Войната между половете

• 19 202
  • 801
  •   1
Отговори
# 270
Лично аз съм на провинциален трип с роднините и си "почивам" тук. Друго? Simple Smile

# 271
  • Пловдив
Ако съм мъж и искам жена ми да е леко мъжкарана – да сменя клапани, ремъци, бих се притеснил сериозно за мъжествеността си.
А някои искат да се женят за такива.
Чай ся.
Има разлика между "искам" (търся си такава жена) и "нямам нищо против" (ако се случи). В твоя пост не личи да се взема предвид разликата.
В първия случай бих сметнала мъжа за чалнат, а не за женствен.
Умението да се сменят ремъци впрочем според мен не означава, че си мъжкарана.

# 272
Мен ми е по интересно що за безсмислен живот трябва да водиш за да се набухаш във форуми да видиш някакви войни с имагинерни представители на другия пол, вместо да излезеш в това хубаво време и да се кефиш на живота. Ама различни хора, различни идеали

Викаш всички, които пишат в тази тема водят безсмислен живот.
Кога ги опозна на живо, че им прецени живота? И с какво право си позволяваш да преценяваш какъв смисъл има живота на хора, които грам не познаваш?
И не забравяй, че и ти пишеш в тази тема.
И според твоята логика и ти си един безсмислен човечец Wink

# 273
  • София
Ама не бе, той иска за теб най-доброто, а и иска да се развиеш/израстнеш.Joy
Аха. В кухнята и покрай детската кошара.
За мъжете до вас ли говорите, или "за всички" ганьовци.

Говоря за този тип:
Скрит текст:
Разбрах постта на Елена по следния начин "тези, които харесват по-голямото разделение по пол, което го има напр. в Афганистан, С. Арабия (както правилно допълниха) и др. подобни, няма да се справят там". Ако е това, съм съгласна с нея.

Отн. комплексарите не съм напълно съгласна. Има мъже, които са уверени, стабилни... Те няма нужда да водят война. Нямат нужда жената до тях да се снишава, за да се чувстват мъже. Те ще се чувстват и ще бъдат мъже, независимо от поведението на жената до тях.
Има и комплексари. Те не носят тази мъжественост в себе си, при тях тя е като облекло. Те се кресливци, които имат нужда да водят война, за да се почувстват мъже. Те имат нужда жената да се снижи, за да се чувстват мъже. На тях другите (жените) са им виновни. Не могат да поемат отговорност за поведението си.

П.П. Сетих се за М. Карбовски, описвайки втория вид.

# 274
  • София
Мен ми е по интересно що за безсмислен живот трябва да водиш за да се набухаш във форуми да видиш някакви войни с имагинерни представители на другия пол, вместо да излезеш в това хубаво време и да се кефиш на живота. Ама различни хора, различни идеали

Ние точно това казваме, че някои от мъжките профили са регистрирани само и единствено с цел да правят това и друго "творчество" извън него нямат. И после кой се опитва да води война?

# 275
Самият факт, че има мъже, които прекарват години да воюват с жените в женски форуми, вече навежда на определени размисли за качеството им на живот и смисъла от този живот...

# 276
О, аз на тъпа не знам как и защо да се правя, но на сладки котенца ме удря лиготия в излишък. 😅

За много момичета от моето поколение ни беше/е трудно да се видим като жени, защото женското винаги вървеше с пренебрежение и сякаш винаги трябваше да се докажем, че сме "различни". Сигурно съм го писала вече във форума, но казваме, че някой "се бие като момиче" и същевременно, че за нещо "ти трябват топки". При съвременните жени съществува моментът, че трябва да докажат, че могат да правят всичко, защото съвсем доскоро никой не е мислил, че могат каквото и да е. Само че докато мъжете могат да се фокусират само върху печеленето на Нобеловите награди, съвременната жена хем печели наградите, хем върти дома, хем се "поддържа". Затова много жени твърдят, че сами се чувстват по-добре, защото някои мъже искат мама, която да ги обгрижва, докато те си гледат своите неща. Simple Smile Слава Богу, има и мъже, за които не е критерий жената да им чисти и готви.

На мен лично ми е малко смешно като се сетя сега. 😅 Обичах/м розово, дрехи, гримове, сладки неща, романтични комедии, всички форми на изкуство, плачех лесно, беше ми трудно да съм активна и да се защитавам, обаче защото не бях глупава и не исках да прислугвам на никого, си мислех, че съм едва ли не мъжкарана. 😂 Просто чувах как Истинската Жена едва ли не никога не възразява и е толкова мека и нежна, че чак безлична, и посървах, че и в това съм се провалила. 😂

# 277
Ох, беее. Сладко!
Ако имаш до себе си осъзнат мъж, ще приема всичките ти женскости и нетакива.
Това като го чуя – трябва еди какво си да са еди кои са и ми призлява.

# 278
Така е, така е. Не е лошо човек да порасне и да се отърве от тези товари. ❤️

# 279
  • София
Факт е, че в обществото "мъжкото" се е издигало на пиедестал, докато "женското" се е омаловажавало, и после ревем защо жените не искали да раждат. Все едно да питаш някой защо не иска да е хигиенист, като може да е СЕО. Само дето се оказа, че без хигиенистите светът доста засмърдява. Надявам е ясно, че примерът е метафора.

# 280
О, да. Аз с шок научих, че ме бива с деца и имам майчинска енергия, защото ми се повръщаше от изказвания как само майките са Истински Жени, а тези, които не могат или не искат да имат деца, са нещо трето явно. Може да е защото в моето семейство майка ми беше родителят, който предимно се занимаваше с мен, но винаги свързвах майчинството с ограничения на личността и бреме. Радвам се, че вече знам достатъчно примери, че не е задължително да е така. Simple Smile

И въобще изказвания как "функцията" на жените е да раждат и да седят до печката, а на мъжете да превземат света. Променя се този модел, за щастие.

# 281
Факт е, че в обществото "мъжкото" се е издигало на пиедестал, докато "женското" се е омаловажавало, и после ревем защо жените не искали да раждат. Все едно да питаш някой защо не иска да е хигиенист, като може да е СЕО. Само дето се оказа, че без хигиенистите светът доста засмърдява. Надявам е ясно, че примерът е метафора.

Повечето познати не искат да раждат, щот ги е страх. Не се вторачвайте чак толко в прости неща. А с Персона не сме ли на едни години? Все едно на различни планети сме расли, честно.

Пък какво мъжко се издига на пиедестал, при все, че сега момчета се отглеждат като кастрирани котки и зрели мъже се третират като малки деца - вие си знаете. Напълно нормално е да е пълно с агресивни тъпчовци от мъжки пол като не са расли, възпитавани и въобще отглеждани както трябва.

Тва пък на basilla с мъжествеността направо счупи тъпометъра. Чак усетих жената как си обръща очите на сън.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 16:07 от murcinhum

# 282
Ми не те знам на колко си.

За планетите - нямаше ли книга, че мъжете са от Марс, жените от Венера? Ето обяснение. Simple Smile
Факт е, че който иска да ме разбере, ме е разбрал.

PS. Да, момчетата и момичетата се възпитават различно.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 15:25 от Анонимен

# 283
  • София
Пък какво мъжко се издига на пиедестал, при все, че сега момчета се отглеждат като кастрирани котки и зрели мъже се третират като малки деца - вие си знаете.

Ще дам пример от форума - на домакинската работа се гледа с пренебрежение, нещо което под нивото на един мъж, пък бъркането на бетон било свръх постижение, с което мъжете се издигат над жените, и което е достойно да се противопостави дори на детеродната функция Joy

Какво кастрира мъжете, ще ми е интересно да чуя?

# 284
Супер, Лъвица. Същото важи и за мъжа към жената. Hands Plus1
Естествено.
Всъщност какво се опитваш да кажеш с този дълъг пост?
Че на крива ракета космоса и пречи. В случая мъжете, всичките или поне ганьовците дето са навсякъде

Тук повечето криви ракети са мъже. Някои огорчени от провален брак, някои недоволни, че бракът не върви по техния модел и доста такива, които дори не са завъдили жена и целият женски пол им е виновен. Обвинявате Мая, например, но тях не ги виждате. Даже поименно мога да назова, но разбира се, няма, защото ми е под достойнството. А защо някой се идентифицира на мненията към конкретна група мъже, към които не би трябвало да принадлежи, сам да си отговори. Ето ви и доказателство, че "жените" не водят война с вас - пламенната защита на Ди Солейл. От мъж такава към жените не съм видяла.
Благодаря ти за това мнение.
Аз пък мисля, че тук повечето ракети са жени, но може би избирателно чета. Чела съм доста постове от мъже, които се оплакват от жените, но като цяло преобладават постовете, в които жени се оплакват от мъже.
Относно идентификацията, от къде на къде и от кога има правилна и неправилна група? Никога през съзнателния ми живот никой не е успял да ме накара да мисля “както трябва”. Няма да се случи и сега.
Мненията ми са мои, плод на разума и опита ми и никой не може да очаква от мен да ги променям на база пол, религия, раса.
Никой до сега не отговори на въпроса кой е бай Ганьо дето ви държи на печката и защо има такава сила над вас?
Правилно си ме разбрала, че не водя войни с никого. Имам мъж, с който живея в прекрасна хармония и аз нямам претенциите, че мога всичко. Не мога. И той няма изискванията, да мога всичко. Не може. И на двама ни е напълно ясно, че всеки един би се справил трудно без другия. И не се страхуваме да си го признаем. За това сме се събрали заедно. Още в първите си коментари написах, че трябва да има симбиоза и допълване. Не вярвам, че на самата жена и е много по-добре без мъж и се справя отлично (а имам наблюдения). Вярвам, че на самата жена и е по-добре без конкретен мъж. За това не разбирам какво е това генерално войнство срещу всички.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 20:46 от Di Soleil

Общи условия

Активация на акаунт