ЧААТАЙ УЛУСОЙ-Пълен джентълмен/Tam bir centilmen🧿Сънят на Ешреф/Eşref Rüya🧿Творчество,партньори-19

• 16 480
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Ето още една, малко по-различна гледна точка за  "Tam Bir Centilmen "

МНЕНИЕ за филма „Перфектен джентълмен“
Нашето мнение за „Перфектен джентълмен“ е възторжено, защото този турски филм на Онур Билгетай е едновременно романтика без табута и силна мелодрама, но също така и утвърждаване на новите любовни удоволствия на жените днес. Филмът „Перфектен джентълмен“ не обобщава сюжета си до уравнението на плаката, където две жени желаят един и същи мъж, като първата е богата клиентка на жиголото, а втората студентка певица. Филмът " Perfect Gentleman" постулира правото на жените да използват услугите на жиголо, наричано още ескорт момче: това право на жените вече е поето и заявено от филма "My Appointments with Léo" от Софи Хайд, но  " Perfect Gentleman" добавя ново садомазохистично еротично измерение.
Наистина, Saygin е луксозен жиголо, част от специалитетите му  се състоят в това да бъде подчинен на доминантни клиенти, които обичат да имат роб! По този начин Сайгън приема всички игри на подчинение, искани от клиентите му, превръщайки се на свой ред във вързан мъж, обездвижен от робство с въже, в мъж, ударен с гола ръка от своята доминанта, в мъж, стъпкан под подметката на любовницата си!
 По този начин Сайгън определя ролята си спрямо своите клиенти "Мога да бъда такъв, какъвто искат да бъда", като също прави любов в асансьор с жена ексхибиционистка, докато изпробва риска да бъде видяна от жителите на сградата които са на стълбите! Сайгън се съобразява с всички желания на клиентите си и с всички техни сценарии, дори и с унизителни поръчки от клиент, като тази :
"Носете само това утре " което изисква покорният мъж да бъде гол на следващия ден и да носи само папийонка! Но Сайгън приема тези поръчки и тези конкретни еротични желания, като предоставя пълно удовлетворение на своите клиенти, за да остане верен на  мотото си
 "трябва да им дадете това усещане, че са специални и уникални ".
Филмът „Перфектният джентълмен“ представя зрели жени, които са сигурни в желанието си за женско господство, което предоставят на публичното си отношение като омъжена жена, една клиентка на Saygin, посочва съпруга си по време на прием в навечерието на Нова година, като казва "Толкова искам да го ударя и да го унижа пред всички", защото съпругът, под заплахата от публично унижение от доминиращата си съпруга, танцува с млада жена! Защото, да, клиентите на жиголото понякога са омъжени жени, които вече не се колебаят да накажат съпруга си  рогоносец с ескорт момче: тези жени днес напълно се приемат за рогоносци на съпруга си до степен да молят жиголото да прави любов с тях, докато рогоносецът е в съседната стая! Филмът „Перфектният джентълмен“ е много интересен и с това, че клиентите на жиголото са зрели жени, по-често наричани жени пуми, които не изпитват ни най-малко неудобство да изпитват плътските си желания на 50 или 60 години в компанията на млади мъже, платени до точката на подчиняване на тези млади мъже, превърнати в покорни!

Нашата рецензия за " Perfect Gentleman" е много положителна, защото този романс без табу се оказва истински мелодраматичен филм с много добре изработен сценарий, който никога не разделя героите си, а напротив, търси точката на баланса.
Любовта между Сайгин и Нехир е сладка и трогателна, защото е като  чувствителна романтика, изградена от погледи и усмивки, но и от внимателно приготвена храна и едно културно приключение- кино в Истанбул, с място, където продават винилови плочи със саундтраци към филми.

Талантът на Сайгън като готвач ще намери своето обяснение в житейската драма, разиграла се в юношеството му!

Отпечатъкът от болките от съществуването на Сайгън е материализиран кинематографски чрез видео проектор, който прожектира изображения от филм върху лицето му, за да подчертае по-добре вътрешните му болки  по начина на музикалния видеоклип" Big in Japan" на Alphaville.
 Сайгън изглежда напълно  готов да изживее любовта си с Нехир като най-накрая превърне връзката си с нея в реалност, когато внезапно трябва да помогне на Серап в непредвидено изпитание в живота, така че в този смисъл филмът " Perfect Gentleman" е перфектна корнелианска драма!
 Сайгин, хванат в капана на своята неразрешима дилема, се дави в алкохол и депресия, когато осъзнава, че "аз съм просто курва". Кадир  се опитва да започне романтична връзка с приятелката на Нехир, докато се занимава с БДСМ отношения с клиентите си(нетрадиционни форми на сексуални отношения), които обичат да бъдат покорни. Кадир се впуска в адски двойствен живот, където трябва да си инжектира стимуланти, за да поддържа ерекцията си, докато не стигне до садомазохистки клуб в Истанбул, където губи опора!
Заснет в Истанбул, Турция, филмът „Перфектният джентълмен“ е  един романс без табута, който отвежда публиката си в пристрастяваща история, в която плътските страсти се сблъскват с романтичните страсти!
"Перфектният джентълмен" е преди всичко чувствителен филм, в който желанията са еманципирани без морална преценка, като позволява на всеки зрител да инвестира в една или друга от могъщите жени в историята! И така, независимо дали сте зряла жена или студентка, дали сте доминираща или покорна, дали обичате да плащате на мъжете или просто да ги привличате с чара си, „Перфектният джентълмен“ е филм, който ще ви отведе със себе си в Истанбул и неговите дилеми достоен за приказка от арабските нощи! Силна романтика!

# 496
О, Нези, изчетох го всичкото. Интересно е и то доста.
И като стана на въпрос за прожекционния апарат се сетих, че в къщата на Сайгън имаше "специална стая", спалня, в която не искаше да спи, стая за Кадо и една стая пълна с кашони, та точно за тази стая да попитам какво ви се видя, че има там, защото според мен бяха неща от детството от живота с майка му. А и интересното бе, че за Нехир одеало и възглавница взе именно от нея стая. Според мен той явно е смятал тази част от живота си за най-чиста, затова и от там взе неща за Нехир.

# 497
Да, Цвети, и аз мисля,че там имаше неща от детството му, може би не всичко. Като шареното плетено одеало, например. Май с него бяха завили Кадир, когато са го извели от пожара. Там бяха и снимките с майка му.
Според мен те са живяли някъде другаде с Кадо и, след като Серап му е купила къщата, са преместили всичките си вещи в нея. Когато плачеше и записваше гласово съобщение на Кадо, Сайгън му каза" да си отидем в къщи, не в тази, която изгоря"
Със сигурност Сайгън не искаше Нехир да се докосва до тази част от живота му, свързана с неговата "професия".
Сега се сещам обаче, че когато и разказа,че не е завършил училище, тя пак не се усъмни в нищо. Не го попита как изкарва парите си,  а очевидно той живееше в лукс. Сега започвам да си мисля, че тя просто разпозна добрия човек в него и това и беше достатъчно. Нали знаете, понякога просто виждаш в очите на някого, че е добър човек и просто му се доверяваш.
Може би затова след това Нехир толкова трудно понесе истината.
Може би, отивайки на гроба  просто искаше да види  падението му... Да се увери с очите си.
Макар че, на мен не ми изглеждаше така.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 23:34 от NeZ_9

# 498
Чагатай Улусой е звездата от „Истински джентълмен“,
един от най-гледаните филми в Португалия и най-гледаният в световната класация.

Намирането на филм с Чаатай Улусой като главен герой на върха на Netflix не е съвсем ново. Турският актьор е феномен в своята страна и в международен план; секс символ, който стана известен благодарение на продукции като „Kübra“, налични на същата платформа. Сега най-скорошният му успех е „Um Verdadeiro Cavalheiro“, който пристигна в сервиза на 28 септември и само за два дни скочи до номер две в Португалия — и до първо място в света.

В центъра на тази история е героят на Улусой, Сайгън, очевидно съблазнителен и безчувствен плейбой, успял да намери място за себе си в свят, белязан от лукс и показност. Въпреки че го определят като мъжа-фетиш на богатите жени, зад външния му вид се крие съвсем друга истина.

И подобно на сърцеразбивача, който е, той дава на жените това, което искат, на сексуално и емоционално ниво, без да остава достатъчно дълго, за да се остави да бъде впримчен във връзки с наистина значими емоционални връзки. „Той е преживял няколко трудности в любовен план в миналото и това го накара да издигне стена около себе си“, разкрива 34-годишният актьор пред „Еге Телеграф“.

Начинът, по който гледа на отношенията и любовта, се променя напълно, когато среща младата и наивна Нехир, изиграна от Ебру Шахин. „Тя ще успее да накара Сайгън най-накрая да порасне“, казва 30-годишната туркиня пред същото издание.

В този романтичен и драматичен филм неочаквана среща между главните герои нарушава баланса, който човекът е вярвал, че има в живота си и „му дава куража да тръгне да търси собственото си щастие“. „Основната тема на историята е този процес на промяна и емоционално пътуване, което те предприемат“, подсилва Чаатай.

Главните герои са феномен в Турция
Освен актьор, Чаатай  Улусой е модел и един от най-големите секс символи на Турция. Пътуването му в развлекателната индустрия започва през 2011 г. с мелодраматичния филм „Adını Feriha Koydum“ и предложенията за работа бързо се умножават.

В „Истински джентълмен“ той играе заедно с Ебру Шахин, друго добре познато лице на турската телевизия, с повече от десет продукции зад гърба си, в едно пътуване, което наистина започна да расте от 2017 г. насам. Въпреки че мечтае да бъде актриса , откакто тя беше малка, 28-годишната Ебру, преди години избра да следва пътя, установен от семейството й и да учи спортни науки в университета. „Винаги съм била запалена по физическите упражнения. Ето защо не можах да избягам от съдбата си”, каза тя пред турското издание на сп. “InStyle”.

По време на курса тя осъзнава, че това не е това, което иска да прави до края на живота си и по това време тя прави първите си стъпки към своята „истинска мечта“: актьорството.

Успешното партньорство между Çagatay и Netflix
Сътрудничеството между актьора Чаатай Улусой и платформата за стрийминг датира от далечна история. Звездата вече е участвала в няколко успешни проекта на Netflix, като вълнуващия „Vidas de Papel” или сериалите „O Protetor” и „O Alfaiate”.

Това, че е редовен гост в продукциите на стрийминг гиганта, беше своеобразно спасение за Чаатай. В Турция снимачните дни за сериали и филми са изключително дълги и често продължават повече от 15 часа — а нормален епизод от сериал обикновено е с продължителност повече от два часа.

Нарастващите инвестиции на Netflix наложиха някои промени в начина на работа на индустрията и за много от актьорите това беше благословия. „Сега работя при по-човешки условия от много мои колеги. Всеки снимачен ден продължава около десет часа, пет пъти седмично“, каза главният герой на „Истински джентълмен“ пред „Variety“ през 2019 г. „Мога да се съсредоточа много повече върху героя си. Давам цялата си енергия и имам място да бъда по-креативен.“

Чаатай казва, че се чувства по-продуктивен, нещо, което се случва и с останалата част от актьорския състав и екипа. „Това ни даде възможност да разкажем историята по различен начин. Сякаш правилата на играта се пренаписват”, предположи той.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 00:44 от jackie.

# 499
При разговора на майка и дъщеря, приятелката й каза на Серап, че Нехир не го е питала как си изкарва парите. Нехир сякаш се страхуваше от отговора затова и не го питаше. Тя се съмняваше именно за нещо такова, защото сподели, че има нещо гнило и че приятелката й е права, че Сайгън пази тайна. Може би ако Ф...(не помня името на момичето) не бе отишла с нея в онзи ден, за да й даде кураж да зададе въпросите си, Нехир нямаше да го направи.
А там на гробището тя сякаш искаше да го успокои, но после се отказа и си тръгна. Но какъв бе замисъла не мога да си го обесня.
И да права си Нехир видя в него един добър човек, нежен и чувствителен.
А и какви срамежливи бяха и двамата, когато се видяха случайно след три години. Личеше си как не се бяха забравили и все още пазеха топли чувства и спомени един за друг. И надеждата... когато тя му даде покана за първия си концерт.
Беше страхотно...

# 500
Привет.
Дома е нов, туко що Сайгън се е нанесъл в него. Поне това съм разбрала аз  от видяното.
Много ми хареса, изгледах го с хубави  български субтитри.
Според мен Нехир се довери и прозря доброто в него..Истината е,че той е толкова фин, вежлив,внимателен, спокоен и трудно една жена би устояла на чара му.  Истински джентълмен.
Мога само да съжалявам, че не съм гледала филма който гледаха в киното.  Според мен той има ключова роля в това тя да го разбере по-добре и по-лесно.
Няма как нещо  подобно да бъде прието  леко  и то в тази отвратителна ситуация за нея.
Мисля,че историята е твърде дълбока и смислена, не всеки би я разбрал. Отразява  доброто и злото, липсата на равен шанс за всяко дете, това,че човек не избира родителите си, проблеми в семийството, липсите в брака... Втория шанс и това,че човек винаги има права на избор.

Серап беше един от най-инетресните образи, удоволствие  е да  гледаш актрисата на екран.
Ебру и Чаатай бяха чудесни.  Определено имаше голямо взаимодействие и хармония помежду им.  Една от най-добрите партньорки  на Чаатай.  За горещите сцени да не говорим.
Визията й, дрехи, аксесоари, прическа  бяха  невероятни,  ще е мой  любим образ.

# 501
А първата среща в стил "Пепеляшка" между Сайгън и Нехир, където жиголото вдига обувката на момичито, докато й казва "Токът ти е счупен"? Също беше много сладка. Wink
А за последната сцена, какво да кажа- тя се появи пред него точно, когато вече беше решил да не отвори сърцето си за никого.
Изключително рядка дарба е да говориш през очите и с още по-малко да завършиш сценария без да кажеш и дума.
Много ми хареса как завърши филма. Двойката и деликатността, която имаха Чаатай и  Ебру, и краят беше точно такъв, какъвто трябваше да бъде.

# 502
С уважение : той е джентълмен

Ама много са хубави

# 503
Нинче, благодаря ти за мнението! Hug
А това, което публикувах малко по-рано, ме накара да се замисля повече за
сексуалната страна на нещата.
Тя беше показана по много интересен начин, камерата минаваше набързо през всички сцени и може би затова останахме с впечатлението,че Сайгън задоволява повече емоционално клиентките си.
Но пък от друга страна,  филмът има това заглавие, което го идентифицира: "Истински джентълмен".
 Деликатността, нежността и приятелството, с които този младеж се отнасяше към дамите, демонстрираха неговото джентълменство. 
Ето защо филмът,според мен, не ни показва чисто сексуален подход, а по-скоро роля на придружител, която задоволява всички видове женски нужди, над и отвъд сексуалните.Той, с думите и начина, по който ги казваше, знаеше как да накара една жена да се почувства добре.
 В този аспект интерпретацията на Чаатай се откроява и е чудесно завършена. Той изигра перфектния мъж във всяко отношение.
 И, ако към това добавим  визуалния ефект от неговата  красота, деликатност и чувственост, получаваме истински прелъстител.

# 504
Много нежност и красота

# 505
Добро утро, момичета!

Честит първи ден на октомври! Flowers Fallen Leaf
Днес особено много се вълнувам. Ще присъствам на церемонията по раздаване на дипломите на дъщеря ми и колегите и, които вече са  стоматолози.
Ще бъде един хубав завършек на 6 тежки години!
И тази сутрин се сетих нещо и ще ми е интересно какво мислите.
Според вас има ли бъдеще връзката на Нехир и Сайгън?

Да, те бяха приятно смутени, когато се видяха. Личи си,че им беше приятно и са запазили хубави спомени един от друг, но все пак.
И има ли значение според вас това,че Нехир е завършила консерватория, а той 7 клас?
Казвам го, не защото правя разлика между хората ,които са образовани и другите
(въпреки, че такава има), а защото Нехир изглежда като човек, който се развива, напредва, преодолява себе си.
Сайгън също е направил крачка напред в живота си, но той отново е решил да се занимава с нещо, което може да прави,просто защото го е правил и в детството си, той не е човек, който би излязъл от зоната си на комфорт и би продължил да се развива.
А може би именно Нехир ще го вдъхнови за това?
Не знам...Вие как мислите?

И още нещо, на билета за концерт датата не я помня точно, но годината ми направи впечатление-2026!
Какво е това? Толкова дълго ли Нетфликс са мислили да задържат филма, преди да го пуснат?
Желая ви прекрасен ден!
Позитивно утвърждение за деня

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 09:18 от NeZ_9

# 506
Здравейте!

Когато видях 2026г. на поканата и аз си помислих, че може би са мислили да задържат филма до тогава. Реално, ако са мислили, че до тогава мисленето и погледа на зрителите ще се е променило, грешили са. Винаги ще има хора, на които филма няма да им хареса, други на които ще се понрави, а има и едно трети, които ще си помислят, че това е фантастика. Тези третите не вярвах, че съществуват, докато не прочетох такива коментари, че този филм било фантастика и такива неща нямало.

Нези, да си изкарате чудесно, познато ми е това чувство и е много приятно, хем си горд, хем осъзнаваш напълно, че детето ти вече е пораснало и може вече да лети само...

# 507
Благодаря, Цвети!
Ясно е, a и приемам, че филма няма как да се харесва на всички.
Но не разбирам защо защо чак толкова хейт и критика.
Филма все пак отразява една житейска история.
Нима няма такива момчета, мъже, жени? Нима няма хора, чийто живот се развива по подобен сценарий?
Или, ако заровим глава в пясъка и се правим,че не ги виждаме, те ще изчезнат.
И ние ще продължим да водим розовото си безоблачно съществуване.
Филма не подтиква към тези неща. Напротив! Завършва с двата варианта, които могат да се случат.
И оставят на зрителя да реши кой от двата би избрал.
Смъртта или живота. Любовта или парите.
Радостта от живота или това да се самоизяждаш вътрешно всеки ден!
И колко е хубаво, когато се появи някой, който да ти хвърли спасителен пояс и да те издърпа, когато вижда,че потъваш.
Това е просто една различна история, съставена от болка, недостатъци, самота, безсилие пред лицето на смъртта, грешки, но и силата да се върнеш.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 10:28 от NeZ_9

# 508
ОКТОМВРИ Е ВРЕМЕ ЗА ОЩЕ ЛЮБОВ
Бежови джинси нахлузва октомври.
В негова чест вън дъждецът ръми.
В този омайващо есенен вторник
искаме просто
да бъдем сами.
Нищо не трябва. И нищо не липсва.
Знае го цялото земно кълбо:
щом календарът септември отписва,
октомври е време
за още любов.
Добромир Банев

Честит нов месец, бъдете здрави!
Честито Нези, това е един дългоочакван момент за който всички сте положили труд и усилия. Сега от погледа на родител, виждам колко много материални и нематериални неща, струва на родителите да подкрепят децата си и да им усигурят всичко необходимо- дрехи, спокойствие, образование, сбъднети мечти и т.н.

Според мен има бъдеще във връзката между двамат,защото Нехир и Сейгън се свързаха дълбоко емоционално и физически. Разбира се, моя любив е Паями и не се намира все още кой да го измести от челната позиция.
Силно ви препоръчвам книгата, Където пеят раците, може да гледате и  филма. Предполагам, че би ви харесала, там момиче което не е ходило на училище, успява да се образова.
Вярвам,че училището е институция която не може да бъде заменена, защото четенено, образоването,са необходими за да се научиш да мислиш  и да не бъдеш първосигнален,като маймуните.
Ако четеш и познаваш света, ще го разбираш по-добре.
Разбира се, добър и успял чевек можеш да станеш и без високо образование. Не изключвам тези случаи, Саигън намери нещо което му  е любимо, което обича, отдава му се, почтенно е, прави го щестлив... Човек винаги има право на втори шанс и на щастие. Особено когато носи доброто и истниската промяна вътре в себе си, това ще бъде забелязано от Нехир. Не разбрах много  за нейното детство и родители?  Но тя не го осъди ,а разбра,че понякога хората са принудени да правят неща които не искат и не всичси имат равен старт. Но ако си свободен винаги имаи право на избор.

Какво мислите за Кадир и неговата смърт?

# 509
Добро утро! Coffee

На мен също ми направи впечатление годината, че е чак през май 26-та, ама реших, че са си оставили вратичка за Джентълмен 2.
За мен отвореният финал го оставиха нарочно, та всеки да си го направи според разбиранията и усещането от филма.
Моят прочит на финала е, че всеки си е взел поуките и е продължил напред като им се дава възможност да се видят на концерта на Нехир и тогава да преценят имат ли бъдеще или не.

Нези, честито ви щастие!
Попътен вятър и много професионални успехи, на дъщеря ти!
Бъдете горди родители! 

Общи условия

Активация на акаунт