Счетоводител в нужда се познава 22

• 29 389
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • В полите на Пирин планина
Не се ли зареждат данни автоматично?
Частите, в които има данни от работодатели и възложители са оцветени в жълто и трябва да се прегледат и потвърдят, за да светнат в зелено.
Нали подавате с ПИК на НАП?

# 511
Не се ли зареждат данни автоматично?
Частите, в които има данни от работодатели и възложители са оцветени в жълто и трябва да се прегледат и потвърдят, за да светнат в зелено.
Нали подавате с ПИК на НАП?

Да, точно там стои в жълто и е отбелязано "трудов договор" и другото стои маркирано "стопанска дейност", а аз просто имах два ангажимента миналата година на граждански договор.
Т.е. да си потвърдя само ?
Благодаря

# 512
Ако сумите отговарят се потвърждава, да. Гражданските договори са в Приложение 3. Трудовия в 1.
После: Проверка и подаване.

# 513
Здравейте, от дълги години работя отвкъщи.  Сега се връщам от майчинство, но работодателят ми изисква да работя вече от офиса, знаейки че съм в много отдалечено населено място и това е невъзможно.

Вторият вариант, който ми предложи е да ме премести на друга длъжност с изпитателен срок и да ме съкрати малко след това.

Моля за съвети и мнения!

# 514
  • София

Вторият вариант, който ми предложи е да ме премести на друга длъжност с изпитателен срок и да ме съкрати малко след това.
Съвет: аз не бих приела втория вариант. Възможно е да ви преместят на по-ниска длъжност, на съкратено работно време, да ви освободят, а не съкратят - без борса, обезщетение и никакви последствия за работодателя и т. н. Много вероятно е това да е целта на предложението.

# 515
Ако я освободят в рамките на изпитателен срок, също ще има право на борса, според осигурителен стаж и доход.

# 516
  • София
А ако има телк кога и в кое приложение се описва?

# 517
  • София
Ако я освободят в рамките на изпитателен срок, също ще има право на борса, според осигурителен стаж и доход.
Имах предвид, времетраенето за борса, на което ще има право при съкращение и при освобождаване в изпитателен срок, да не греша?

# 518
  • Балчик
А ако има телк кога и в кое приложение се описва?
Данък ли ще възстановявате? Приложението е 10

# 519
Buni

И двете основания са по инициатива на работодателя, т.е. времето ще е еднакво и зависи от осигурителния стаж.

# 520
  • София
Не знаех, благодаря.

# 521

Съвет: аз не бих приела втория вариант. Възможно е да ви преместят на по-ниска длъжност, на съкратено работно време, да ви освободят, а не съкратят - без борса, обезщетение и никакви последствия за работодателя и т. н. Много вероятно е това да е целта на предложението.

Не мога да приема и първия вариант. Sad
Казват, че ще имам право на борса. Само няма да имам 1месечно обезщетение за безработица, и 2месечно предизвестие, както е по договор.

# 522
Да, ще имате право на пълна борса в зависимост от общия ви трудов стаж, ако не сте ползвали борса в последните три години. Дори и основанието за освобождаване да е неуспешен изпитателен срок.

# 523
Не знам за тук ли ми е въпроса, но вероятно знаете повече от мен и ще съм благодарна на отговор...
След дълъг болничен (операция), могат ли вместо продължение да ми издадат с прекъсване от няколко дни нов болничен или са длъжни да ми издадат продължение, тъй като основанието е същото.
Не знам разбира ли се какво питам.
Предварително благодаря 🙂

# 524
  • Балчик
Не знам за тук ли ми е въпроса, но вероятно знаете повече от мен и ще съм благодарна на отговор...
След дълъг болничен (операция), могат ли вместо продължение да ми издадат с прекъсване от няколко дни нов болничен или са длъжни да ми издадат продължение, тъй като основанието е същото.
Не знам разбира ли се какво питам.
Предварително благодаря 🙂
Всичко е по преценка на лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт