Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 38 705
  • 827
  •   1
Отговори
# 795
В общината за да се регистрират на постоянен адрес им трябва договор за наем.
Както и ако наемателят иска да си извади за паркиране в синя/зелена зона

# 796
Ако собственикът е склонен да отдели от времето си за явяване в районното кметство, никой не пита наемател ли регистрира, роднина ли, житейски партньор или нещо друго.

# 797
Тоест тези договори нямат никаква правна стойност, а разчитате на добрата съвест за спазването им ?

# 798
Всяко едно споразумение има правна стойност.

# 799
Тоест тези договори нямат никаква правна стойност, а разчитате на добрата съвест за спазването им ?

Как да няма??
В ЗЗД пише чеима силата на закон за страните му!!.

Напомняш ми на моята тарикатка...която сто пъти ми каза туй е един хвърчаш лист...как тЕй ми задържяш депозита.
И не можа да вдяне..

Еда..договорчето за телефонни услуги къде го носиш за да го "узакониш"?

# 800
  • София
В случая едното не изключва другото. Имат правна стойност, разбира се, но много се разчита на спазването им, защото ако се стигне до съд е трудно и неприятно.

Задаваш въпроси, чиито отговори отнемат минимум 4-6 часа лекции по Облигационно право и Граждански процес. Тета ти е дала добър съвет за обогатяване на общата култура. Закон за задълженията и договорите. Тънко законче с голямо приложение, с много малко изменения от създаването си досега. Не отнема много време за четене, а изяснява много въпроси.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 16:06 от Илит

# 801
На чие име е резервацията за днес, ако реша да се присъединя и ако нямате против, разбира се?

# 802
  • София
Не знам защо съм в тази тема, нямам за момента имот под наем, но научавам доста неща от всички вас и обогатявам общата си култура. Та имам въпрос. Въпросните договори, които пишете адвокат ли ви ги пише? Кое узаконява нещата, защото и аз сега вкъщи мога да напиша един предбрачен договор със всички мой условия, но той ще е изцяло невалиден документ, лист хартия написан грамотно. В институциите ли предоставяте договорите, заверявате ли ги?
Благодаря Simple Smile
Кажи честно.
Викаме ексорсист, за да узакони договора. Иначе няма правна стойност. Ако няма екзорсист- гледачка на Таро.

На чие име е резервацията за днес, ако реша да се присъединя и ако нямате против, разбира се?

Всички са поканени. Еда да заповяда също, ще и напиша един брачен договор, а ако е омъжена за милиардер- ще и напиша спореазумението за развод.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 23:40 от Azzy

# 803
  • София
Весело изкарване довечера!
Имах желание да дойда, но ми доведоха болна внучка от ДГ.....
Нищо, следващия път дано са здрави.

# 804
  • София
Весело изкарване и от мен! Миналия път трябваше да работя, днес пък имам събрание на входа... Но другия път се надявам да се класирам.

# 805
  • Варна
Ако собственикът е склонен да отдели от времето си за явяване в районното кметство, никой не пита наемател ли регистрира, роднина ли, житейски партньор или нещо друго.

Не е вярно. Попълва се декларация и се отбелязва едно от изброените. Преди 2 години се регистрирахме на нов адрес в новото жилище заради синя зона. Мъжът ми трябваше да предостави нотариален акт като собственик, а за мен цъкна отметката за съжителство на семейни начала. Имаше и отметка за наемател, като в него случай беше изискуем договор за наем.

Еда, договорът за наем е един от многото, за които не е необходимо да имат нотариална заверка. Ако много държиш, можеш да си го завериш. Никой нотариус няма да ти откаже да ти вземе парите. Но това няма да придаде по-голяма законова тежест на написаното.

Аз следващата седмица сряда вечерта ще съм в София. В случай, че днес не сте успели да се наприказвате, пишете. 😀

# 806

Не е вярно. Попълва се декларация и се отбелязва едно от изброените.

Не е вярно. Съвсем наскоро регистрирах майка с детето ѝ, представих нотариалния акт и това беше. Никой не се интересува двойка ли сме с нея, наемателка ли ми е, роднина ли.

# 807
Ехо, хазяйките, нямаше ли протоколчик, да ни запознае какво решаваме? Вдигаме ли наемите, с колко, колко депозита, други условия? Pensive

# 808
  • София
Може би е до служител - ако бърза, не му се занимава.
Преди 10тина год. регистрирах ММ при мене - общ. Изгрев.
Служителката само мърмора, как крием доходи от наеми, не можело да ми е гадже, бил по-млад. А видимо сме на една възраст, прошарени, 5 г. е разликата ни. После пък се загледа в произхода на дъщеря ми - ама как била с баща неизвестен и предложи той да я признае на момента. Даже извади съответната бланка да я попълнел. Добре, че му е трудно да пише - готов беше да признава.
Едвам се отървахме.

# 809
Преди години беше малко по-лАбав режима, наистина си зависеше от служителКата. Но откакто почнаха хазяите да искат дерегистрация, да се съдят с общината за откази, вероятно има издадени заповеди/инструкции и т.н., затова вече е доста унифициран подходът.
Вероятно по същото време, преди 10-ина години, баща ми беше регистрирал наемател без да покаже н.а. (въпреки че се е изисквал и тогава) - сопнал се е, че е стар, а те го карат да се разкарва още веднъж и те са кандисали. Сега сигурно няма да се получи.

Общи условия

Активация на акаунт