Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Септември'24

• 143 983
  • 1 972
  •   1
Отговори
# 60
Аз съм в средата, ако трябва ще
помогна, искам и от тях помощ.За някои неща, обаче, съм оставила  те да си ги вършат.Подсещам, напомням като се сетя, но не следя кой какво прави.Понякога не знам кой е у дома или накъде е тръгнал.Не им звъня постоянно, даже повече си пишем.Багажи не събирам отдавна, слава богу Simple Smile))Искам да са самостоятелни и сериозни хора, но и да умеят да са щастливи,  и да се забавляват винаги, когато могат.Да не приемат живота чааак толкова едностранчиво, да умеят да намират позитиви винаги.
За себе си- станах малко егоист, стига толкова себеотрицание, не е нужно.Любов показвам винаги, грижа, но от години се опитвам да обичам себе си на първо място.Децата ми са големи, мъжът ми също 😃, време е за мен.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 13:46 от ДХ3

# 61
Grinning Определено се затруднявам да определя каква майка съм, имам някаква представа за себе си, знам донякъде какво мисят децата по въпроса, а отстрани как изглежда е трета тема.
Преди време малкия ми каза - Много подготвена майка си, имаш отговор на всичко и винаги имаш това, което трябва, аз не се чувствам така, но явно от негова гледна точка така изглежда.

От вчера гледам куфари.

Това е колекцията харесана от моята приятелка и най-малкото чанте ми е над бюджета, да я пита човек за какво са и тези кожени куфари, които ще бъдат одрани още при първото пътуване. Чудим се сега с другата ни приятелка дали да не се комбинираме за едно мини - на копчето палто, като добавим усложненията по доставката и евентуални ДДС и мита съвсем отива на отказване.
https://steamlineluggage.com/collections/all-luggage?filter.v.av … olour_title=Black

Аз си харесах тези и сега се чудя дали да не си взема.

https://crashbaggage.com/luggage/icon-collection/icon/?attribute … te_pa_color=black

https://obuvki.bg/p/goliam-kufar-mandarina-duck-new-drop-p10kvv0 … 21L5XyZxPvWFQz8DN
https://eu.beistravel.com/products/the-carry-on-roller-in-maple

Grinning  Последния прилича на този на Рокстар, кой бранд е преписвал.

# 62
И аз чувствам грижа. Помага ми, грижи се. Сега е тук, помага с баба й. Аз и измих хладилника Simple Smile За Канарите събра багажа вечерта преди полета. Изврях, но си викам друг път да е за урок. Няма братче, същия стил...но нищо не забравя!

# 63
всеки си знае себе си, но ми прави впечатление, че не се вземат предвид някои особености
ще го напиша, защото няколко пъти се ползва точно изразът, който аз използвах, та реших, че е некоретна критика
Скрит текст:
няма начин да не си развозвам децата , защото не живея в Бг, а вашата действителност не е моята
това ще продължи , поне докато не вземат книжка, а след това да се научат да карат
освен това, имам достатъчно причини да им угаждам- отлични във всичко, и в няколко спорта, и в задълженията си- за 10г училище 10 пъти на първите 2 места в училище, прекрасни хора се развиват , с огромен потенциал, и с много отговорни - колко тийнове сте виждали да си нагласят програмата с 5-6 тренировки и 3 физиотерапии седмично, и то в продължение на 11 месеца вече

# 64
  • В заешката дупка
Човек вероятно може да се научи да плува и като бутнеш в дълбоката водата и гледаш отстрани, но този подход в родителството също не е моят. Комбинация между тормоз, жесток и любов за мен е оксиморон. (Нещо като бия те, защото те обичам.)  Не ги харесвам тези изрази. За мен имат грешно послание, макар да знам, че някои от използващите ги реално не са (чак толкова) жестоки с децата си. Simple Smile

Отношенията родител-дете са първия модел на човешки взаимоотношения, с който децата се сблъскват. Бих искала да сме модел на здравословни такива, където любовта не се асоциира със страдание и болка, а с грижа.

# 65
Чека, мисля като теб...у дома трябва да е пристан и винаги да искаш да си дойдеш. Да знае, че тук я чака физическа помощ, спестени негативни емоции, релакс!

# 66
По отношение на развозването и аз бях от развозващите до сдобиване с шофьорска книжка Simple Smile. Синът ми се занимава с екстремни спортове от 12-та си година. И през ум не ми е минало, че мога да го оставя да пътува с обществен транспорт до др. край на България,  с непълнолетните си приятели при положение, че може да се контузи сериозно. Да не говорим, колко декларации - съгласия съм попълвала, за да го допуснат до участие в определени събития, преди да е навършил пълнолетие. И колко съм слушала от случайни хлапета разговори от типа "Ако майката на Х, знае какви ги върши в момента, сигурно ще го заключи до пълнолетие"...
Сега ходя на събитията им, когато ме покани. И често с баща му сме едни от малкото поканени родители.

# 67
Чека, мисля като теб...у дома трябва да е пристан и винаги да искаш да си дойдеш. Да знае, че тук я чака физическа помощ, спестени негативни емоции, релакс!
Скоро големият обясняваше колко му е хубаво вкъщи и как няма намерение скоро да се изнася:
Аз: 🙄🙄🙄 - все пак ще се изнесеш докъм 5-6г, нали?😂
Макар децата да казват, че съм строга майка в някои отношения, смятам, че осъзнават, че съм само изискваща, но и много ларж и либерална.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 11:23 от ДХ3

# 68
  • ново
Моите лични наблюдения са, че обичаните деца си личат, когато станат възрастни.
Любимата фраза на дъщеря ми “Благодаря ви, че не сте токсични родители!” Винаги сме се стремили да сме толкова близо, че ако падне да ѝ подадем ръка, но никога толкова близо, че да дишаме от въздуха ѝ. Само времето ще покаже как сме се справили, за сега много добре!
По темата - с какви обувки бихте носили тази рокля
На мен не ми е толкова къса слава Богу 😀
Имам черни и бежови кожени мокасини, но искам нещо по-различно.

# 69
На развозването гледам на време, което прекарваме заедно, да понякога натежава когато е ежедневен ангажимент, но това е и времето, което прекарваме с децата си, от нас зависи дали ще сме просто такси или ще е качествено внимание от наша страна, карайки колата.

# 70
Със сандали на ток бих аз.Зависи от плата на живо-може и гуменки.

# 71
  • София
За роклята - черни сандали на платформа/мой стил/.

# 72
Развозвах и аз до скоро ежедневно до училище... Малката учи вече "до нас", та и това отпадна... Но се случва средния да го карам до/от работа, ако е нещо окъснял... баткото до/от летището, за лекар... до/от Пазарджик Wink
Като вземат от баща си колата (лятото) или съм оставила моята на удобно място, случва се вече и те да ме развозват...
Багаж не събирам, подпомагам процеса с даване на ъкъл или "практическа геометрия" в действие. По този случай малката това лято беше на море без тениски - беше си взела 6 къси панталона, две блузки на закачалка, тениска ни една... за сметка на това рокли имаше, а и късите панталони бяха за ползване на плажа 3 дни и направо с горнището и така Wink Гледващия път и тениски ще си вземе.
Понякога рязко сменям тона, ако се игнорира разчистването на стаята и моето напомняне за това (средния ми е у-ни-ка-лен! Само той може да ме извади от обувките със сътворяване на безобразен хаос за два дни в момчешката стая и да ме погледне с чаровно топли кафяви очи и да каже "Добре де мамо, след малко ще подредя!" и така няколко пъти седмично...)
Според малката притежавам "мама междик" Smiling Imp да зашия каквото трябва, да намеря каквото е завряно някъде, да играя с детето докато гледаме с таткото филм, а даже и да го коментирам Joy да успокоя разтроено дете или да обясня нещичко за училище, математика например... В отговор получавам много гушкане Hug
Та накратко, обич показвам с грижа и внимание.

ПП: Ей тоя куфар го поисках Smiling Imp Сега, веднага Heart Eyes

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 12:02 от peneva_a

# 73
Това е колекцията харесана от моята приятелка и най-малкото чанте ми е над бюджета, да я пита човек за какво са и тези кожени куфари, които ще бъдат одрани още при първото пътуване. Чудим се сега с другата ни приятелка дали да не се комбинираме за едно мини - на копчето палто, като добавим усложненията по доставката и евентуални ДДС и мита съвсем отива на отказване.
https://steamlineluggage.com/collections/all-luggage?filter.v.av … olour_title=Black
Тези куфари за мен са само за милионери, които летят с частен самолет и ги превозват с лимузини. Ако имам такъв общо взето ще е за красота да си стои, сърце няма да ми даде да го помъкна по летищата Grinning

За отношенията родител-дете мисля като Чека, имам едно, което вече порасна и е доста самостоятелен, но винаги съм насреща за него, и да го развозвам и да го глезя Grinning

# 74
Пенева,моят малкият е същото диване- стаята му е погром.Ама и това ще мине.Вчера си говорихме за изграждането на навици и как човек да напредва с малки стъпки, които да го направят успешна личност( не задължително материално).Та вмъкнах въпросът за стаята като аргумент- че не е ок да си изоставяш делата и отговорностите.Засега чува избирателно.😀
Мен са ме държали много строго( баща ми) и смятам, че това е негативно в дългосрочен план.Снощи баткото дойде до нас да вземат една игра да играят с приятели.Бях направила кекс.Отмъкна половината с благодарност и зачезна.Днес ще са у дома с гаджето-няколко дни.
Между другото моя близка приятелка, испанка, има дъщеря колкото моя син(21г) и каза, че с гаджето ѝ също живеят ту у тях, ту и дома на момчето.Сподели, че за млади хора е невъзможно да излязат под наем и да си плащат разходите.В момента и у нас е така и на децата им е доста по-сложно.

Общи условия

Активация на акаунт