ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 53 221
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Принцесата не е ли филия с кюфте? хъхъхъ аз така се самоуспокоявам Simple Smile

# 61
Принцесата не е ли филия с кюфте? хъхъхъ аз така се самоуспокоявам Simple Smile

Че така звучи още по-добре 🤤
Натка, така е. Изварата е много инсулиногенна и за себе си избягвам да я ползвам, но за детето взимам. Макар че тази на Родна стряха в престъпно вкусна да й се не знае.

Днес на обяд ще съм на бъркани яйца. Довечера ще си доядем супата. Утре ще правя патладжани с кайма.

# 62
Хелоу! Къде сте, пиленца? Да не сте на морето? Аз искрено съжалявам, че не отидохме тези 3 почивни дни, подведена от прогнозата за времето. Казваха ще вали, ще трещи... то слънце пече. Ама свърши вече.
Та по този повод тъй като си останахме у дома, тези дни съм се развихрила в кухнята.
Да споделя един много сполучлив сладкиш /кекс/ с ябълки и овесени ядки, който правих вчера. Междудругото за първи път в живота си ям овесени ядки. Преди да мина на режим, редовно си правих щрудел, защото много обичам вкуса на ябълки и канела. Половинът също. Сега импровизирах с овесени ядки, яйца,  ябълки и канела. Стана много вкусно. Няма мазнина, тъй като е с повече въглехидрати заради овесените ядки, но е нискокалоричен. Единствено намазах формичката с масло отдолу. Ще го правя пак, хареса ни много.
Скрит текст:

Днес сме на кюфтаци + гарнитура патладжани, моркови и чушки - печени на фраера. Една дружка ми донесе от село и имам за седмица напред.

Ели, снимката с боксовите ръкавици ми стана фаворит! Purple Heart
Мога ли да помоля за рецепта за този сладкиш с ябълки?И аз много обичам ябълки с канела:)

# 63
Разбира се.
3 яйца
2 големи ябълки
1/2 пакетче бакпулвер
1ч.л канела
3 с.л. еритритол
около 130 грама овесени ядки
Преди съм го правила и с овесени трици, исках сега да пробвам с ядки.

Настъргвам ябълките /ползвам чопър, че става много бързо/, наръсвам канелата върху тях.
Разбърквам яйцата с ериртритола. Добавям ябълките, бакпулвера и овесените ядки. Хубаво разбърквам. Мажа тавичка с масло и изсипвам. Пека около 45 минути на 180 градуса /до суха клечка/

# 64
Супер
Благодаря,още днес ще го забъркам,имам всички продукти,а ябълките изстискват ли се като се настържат,че пускат доста сок?

# 65
Не. Със сока се слагат.

# 66
Супер
Ще го пробвам👍🏻

# 67
Зимата и аз правих подобен, но вместо овесени ядки, бях сложила смлени орехи.
Яйца, масло, настърганите ябълки, смлени орехи, канела.

Всичко на око, аз с грамажи не работя Grinning

# 68
Стела, да, и с орехи съм правила също. Но в дните, когато ям повече вгх, намалих мазнините за тяхна сметка. Затова и мазнина няма в този вид. Иначе и с орехи е убиец!

# 69
Понеже циганката, дет ме хвали се гътна, искам да се похваля

Ей тези дънки допреди 2 месеца трудно закопчавах. По принцип са boyfriend-ки. Преди бременността си седяха като такива, но... 🐷 Сега пак почват да ми хлопат ❤️

# 70
Аааа, тук е циганката, тук е. И пак шЪ тЪ хвали.
Аз пак направих кексчето с ябълките, понеже разбрах, че утре ще имаме гости. Този път обаче е с трици и имах няколко останали вишни в камерата, та ги турих и тях.

Дано оцелее през нощта от половинът. Аз днес няма да ям от него, тъй като съм на високи мазнини днес. Утре ще хапна.

# 71
Направих го и аз сложих и малко трици тъй като ми бяха малко овесените ядки,но добавих и малко кокосов захар,че ми се видя не “сладко”
Много ми хареса
Дали може с бадемово брашно да се направи?
И мерите ли точно 130гр овесени ядки?аз мерих де
А със смлени орехи-замествате изцяло овесените ядки ли?
Много въпроси,съжалявам:)

# 72
Може и с бадемово брашно. С всякакво може всъщност. Аз в случая гоних да е без мазнини. За меренето- не съм мерила точно, а гледах на око. Но трябваше да кажа някакъв грамаж и съдих по останалото количество. Иначе гледам консистенцията на сместа. Може да се заместят и с изцяло смлени орехи, като в рецептата на Стела. Също става много вкусно, разликата е, че ще е високомазнинно.

# 73
Ясно,благодаря ти за бързите отговори,хареса ми,аз обичам сладкиши с ябълки с канела

# 74
Да кажа, че взех кето хляба и всъщност има толкова приличен състав, че ме е яд, че ще го спрат. Защото това ще се случи с толкова скъп продукт :/

Общи условия

Активация на акаунт