Студенти в Австрия - тема 2

• 42 202
  • 809
  •   1
Отговори
# 675
  • столицата
Здравейте, синът ми кандидатства в Икономическия университет във Виена, но не успя да се класира. Много малко не му достига в точките. Има ли нещо като второ класиране?
Не съм чувала, а и на сайта не съм срещала някаква информация за второ класиране. Все пак ако има някаква подобна практика и попаднете в поканените резерви, вероятно ще ви пишат на имейла, с който сте кандидатствали.
Нищо не пречи и вие да ги запитате  по имейла, даден за връзка.

За немската или за английската програма кандидатствахте?

# 676
Здравейте, синът ми кандидатства в Икономическия университет във Виена, но не успя да се класира. Много малко не му достига в точките. Има ли нещо като второ класиране?
Не съм чувала, а и на сайта не съм срещала някаква информация за второ класиране. Все пак ако има някаква подобна практика и попаднете в поканените резерви, вероятно ще ви пишат на имейла, с който сте кандидатствали.
Нищо не пречи и вие да ги запитате  по имейла, даден за връзка.

За немската или за английската програма кандидатствахте?
за немската. Питахме ги, отговориха само с какви точки е последния приет.

# 677
  • Варна
След края на записването през септември, може и да се освободят места и да му пишат... но това са мои предположения. Може да ги попита каква е практиката при тях.

Ре-ге, с право се гордееш с магистърката. Успешно да продължи да сбъдва мечите си.

Моето момче си плати таксата и вече официално е записан в трети курс. Тази седмица приключва със стажа от програмата на финансова група „Карол“ и започва ваканцията. Опитва се да си намери работа от септември, но нещо все не го харесват. Ако не успее, щял да запише допълнителни курсове в уни за да не си губел времето и да се подготвел за магистратурата.

# 678
maridimova, а може ли да кажете с какви точки е последния приет, което са ви отговорили?

# 679
maridimova, а може ли да кажете с какви точки е последния приет, което са ви отговорили?
69 е последния приет, той има 68.2

# 680
Наистина за малко.....Приет не значи непременно, че ще се запише.И според мен ги попитайте, влиза ли в някакви резерви....ако не всички приети се запишат...

# 681
  • София
Може ли дадете съвет къде могат студентите да ходят на фитнес? Има ли такъв към Uni Wien? Ползват ли отстъпки?
Моето дете ще бъде на курс към университета за 1 месец и търси възможности за спорт.

# 682
  • столицата
Моето си ходи на фитнес в общежитието. Безплатно е, но са базови уредите. Макар, че тази година са добавили няколко нови.
Мисля,че към Уни Вин има спортни програми, но дали са активни и за лятото, не знам.
След няколко дни ще мога да поразпитам.

# 683
Здравейте.
Как се справяте с намирането на стажове? Търсим задължителния стаж от Февруари 2026 - минимум 4 месеца. Търсим във финансовата сфера.
За спортовете - зная ме има сайт с всички възможни спортове за студентите във Виена. Избираш, плащаш, ходиш.мисля през членството в студентските организации става. Дето плащаме по 25 Е/ семестър за членство.

# 684
  • столицата
Скиорче, май оттук си резервираше спорта, но не съм сигурна. Пък и не виждам нещо за август, но и не съм разцъквала много.
https://musi.usi.at/mod/page/view.php?id=192&wbtfilter=%7B%22bot … merkurse%22%5D%7D

# 685
  • СОФИЯ
Браво на успешния магистър!

# 686
За виенския университет като запишат семестър и платят таксат, студентите, в началото на всеки семестър, могат да ползват намаления за много и различни активности. Цял списък имаше помня моята го разучаваше. Ходи две години на фехтовка, още две на капуейра и на още нещо за кратко, но не помня какво. Фитнес базов имаха в общежитието, беше на приземен етаж с малки прозорчета към повърхността.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 16:11 от _re_ge

# 687
  • София
Много благодаря за инфото! Май и в тяхното общежитие има някакъв базов фитнес. Ще разгледа и ще се ориентира.
Имам и друг въпрос. Сега пътуваме към Виена с колата. Разбрах, че за събота и неделя паркирането е безплатно. Как стои въпросът за делничните дни/нощи извън центъра?

# 688
  • На планетата Земя
През седмицата паркирането е разрешено максимум за 2 часа - от 9 до 22 часа.

Има зониране:

https://m.wien.gv.at/stadtplan/#zoom=11&lat=48.204986037779506&l … 631997&base=karte

# 689
  • София
Мен ме интересува Бецирк 3. Видях, че има подземни паркинги, които предлагат денонощно паркиране. И туристите,  и гостите и роднините на виенчани би трябвало да имат възможност за паркиране с личния си автомобил за няколко дни. Kurzparkzone не е вариант, доколкото разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт