ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 573
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Ендокринолог

# 496
# 497
След доста обездвижване, стрес и липса на стимул за тренировки за половин година качих около 8кг. Като добавим, че през последните няколко години имам тенденция към качване на поне 1-2кг. Така в края на 2024 бях стигнала близо 77кг. Трябваше да се взема в ръце, защото постепенно ми се смали гардероба и от 10 панталона само в 3 се чувствах що-годе удобно. Усещах се вече много тромава и дори на моменти доста мързелива. Така до 26декември, когато си наумих, че няма да се оставям повече по течението. Започнах с много движение. Предимно вървя, но гледам и да бягам, когато нямам време за много крачки. Стремя се в повечето дни от седмицата да изгарям поне 800-1000 калории от движение. Средно около 17-22к крачки правя, за да постигна тази цел. Разбира се не вървя всеки ден по толкова, случва се да имам 10к крачки дори и по-малко, макар че са рядкост.
Целта ми е да сваля 10кг до ваканцията ни април месец, а след това да включа повече силови тренировки. Към днешна дата съм 72кг, като съм в цикъл и предполагам задържам вода. Но определено се чувствам доста по-енергична, лека и не толкова подпухнала. С храната съм внимателна, но не бих казала че съм си поставила строги ограничения. В самото начало просто не посягах веднага към хладилника или шкафа със сладки изкушения,  веднага щом ми се приядеше нещо, защото тогава поглъщах най-много ненужни калории. 😁 Започнах да пия много повече вода и чайове. Замених прясното мляко в кафето с бадемово, защото поне 250-300мл пия дневно. Общо взето това са ми ограниченията. 😁 Постепенно апетитът ми понамаля и кг започнаха да се топят. Тази година съм си поставила за цел да си върна старите ми навици, а именно повече движение и тренировки в домашни условия.

# 498
от малинови кетони и матча- зеро резултат
и сз съм като ахинора - много коса, много пада, много расте
непокорна и теди са ми топ на визия, усмивка и настроение 🥰

строубери, пиши какво ядеш
не се качват кг от нищо
в концентрационните  лагери не е имало дебели хора
измисляш си оправдания за пореден път

# 499
  • София
Бубс, благодаря за споделеното инфо, много ми беше полезно.
Изобщо не се бях замисляла за връзката на кетоните и въглехидратите.
Допивам си последната кутийка и ще ги спирам.

И аз искам да видя Непокорна и Теди. Relaxed

# 500
Днес до 14.30 кафета с пр мляко
На обяд 1 малка консерва риба тон,3 резена пилешка шунка,2яйца и две три малки кисели краставички,1 кисело мляко-125гр и 1 портокал
В 17ч 1 портокал
Сутрин или не ям нишо до обяд само кафето но с мляко да
На обяд вчера примерно малко парче сьомга с мн малко 2 суп л ориз останал от домочадието и малко карфиол,1 кис и 1 портокал
Следобеда 1 портокал
Вечера малко салата кис зеле и една купа домашен боб и 1 чаша червено вино
Бесито точно като теб сечувствам с тая разлика,че не съм спирала спорта,но се чувствам мн тежка,но въпреки това не се отказвам,имам пътекаи тичам 2-3 пъти седмично,но при мен е яко стрес и не спя,явно като чета тези две неша много оказват влияние за ++кг
Бесито,Ядковото пр мляко за по-малко калорично ли го замени?

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 20:38 от strawberry0302

# 501
  • София
Благодаря момичета,  но по бански не се чувствам добре. Имам и доста целулит, уж тренирам.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 09:32 от tedysworld

# 502
  • София
Ауу, Теди, чудесна си, страхотно изглеждаш. HeartpulseHeartpulseHeartpulse

# 503
  • в пералнята
Днес до 14.30 кафета с пр мляко
На обяд 1 малка консерва риба тон,3 резена пилешка шунка,2яйца и две три малки кисели краставички,1 кисело мляко-125гр и 1 портокал
В 17ч 1 портокал
Сутрин или не ям нишо до обяд само кафето но с мляко да
На обяд вчера примерно малко парче сьомга с мн малко 2 суп л ориз останал от домочадието и малко карфиол,1 кис и 1 портокал
Следобеда 1 портокал
Вечера малко салата кис зеле и една купа домашен боб и 1 чаша червено вино
Бесито точно като теб сечувствам с тая разлика,че не съм спирала спорта,но се чувствам мн тежка,но въпреки това не се отказвам,имам пътекаи тичам 2-3 пъти седмично,но при мен е яко стрес и не спя,явно като чета тези две неша много оказват влияние за ++кг
Бесито,Ядковото пр мляко за по-малко калорично ли го замени?
Трябва да започнеш да си мериш храната. За няколко дни ще установиш, че хапваш повече, отколкото си мислиш, нищо че не се засищаш.
Това прясно мляко с кафето сутрин може да е 50 калории, а може 250 да е..
Консервата с риба тон с олио или без олио?
Колко е голяма купичката с боб, въобще доста въпросителни.
Казвам го с добро чуство, защото и аз все съм гладна и ям малко, ама като премеря и сложа в калкулатора, установявам, че трябва да съм спортист на нивото на Ивет Лалова, за да ги изгоря тези калории със спорт. 😁
При мен работи само и единствено това - строго планиране на яденето и мерене на порции.
Иначе "дебелея от въздуха"

# 504
strawberry, да, най-вече заради калориите минах на бадемово. Отделно не се подувам след като пия кафе и ми е доста по-леко.

# 505
Най - често това си повтарям и аз  - в концлагерите не е имало дебели хора.
Всичко е в количеството. Старая се да се храня по дюкан.

# 506
strawberry0302 започни да мериш количествата и да си ги записваш. Няма как да ядеш малко и да качваш по килограм на ден, щом и изследванията са ти на ред. И мое лично мнение, не яж много видове храни на едно ядене. На едно ядене риба, пилешка шунка, яйца, кисели краставици, кисело мляко, че за капак и портокал. Тормозиш си стомаха така. Пробвай с разделно хранене да видиш как би ти се отрязило. Но за мен се заблуждаваш, че ядеш малко количесто, но като гледам е малко от 1 вид храна, а ти на ядене вкарваш по 5 вида, та 5 вида по малко си правят една стабилна порция с повече калории.
Ако искаш започни всеки ден да мериш количеството на изядената храна за закуска, обяд и вечеря и всяка от нас ше се включи с кокретно мнение и насока какво да подобриш.

# 507
Подкрепям за количеството. Лятото като реших да свалям, ограничих първо захарта и белия хляб. Е да, но за три месеца не мръднах. Успокоявах се, че вече не ям две от най - вредните неща , но си ядях стабилно като количество друга храна. И то става същото... Това, което ми намалява апетита е чая, който пия. Трябва да призная, че съм супер скептична към разни добавки и реклами, но е факт, че като го пия вечер, на сутринта може и с парче кашкавал да се нахраня. Ако не го пия, съм яко гладна, и то за въглехидрати Grinning

# 508
от нова година свалих 3кг на фиксирана диета, 2 хранения, ниски калории
ми не, не се дебелее от въздух, от ядене се дебелее
ако бвх спряла и пиенето, килограмите щяха да са 5
и колкото по- малко ядеш, толкова по- малко ти се яде
Иля тук да си стоиш сърдечно те моля, в дните на успешен омад си ми вдъхновение и пример Hug

# 509
Подкрепям за количеството. Лятото като реших да свалям, ограничих първо захарта и белия хляб. Е да, но за три месеца не мръднах. Успокоявах се, че вече не ям две от най - вредните неща , но си ядях стабилно като количество друга храна. И то става същото... Това, което ми намалява апетита е чая, който пия. Трябва да призная, че съм супер скептична към разни добавки и реклами, но е факт, че като го пия вечер, на сутринта може и с парче кашкавал да се нахраня. Ако не го пия, съм яко гладна, и то за въглехидрати Grinning
Кой е чаят? 😃

Общи условия

Активация на акаунт