Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 778
  • 1 540
  •   2
Отговори
# 210
  • Варна
Gabriella,а защо е само на екземестан.Какви са характеристиките на тумора.Не може ли да се лекува с таргетна терапия.

# 211
Здравейте! Мога ли да помоля за препоръки за онколог, от който да получа второ мнение. Казусът е следния - баба ми е оперирана преди 15г от рак на гърдата като същата е премахната. Преди 3г ракът се завръща в бял дроб от страната на премахнатата гърда и по костите. Успешно я лекуваме вече три години с CDK4/6 инхибитор Паблоциклиб + СИ /Летрофемин/ и SRE-P с Х-geva. Всичко беше наред до последния контролен скенер, който сочи, че има промяна в разсейките в костите и няколко малки нови, т.е лечението вече не действа. Това, което е в белия дроб основното е без промяна.
Типът на тумора е HER2 отрицателен; ER положителен.
Благодаря предварително на отзовалите се със съвети и препоръки! Бъдете здрави!

# 212
  • София
Мама Мони на колко години си? В менопауза ли си? Аз съм на 43 . Сигурно и това е от значение.
Като започнах на 45. Сега вече на 46. Цикълът приключи с втората химия. И не се върна.

# 213
Здравейте! Моята приятелка днес беше на преглед при  Д-р Мая Балабанова в Плевен.
Потвърди резултата от ЯМР , взели са и биопсия и сега ще чакаме резултата.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 09:45 от snow22

# 214
Snow22, без лоши чувства, но тук споделяме личен или на близки опит при сходна диагноза, т.е. някой с рак трябва да е изпитал върху себе си действието на този продукт и да сподели, че е ок. Няма как да знаеш, дано и не разбираш, но при диагноза рак нищо не се пие без предписание или одобрение на лекуващия онколог, защото е възможно дадена добавка или лекарство да неутрализират действието на лекарствата, които приемаме под една или друга форма, или, пази Боже, комбинацията да влоши състояние

# 215
Има много науни изследвания на тази тема , има и групи във Фейсбук, казах го просто информативно който иска може да чете , който не иска, просто подминава.

# 216
Аз наскоро научих от една майка в парка за лечение с LDN. Тя лично го приема за Хашимото. Има предракови лезии и е правила консултация за този препарат, твърди, че са й го препоръчали. Дори ми каза, че ще ми изпрати статия, в която пише, че се прилага за възстановяване след химиотерапия.
Лично аз не съм чула онколог да препоръча някоя добавка, освен пробиотик и евентуално ресвератрол.
Имам интерес относно лечение с LDN.

# 217
https://ldnresearchtrust.org/can-low-dose-naltrexone-ldn-help-ca … skin-cancer%C2%A0

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 09:52 от snow22

# 218
Здравейте! Мога ли да помоля за препоръки за онколог, от който да получа второ мнение. Казусът е следния - баба ми е оперирана преди 15г от рак на гърдата като същата е премахната. Преди 3г ракът се завръща в бял дроб от страната на премахнатата гърда и по костите. Успешно я лекуваме вече три години с CDK4/6 инхибитор Паблоциклиб + СИ /Летрофемин/ и SRE-P с Х-geva. Всичко беше наред до последния контролен скенер, който сочи, че има промяна в разсейките в костите и няколко малки нови, т.е лечението вече не действа. Това, което е в белия дроб основното е без промяна.
Типът на тумора е HER2 отрицателен; ER положителен.
Благодаря предварително на отзовалите се със съвети и препоръки! Бъдете здрави!
Моля ви за препоръка за второ мнение

# 219
Конспиративните теории за лошите фармацевтични компании вървете да ги разпространявате някъде другаде. Както и всички хранителни добавки, чудодейно калциращи метастази, както и чул тук, щипнал там, протеолитчни ензими, простагландини и протеогликани и тн и тн неща, които могат да звучат екзотично и интересно на всеки, който не е в медицинските среди. Ако ракът се лекуваше с билки и добавки ехеее, фармацевтичните компании щяха да ги произвеждат и продават скъпо и прескъпо, пазарът щеше да се е регулирал.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 07:24 от Mimache

# 220
Desito,
За второ мнение моите препоръки са :
- Доц. Консулова , но за нея се чака много;
- Проф. Щерев - болница Надежда;
- Проф.  Дудов - Сити Клиник Младост

Успех на  баба !

# 221
В Америка го използват заедно със химиотерапията , ако има метастази направо ги калцира. Лекува много болести , има голям обхват от раковите заболявания. Нито една фармацевтична компания няма интерес да пусне това лечение . Натрексол от години няма в България
Сега се сетих ,че и Протеолитичните ензими действат много добре повреме на химио и след това , за тях също има много информация в нета , има и тема във форума
НалтрексоН е лекарството. Има го в България под името Адепенд, но е с рецепта. Пият го бивши алкохолици, помага им при отказването.
Знам, че търсите всякакви чудодейни начини за справяне със ситуацията, но моля ви, не съветвайте приятелката ви да взима нещо, което НЕ е консултирано с онколог! Всичко може да се отрази на лечението негативно, и вместо да помогне, да влоши ситуацията.
Не и наливайте в главата, че ЛДН топи метастази, лекарствата за повлияване на метастази се разработват и изпитват в четири клинични фази, от фармацевти, след което на база научни доказателства се одобряват от агенции, съставени от цели комитети с научни специалисти. Метастазите са 4ти клиничен стадий, надяваме се че вашата приятелка е по ранен стадий, и ще се излекува. Почете малко за стадиите в рака на гърда, преди да коментирате.
За ЛДН няма никакви научни доказателства в ЧЕТИРИ  клинични фази, засега. Аз съм го приемала, мога да споделя че ми помогна да преодолея ужасното безсъние. За рак не съм си и помисляла да експериментирам.
Здравословно хранене - много по добре е полезните вещества през храната, вместо от изкуствени добавки, упражнения и тренировки, медитации - да! Но всякакви други непотвърдени експерименти могат да влошат, вместо да помогнат.
Плюс това, вие не сте болния и не можете въобще да си представите как се чувства човек болен от рак, колкото и да се стараете и да съчувствате, не сте вие. Затова умната със съветите и приятелката ви да слуша лекарите. Успех  пожелавам на приятелката ви.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 08:48 от haidi

# 222
Desito,
За второ мнение моите препоръки са :
- Доц. Консулова , но за нея се чака много;
- Проф. Щерев - болница Надежда;
- Проф.  Дудов - Сити Клиник Младост

Успех на  баба !
Много Ви благодаря, че се отзовахте!

# 223
desito, аз се въздържам от коментар за второ мнение, защото не съм вземала. Има варианти и за онлайн консултации тип второ мнение с известни имена.

# 224
По отношение на Телковите решения отново. Ако имам жилище на мое име, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е да съм по адресна регистрация на него, за да подам документи за намаляване на данъка на жилището? Ами ако имам повече жилища и съм богат реститут на всички ли тр да съм регистрирана, че живея?! Що за абсурд, или ако съм богат реститут нямам право да искам облекчения?! Не съм богат реститут, просто се чудя дали служителката в данъчното просто не ме отсвири ей така…

Общи условия

Активация на акаунт