ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 410
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Но все пак нон стоп ядене на няколко неща само за мен няма как да е за цял живот,да ограничения ,но не и ядене на 2-3 неща само.
Ягодке, ще напиша нещо за последно, тъй като по-горе ти дадох съвети, но вече ти решаваш дали да ги спазваш или не. Емили също ти е обяснила много добре.
Ограниченията от определени продукти са с цел сваляне на килограми. Когато постигнеш тази цел, лека-полека ще вкараш и други продукти, но вече да си в раздел "задържане". Ако си прочела добре поста ми, там казвам, че към днешна дата ям и сложни въглехидрати, и бобови, и плодове, и млечни. Но това се е случило след стриктен режим до сваляне на излишните килограми/ при мен и режим до достигане на оптимални медицински показатели, поради ИР/. Никога не съм била гладна, дори и на най-рестриктивния режим. Пинизът там е каква храна ядеш. Хайде изяж наведнъж 2 големи вратни пържоли и ми кажи дали си гладна следващите 6 часа... Няма да си, гаранция! С това изчерпвам темата. Ако искаш спазвай, ако не искаш - недей.

Аз стартирам февруари с 50,8 кила. Като минус отбелязвам, че кълките са ми се поотпуснали леко, но в работата ми е някакъв ад последните месеци и се прибирам направо прегазена. Та съм занемарила леко ежедневните домашни упражнения, попрескачам по някой ден, но започнах да поправям това.
Вчера половинът пожела да му направя нещо сладичко. Тъй като и аз съм в онзи 5 дневен женски период, реших да направя нещо, което и аз да хапна с подръчни материали. Получи се много вкусно. Направих един бъркоч от крема сирене, 2 лъжици еритритол, 2 яйца и малко животинска сметана. Разбърках и сложих в тавичка да се изпече. Получи се нещо между крем и чийзкейк. Със сигурност ще го правя по-често.

Хубава нова седмица на всички! Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 20:45 от sharpy

# 676
пускам страница за АИП на български, много добре подредено и обяснено
https://lightsideofthefood.com/

# 677
Брашно от касава?

# 678
  • Велико Търново
Отчитам режимен ден/нарушения 3 бонбона Алпи/ и 16 100 крачки в аптеката.62.8 кг. показа кантара тази вечер.Закусих в 10.00 , обядвах в 14 и вечерях в 18.00.
За утре пак храната ми е подготвена, ще има печена сьомга за вечеря със сладък картоф 100 грама, закуската като днес и обяда ще е омлет.Ще погледна утре МФП какво е показал.

# 679
Но все пак нон стоп ядене на няколко неща само за мен няма как да е за цял живот,да ограничения ,но не и ядене на 2-3 неща само.
Ягодке, ще напиша нещо за последно, тъй като по-горе ти дадох съвети, но вече ти решаваш дали да ги спазваш или не. Емили също ти е обяснила много добре.
Ограниченията от определени продукти са с цел сваляне на килограми. Когато постигнеш тази цел, лека-полека ще вкараш и други продукти, но вече да си в раздел "задържане". Ако си прочела добре поста ми, там казвам, че към днешна дата ям и сложни въглехидрати, и бобови, и плодове, и млечни. Но това се е случило след стриктен режим до сваляне на излишните килограми/ при мен и режим до достигане на оптимални медицински показатели, поради ИР/. Никога не съм била гладна, дори и на най-рестриктивния режим. Пинизът там е каква храна ядеш. Хайде изяж наведнъж 2 големи вратни пържоли и ми кажи дали си гладна следващите 6 часа... Няма да си, гаранция! С това изчерпвам темата. Ако искаш спазвай, ако не искаш - недей.

Аз стартирам февруари с 50,8 кила. Като минус отбелязвам, че кълките са ми се поотпуснали леко, но в работата ми е някакъв ад последните месеци и се прибирам направо прегазена. Та съм занемарила леко ежедневните домашни упражнения, попрескачам по някой ден, но започнах да поправям това.
Вчера половинът пожела да му направя нещо сладичко. Тъй като и аз съм в онзи 5 дневен женски период, реших да направя нещо, което и аз да хапна с подръчни материали. Получи се много вкусно. Направих един бъркоч от крема сирене, 2 лъжици еритритол, 2 яйца и малко животинска сметана. Разбърках и сложих в тавичка да се изпече. Получи се нещо между крем и чийзкейк. Със сигурност ще го правя по-често.

Хубава нова седмица на всички! Flowers Hibiscus
Много ти благодаря отново Шарпи
Колко време ти отне да свалиш до желаните кг?
И оше едно питане-въобще ли не се случва да прегрешите в периода стриктния,да се изкушите с нещо сладко или хапватв нещо “диетично” сладко когато ви се дояде?

# 680
  • София
Ще препоръчате ли часовник - гривна, с която си броите крачките? Ако има и други екстри, още по - добре, но нещо що годе бюджетно.
Yan 25, за броене на крачките горещо препоръчвам ето този смарт пръстен COLMI R10
Отчита много неща- стъпки, изразходвани калории, сън, пулс, сатурация, стрес нива. Сравнявали сме показанията с тези на апъл часовник- почти еднакви са. Сънят, мога да твърдя, също отчита вярно- будя се по 3-4 пъти на нощ, винаги поглеждам часовника, и всеки път пръстена показва събуждане по точно това време.
App-ът е безплатен и няма абонамент както за Oura пръстените. Батерията издържа около седмица.
Цената е повече от добра Simple Smile

# 681
  • Велико Търново
Добро утро!Преди да тръгна към залата да си отчета храната в калории.1620.Мазнините са ми доста, но да речем, че ще започна със силова и след това спининг няма да ги мисля.
71 гр.М, 114 гр. В и130 протеини.
Ще започна с горна част в моята зала, а в другата спининг.
61.8 кг. започвам седмицата.
Хубава и усмихната седмица!

# 682
Много благодаря, че се включи някой с пръстен. От много време ги мисля, часовник нещо не мога да нося, все ми пречи, но този от алито ще го проуча Heart

Аз съм в бременен режим и затова не пиша. Старая се да държа кръвната захар ниска, защото така и не свалих до изходните килограми от първата бременност. Сега съм с повече стартови и повече ме грози опасността "гестационен диабет". Спазвам режим, доста по-либерален от кетото, на което съм фен (впрочем никога не съм имала косопад, нали го обсъждахте).

# 683
Момичета, аз временно не спазвам нищо, защото от един грип влязох в друг така да се каже. Боледувах си на крак - все нямам време да легна да си почина - и тъкмо да ми мине, се сринах яко с бронхит и болки навсякъде. Много тежко, днес полека лека се надигам чак. То и не ям много тия дни, само ябълки, банан, кисело мляко и супа. Пазете се от вирусите, явно има мн. гадни в момента.
После ще влизам в режим пак.

# 684
Ууу, че това пръстенче много добре изглежда, тя цената му чак прекалено хубаво звучи Grinning Поне на мен ми го показва и с някакво много голямо намаление и съвсем без пари излиза. Хем нямам нужда в момента, хем се замислям Grinning
Заглеждах Oura преди време но за нашия стандарт цените им бяха убийствени, бързо ми мина меракът. И имаше там и месечно някакъв абонамент май дето още товари.
Обаче този ме изкушава много, макар че съм свикнала да не нося пръстени постоянно, дразня се че остава мокро под тях като си измия ръцете и все гледам да ги сваля.

# 685
От мен днес 24 часа фаст и йога. Килограмите си стоят, но имам леко раздвижване при мерките, което ми е по-важно. Все пак се надявам този месец още малко кила да паднат.

# 686
Всички, които имаха Oura ring покрай мен само след няколко месеца го свалиха. На въпроса ми защо, всички отговори звучаха горе долу така- "не ми допада". Нищо конкретно, но и съвсем баш не е.
Загледах го този COLMI Smart Ring, зачудих се дали де ни си поръчам в розово злато, мерих номерА, а- ха да цъкна транзакцията и се отказах. Реално не ми трябва. Уча се на минимализъм. Blush
Днес пак забравих да се замеря. Утре.

# 687
...уча се на минимализъм! Толкова познато! Друга тема е, но на фона на ...телефона, минавам без джаджа за пулс и пр.
Поздравления за минимализма!

# 688
Привет! Качвам днешната вечеря. Зад кадър още 1 купа салата.

Ягодка, дали няма да си сита и доволна след такова хранене?

# 689
В неделя спретнах страхотен телешки гулаш, който изчезна за минути. Слагам малко канела, щедро черен пипер, и малко сол. Задушавам много лук отделно, после 2 големи чушки, смесвам с месото и леко поливам с вода.
Пече се в Крок-пота. Хапнахме го с кус-кус, като марокански тажин.

Обядът беше бъркани яйца и домати.

Вчера....какво беше вчера. Laughing
Гъби с доматен сос и кус-кус.
Салата с риба тон и много домати
Междинни протеин пудра и моркови

Не трябва да ям кус-кус, и ще му дам пауза.

Общи условия

Активация на акаунт