конститенция, затова го снимах 😁 другото не е за снимане заради малините, но е по-късно.
Сложих и бакпулвер, забравих да напиша.

# 51
Тъй става като цета по диагонал от телефона... прочела съм само кокосовото Grinning Комбинацията с двете наистина по-добре звучи, гофрети си правя чат-пат с такава.

# 52
В Лидл има вече кето хляб, нямах време да му погледна състава.

# 53
Не вярвайте на подобни неща като "кето хляб" Ако се храните кето, то хлябът изобщо не трябва да е в менюто ви.
Стоуни, изглеждат супер. Прияде ми се и на мен. Лоша си! Аз тъкмо сядам на масата също, половинът е опекъл бутчета и има малко останали зеленчуци от онази вечер. Тази вечер късно се прибрах, та той е готвач. Одеве купих някаква кашкавалена извара и отворих да опитам - ох, много ми хареса. Подозирам, че ще я изям като десерт. Хайде, наздраве! Времето става направо като за червено вино Trollface

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 22:10 от sharpy

# 54
И аз съм си уцелила една извара в един от магазините от които пазарувам най-често - много ми е вкусна точно тя и мога ей така да си я ям с лъжицата. Гледам да не купувам постоянно че колкото имам, толкова ще изям, аз прекалявам там. Не всяка е вкусна, но уцелиш ли хубава... Насипна е, та не се сещам и за марката даже, но си знам само от там да вземам.

Тия "кето" хлябове и на мен са ми съмнителни, има предостатъчно неща дето човек може да си забърка вкъщи, те "нашите" са и бързи. Като че ли 90-секундното се доближава най-много като текстура и вкус, но има и други. Без да е списъкът съставки колкото CVто ми и нещото да трае сума време.
Но и съм отвикнала от години да ям "с хляб" и не ми прави впечатление като на другите съответно че ям "без хляб", ако ям нещо такова е просто да разнообразя, не че без него няма да се наям.

# 55
Самите думи "кето" и "хляб" са несъвместими. Това исках да кажа. Никъде в кето храненето не присъства хляб, пък както ще и да го кръстят. Вече ако си на нисковъглехидратно - да, но не кето - твърдо не. Казвам го като човек, хранил се половин година кето и след това вече нисковъглехидратно.

# 56
Стана си цяла индустрия като нашумяха такива режими на хранене... на такива щуротии съм виждала етикет "кето" че ум да ти зайде. Минали те край кетото. Ама шаренко, лъскавко, на вкус го докарали... купува се.

# 57
Аз пък бих го купила и пробвала. С тази цена само веднъж, де, но за пробата бих. То честно казано и загубих отдавна навика и нуждата да ям хляб, ама пък едни принцеси с кайма ммммм 🤤 дано не забравя да го потърся.
А за извара - взех последно тази на Родна стряха, в торбички по 500 гр. За сефте я взех, но е много вкусна и вече ми е фаворит.

# 58
Едно наум с изварата, макар че според мен тя е по-малко фалшива отколкото сирената и кашкавалите и поне наистина си е каквото трябва да бъде Grinning Но тя не е узряло сирене а по-скоро към пресните, а при такова хранене колкото по-зрели, толкова по-добре. Ако изобщо някакви, разбира се, то изобщо не е задължително.

# 59
Стоуни, по принцип и аз бих го пробвала. пА както каза на принцеси с кайма, сигурно ще омета целия Trollface Ох, припомни ми, че принцеси не съм яла 3 години.. б@си.

Натка, отлично знаем към кое да имаме едно или две наум. И какво да ядем знаем.

Момичета, днес официално откривам сезона на дългите крачоли. От джапанките, скоро на ботуши Laughing
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт