В момента чета ... 91

• 42 946
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Прочетох "Вегетарианката", бих казала на един дъх. Много мрачна, вълнуваща история, която поставя екзистенциални въпроси, без да предлага отговори... Просто те оставя да намериш такива за себе си. Тъжна до последната страница. За мен е ценна книга, в нея има философия и поезия, чувства, красота... Определено ми хареса, но трябва подходяща нагласа и подходящ момент за четене.

Напоследък интересът ми към азиатските автори расте, не очаквах, че толкова ще ми харесат.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 23:44 от Елмайра

# 541
  • София
Благодаря за споделеното за П.Мей - извън трилогията за острова. Имам "прибрана" хартиена "Нощна порта". Като я мина - ще споделя.

# 542
  • София
😂😂😂И аз съм на първата книга от трилогията за остров Луис, много увлекателно разкрива суровата атмосфера на Северна Шотландия, сто пъти разглеждах картата и снимки от там. 😃 "Нощната порта" е хубава, но някак си по-лековата, подходяща е за любителите на кримки, свързани с изкуство.

# 543
  • София
На мен ми харесва Дорис Лесинг в други свои книги, но в "Петото дете"  - определено не...

Сега чета "Отклонение" на Блага Димитрова. Тази книга трябва да се чете на 40+, добре, че не съм я прочела по-рано.

# 544
EmBrother, благодаря за оценката, но далеч не се чувствам специалист в творчеството на Тилие, просто ме впечатли достатъчно, за да чета и потърся малко странична информация
Скрит текст:
Освен реалния Пластинариум, за който беше писал, има още един подобен такъв, два са в Европа, явно това се харесва на някои хора, и аз се чудя защо; Тилие освен това изглежда има достатъчно добър интерес и проучвания по темата за психо-травматичните отклонения, а относно извратените “творци” - лично аз предпочитам да не ги бях проверявала в Гугъл…
Ако ви се четат кървави истории - Джон Гуин и Джо Абъркромби могат да ви предложат такива. Последният има и доста добро мрачно чувство за хумор, изненадващо разтоварващо четиво обаче може да се окаже, ако имате нагласа за такъв жанр.

# 545
Сега чета "Отклонение" на Блага Димитрова. Тази книга трябва да се чете на 40+, добре, че не съм я прочела по-рано.

Аз пък я прочетох на – 20. Радвам се, че я прочетох тогава. Simple Smile

# 546
За съжаление умората ме налегна зверски, та почти не съм прочела нищо от "Момичетата от пансиона" на Симон Сейнт Джеймс, а бях надъхана да я прочета от-до заради дългото пътуване. Здраве да е... Дано поне е интересна, че имам известни резерви заради дежа вю с книгите на Дженифър Макмеън.

# 547
Сега ми стана интересно с тия пластинариуми, но ми излизат някакви музеи? Правилните неща ли намирам в Интернет?

# 548
Може търсачката да даде неточен резултат, защото така е наречен в книгата, но за търсене на реалните трябва
-
Скрит текст:
body museum / body world
По-скоро не биха съветвала да ги търсите, освен ако не ви влече медицината.

# 549
Благодаря, Феникс! Всъщност съм завършила в медицински и ми е интересно да видя за какво иде реч. На Тилие съм му хвърлила око много отдавна, но се радвам, че не четох тогава, защото после се разбра и казахте, че не са преведени в правилен ред.
По темата - продължавам с "Преди кафето да изстине" - страшно много ми харесва, нямам проблем със стила на писане. Със сигурност ще гледам после и филма, но разбрах, че има много разминавания.

# 550
Книгите му ги почнах по реда на издаване тук- т.е. от средата, което определено не препоръчвам. Ако решите да четете - първо “Недовършеният ръкопис”, но най-добре изчакайте да излезе евентуално и последната “Лабиринти”, трябва да се прочете и тя, добре че не се отказах заради някои описания в “Имало едно време … два пъти”. Не че и в последната няма неприятни неща, но зависи доколко имате нагласа за такива книги, след някои кървави във фентъзи жанра, вече май не се впечатлявам толкова.
Скрит текст:
По-неприятна ми е препратката с реално съществуващите отклонения, претендиращи да бъдат “изкуство”, в света на творците.

# 551
Тилие е моята 5-ца за тази година. Нямам търпение да излезе и Лабиринти и в нея да се обясни всичко недоизяснено в първите две.

# 552
Да, “Лабиринти” бих я сложила в петицата, но я няма на български. Засега при мен “Първият закон” успешно запълва повече от половината на тази класация, затова и често го цитирам в другата тема.
Скрит текст:
Ей заради такива фрази го харесвам:
“ любовта на народа е най-сигурният щит на владетеля срещу всяка опасност.”

Познато и ясно твърдение е, но е хубаво от време на време да се припомня.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 08:35 от fenyx

# 553

Хайде, споделете защо, моля! За все още нечелите я. Само "Лавина" съм, прекрасна, както и филмът.

# 554
  • в сърцето на един мъж...

Хайде, споделете защо, моля! За все още нечелите я. Само "Лавина" съм, прекрасна, както и филмът.

Според мен всичко зависи от това, какво очакваш от книгата. Аз съм я чела и на 20, и по-късно. На всяка възраст може да се намери нещо лично. Естествено има си ги и моментите от близкото минало, но то нямаше как да има нещо различно в книгите.

Общи условия

Активация на акаунт