В момента чета ... 91

• 42 967
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Е, стига де! Защо разкривате кой кого е убил в книгите. Айде някои са в спойлер, пропуснах го. Но последния коментар трябваше да е скрит. Мерси, че разказахте какво се случва в книгите на Сиела...

# 91
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Не беше лоша книгата, добре че я прочетох преди спойлера. За протокола не познавам никого от Сиела, но съм фен на Христо Блажев хубави ревюта пишеше като съм ги чела.

# 92
Аз се жалвах в темата "Септемврийски книжен клуб - 2024", че четох и "Никога не ме лъжи" на МакФадън, и наистина е по същия маниер написана, но още по-глупава. Някъде четох коментар - "да ни бе ChatGTP да й е писал всичките книги".
Аз Сиела като цяло хич не ги харесвам, и по едно време се бях отказала да си купувам техни книги, но следя, какво издават. От всички издателства те са най-разпилени и издават всичко, за което можеш да се сетиш. Преди два-три дни Блажев се жалваше в социалните мрежи, как хората "невежо крачели" далеч от щандовете на Алеята, сякаш книгата била нещо излишно от миналото или нещо подобно. По неговата улица със сигурност тече повече его, отколкото дъждовна вода. Аз си признавам, че предпочитам да пазарувам онлайн с отстъпка. По-удобно ми е да си разгледам, да си направя списъци и да следя промоциите. Няма блъсканици и намусени физиономии, които много често срещаме на тези събития и в книжарниците, в които влизам много рядко, само ако искам да видя "габаритите" на някоя книга. Но и за това са се погрижили store.bg, с видеата им, в които показват книгите. Много удобно.
В защита на коментара на LieToMe, в който има уж спойлер, в резюметата на книгите си го пише - "Млада жена с тъмно минало" и продължава с половината книга разказана. Не оставя много на въображението.

# 93
  • София
Мале, да, като ми лепнат на задната корица всичко основно, което се случва и полудявам.

# 94
Ама "млада жена с тъмно минало" същото ли е като "тя е убила някой си"? Пък и има хора, дето не четат резюмето...

# 95
Аз избягвам да чета анотации поради тази причина. Затова се радвам на подхода на Жанет 45 да не слагат такава на задната корицата на книгите си, а само някой друг цитат от книгата.

# 96
За крими истории анотациите наистина могат да изиграят лоша шега, но за фентъзи поредици може да бъде и от полза. За някои такива даже четох преди да съм прочела цялата поредица допълнителна информация във Fandom и за мен даже е било полезно, за да си досглобя в представите света на героите, после не ми е пречело да продължа с четенето.

# 97
  • Варна
Миж, благодаря за темата!🍀

Днес приключих " Легенда за Огнегривия" на Реймънд Фийст и чувствам, че трябва да си дам почивка от фентъзи жанра. Толкова да не ми вървеше тази трилогия, че едва я завърших. Последната книга от трилогията вероятно я влачих около месец и вместо да завърши подобаващо със запомнящ се, гръмък финал, то някак помежду другото авторът решил да сложи края. Разочарована съм, отдавна не бях чела толкова слаби книги. Ще оправям вкуса за безвъзвратно загубено време с " Вихър през ключалката" на Стивън Кинг или " Благодатна земя" на Пърл Бък.🙂

# 98
На Реймънд Фийст така мъчих Сага за войната на разлома - много горещо ми я бяха препоръчали, не е лоша, но...  не е и моя човек.
Следващите големи поредици, които съм набелязала, са Колелото на времето и Малазана, дано не се разочаровам.
На мен Прислужницата ми хареса горе-долу, въпреки че е написана в малко клюкарски стил (чиклит ли беше?), но имах неблагоразумието веднага след това да прочета Никога не ме лъжи - не трябваше... Заредила съм и Тайната на прислужницата, сега се чудя дали да я чета или да изчакам поне след 2-3 други книги да е...

# 99
  • Варна
За Малазана само суперлативи от мен. След 3-та книга бях като зашеметена. Навсякъде с мен разнасях тухлите и не се успокоих докато не приключих сагата. Мисълта и сънят ми все там бяха- в Малазана с Уискиджак, Аномандър Рейк, Ласийн, Карса и други. Уникална поредица с епичен финал. 🙂

Това е втора трилогия на Реймънд Фийст която мъча и която трилогия съм сигурна, че ще забравя след 2-3 години, така както забравих запознанството с неговото творчество преди 10- на години. Спомен имам, че четох някаква негова трилогия преди толкова години, а дори не помня името на книгите и за какво точно става на въпрос. С нищо забележим за мен - плоски образи, елементарен изказ, мудно действие, неизяснени ситуации. Трети опит с неговото творчество няма да правя, не е моята чаша чай. 🙂

# 100
За първи път се разписвам в темата.

В момента чета "Малък живот" на Ханя Янагихара. На около 30% съм (чета на Киндъл). Харесва ми как е написана и темпото, с което се разгръща историята. На малки порции се разказва за миналото на главния герой, задържа любопитството.

Малко е дългичка и се замислям за странично четиво. Последно четох Захари Карабашлиев - "Рана", взех си и "Хавра". Ще видя кое как ще протече.

# 101
“Рана” и “Хавра” много ми харесаха.

# 102
Реших да дам шанс на някои от съвременните български автори. Прочетох "18% сиво" и много ми хареса. "Рана" беше случаен избор, след като слушах Карабашлиев в един подкаст, и също много ми хареса. "Хавра" засега само съм я започнала, но ще видим.

Прочетох и "Естествен роман" на Господинов. Ами, нещо не ми допадна. Дали я изчетох твърде бързо, та не успях да вникна съвсем, или просто не харесвам чак толкова неправолинейни разкази - не знам, но не беше книгата за мен в онзи момент. Сега обаче новата му "Градинарят и смъртта" много ме блазни. Видях изданието с твърди корици на Алеята в София - много хубаво изработена книга, още повече ми се дощя да я прочета. Но ако е подобна на "Естествен роман" знам, че няма да ми хареса. А вкъщи "Времеубежище" чака на рафта непрочетена...

# 103
И моето “Времеубежище” чака:)…сега започвам “Нора Уебстър”,мерсаж Аня🌺🌺🌺!

# 104
  • в сърцето на един мъж...
Леле, за пръв път чета, че някой харесва 18% сиво - това е една от книгите, която четох с такова отвращение и ми беше толкова трудно да я дочета, че ако беше първа за запознанство с автора, нямаше да пипна друга негова книга.
Аз чета "Сетният й дъх" на Дъгони. Харесва ми как пише този автор, нямам търпение да свърша тази и да прочета и "Поляната"

Общи условия

Активация на акаунт