КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 33 678
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, дами! Нямах много време тези дни, а службата, а домакинство и седмицата мина. В петък ми доведоха пИятеля, но стоя само два часа, защото същия ден му купили хамстер и реши, че Бляки плаче за него. Мен ако питате, плаче от него, ама...Вчера беше истински летен ден и като го докараха отново, тръгнахме към Лесковец. Там има частен зоопарк и много от птиците и животните се разхождат свободно между хората. Беше страшна навалица, но си изкарахме чудесно. Най-много му харесаха големите африкански костенурки, а сега имам задача да събирам пари за такъв костенур, не костенурка, а точно костенур.
После обядвахме на язовир Пчелина, много добър ресторант, с прекрасна гледка, също беше пълен. Та вчера беше ден за хойкане. Днес за съжаление е дъждовно и сме затворени вкъщи. Печено пиле с картофи е менюто за обяд, че е най-лесно.
Приятен ден на всички!

# 106
  • Варна
КАСС, ФЛО, ГЪБЧЕ, тук съм, чета ви, но не ми се пише! Просто защото няма нищо хубаво, което да споделя с вас.
Не искам да се оплаквам, само ще ви помоля утре да стискате палчета за мен!  Flowers Four Leaf Clover
В 10.30 ч. имам час при невроложка, за второ мнение, с готов багаж да ме приемат в болница.
Доста позакъсах със здравето!
ЯЖКА, много ти благодаря за препоръката! Проверих в Гугъл-а и във Варна има такова лечение, като в санаториума в Павел баня, да видим утре какво ще каже докторката и ще взема решение.  Kissing Heart
Хубав следобяд, девойки!   Nerd

# 107
  • София
Ей ме на и мен. Полегнала съм до Ромео, в семейното ложе,  с идеята да предремя.
Сутринта се събудих към 4 и като не ми се спеше, си уплътних времето с изготвянето на списък със задачи за мен и за гаджето. После си доспах, та до 7.
До обяд знаете къде бях и какви ги върших. Днес беше толкова Ентересно, а и под напора на момичетата от групата, почти се предадох. Май ще уча още една година. Предстои нещо много полезно вече не за другите, а за самата самата. Трябва да дам отговор до четвъртък, та бързо ще мисля. Като време една събота и неделя в месеца, а като пари - 2100. Ромео ме навива, но без натиск, щерката настоява, а синът ме е оставил сама да си взема решението.
ТАНЧЕ, много жалко, че имаш страдания. Намъчи се ти тази година. Дано пък в болницата ти помогнат. Преди много години ходих на Павел Баня по повод болки в кръста. Помогнаха ми водните процедури, физиотерапията, масажите. Върнах се чисто нова. След 6 месеца трябваше пак да отида, но така и си останах само с едното посещение. Утре ще стискам палци! Flowers Four Leaf Clover
ЕНИСА, как върви рехабилитацията на нашия човек? Здраво работи, че ще купуваш костенур. Няма да ти се размине. Joy
БОРЯНЧИЦЕ, едно изречение, но изчерпателно! Grinning Имаш чувство за колективизъм, отчиташ ползата от дадената идея, и накрая - плода от всичко това. Ша Иде Асанчо пълнени пиперки. Stuck Out Tongue Winking Eye
ГЪБКЕ, ТЕТКЕ, НИНКА, КАССС и ПИПИЛОТА, получавате по чувалче прегръдки! Hug
Доспа ми се. До после! Kissing Heart

# 108
Здравейте.
Ей ме.
И този път никой не ме одобри  да вземе да ме осинови и да си седя на топличко, та пак си дойдох.
Уж съм позагладила кожата, по фейс и по тЕло съм го докарала досущ като местните къдъни, ама не ме щат и туй - то.
Жалко, те губят - иначе съм дип готова да се внедря на тяхна почва - моренце, топличко, хубави манджи - к'во му требе на човек.
След месец съм готова да се пробвам да се прицънцуря към други къдъни с топло време и топло моренце, ама пак нЕма да мЪ огрее. Ама к'во пък и тук ми е рахат, само този дъжд и предстоящата зима не ми харесвам, ама щЪ я преглътна...

Оправям багажи, ама така ми се спи, че две бе видя. А трябва, че утре имам задачки.
При първа възможност ще ви прочета подробно, да съм в крак с КГБ- йския  живот. Надявам се, никой не е плакал за мен или поне не много.
А сега да ставам и да продължавам, а на вас желая мързелив неделен следобяд.

# 109
И на мен ми се доспа. Чушките опитах вече, малко суров ориза, но така го оставям, да поеме, да не е преврял, ще видим как ще е. мислех си да питам - винаги ли успявате да приготвите същото ястие, или има нюанси, че при мен си е различно всеки път. За чувствително небце, иначе е същото.
 Синът е на планина, от вчера,  иде ми да го ступам, като не съм когато е трябвало.  Поне да се обади някак, да не мисля магарето му , защото вали тук, ситни  ,но намокри ,като прочетох вас,  почна и тук  вятър и  дойде мокрото.
 Как се слиза от планина  в такова време....води ме веднъж , няма да повторя ,но знам терена.
 Дано е на  ниско вече.
 Деца,  като са малки  едно,  после колкото да са одъртели - друго , пак деца. С този акъл няма да се женя и деца няма да родя.
 Вчера мина сделката при нотариус, вече имаме втора къща. Тя е  една де, свекърва ми щеше да се радва ,че са ги принудили да строят  за малкия брат на свекъра, да има стая,  или две ,не знам. Но да се отделят било условие - получават двор, строят за двамата.  Влачила материал от баща си,  яд я беше. Върна се строеното ,щеше да се радва. никаква не е ,  ама  по -нататък ще ремонтират.
 Като ми дойде муза - ще изнасям и  горим боклуците. Поне да се освободи ,не че има  кой знае  какво ,боклуци.
 Фло ,сега много писах.

# 110
Борянчице,честита ви нова-стара къща!
Щом има мерак за ремонт-ще стане.
А децата дали малки или големи все ги мислим.
И аз се опитах да изпратя малката щерка да се прибира ,че се задава буря,но дали ме чу?🤔
Явно е трябвало да ги ступваме повече като бяха малки🙂🤪

За готвенето и вкусове - не може да е еднакво всеки път.Нищо,че е рутина.От скоро започнах да слагам в кюфтета фрикасе малко индийско орехче.Ами променя вкуса кжм добро.

Танче,дано се поуталожат нещата при тебе.Стискам палци🍀🍀

Фло,щом ти е приятно -продължавай да се изучаваш.🥰

Ениса,никакво пенсиониране-тоя костенур няма да е никак евтин😀🙂🤪
Ех,това лъфи бе,как ме забавлява с бисерчетата си 🥰

И при нас заваля и спря,но е притъмняло .Поприбрах,каквото се сетих.Да вали кротко.Има нужда от влага.

Днес правих парцалчетата тиквени и набэрзо за малкота щерка пиле с картофи във фурната,че всеки с вкусовете си.
Сега съм залегнала на диваната и май ми се доспа ,но ще стана да се направя кафе,че инак джвечера ще съм овчарка

# 111
  • София
Час дрямка е достатъчна, че иначе после ще броим овцете, а утре ще ставам рано.
КЛЕЧИЦЕ, добре си си дошла! Едно е да ходиш при съседите само на гости, а друго е да те осиновят и да заживееш там. Пази си свободата и рахата, КЛЕЧИЦЕ. Волна птица си ти. Не си за живот в клетка.
БОРЯНЧИЦЕ, честита ви придобивка! Със здраве да се ползва. Като се потегне, ще й удължите живота на къщичката.
ГЪБКЕ, преди време правих твоите парцалчета, но съм забравила да споделя. Харесаха се. Пак ще ги направя.
Днес с Ромео изкарахме на обери хладилник, а за чаветата - спагети със сос. За довечера - пицохлебчета. Утре до обяд съм на тръстиката, а като се върна ще готвя, че и моето "голямо дете" се връща от "командировка". На "малкото ми дете" нося буркани и кутии, когато правя боб, леща, баница, кекс и хот дог. Всичко на всичко 5 неща. Щерката съм я пошляпвала понякога, ама него само веднаж. Имаше си причина. Скарах му се за нещо, а той ми казва: Караш ми се, защото не си ме родила ти. Само като си спомних какво изживях с неговата седалищна поява, свалих пантофа и го пернах по дупето. А той овенът му с овен пак - не си ме родила ти. Шляпвам малко по-силно, а той си знае неговото. И така след няколко "пантофа" - е добре де, ти си ме родила. Обух си пантофа и на излизане от стаята чух - така го казвам, ама не го мисля така. Направих се, че не го чух, защото ако се бях върнала, трябваше да го направя на ваденка.

# 112
Танита, стискам палци!
Гъбче, благодаря за съвета за водата. Ще пробвам. А относно металните джаджи - до възглавницата ми стои една голяма ножица Ама не ми помага.
Давам идея за готвене - утре ще правя баница с лапад. Ако не ми хрумне нещо друго.

# 113
  • София
Боряна, честита къща! Постепенно ще я стегнете и ще се оживи.
Фло, по БНТ започна бг. сериал по втората ти специалност - "Тревожност". Техните сериали са хубави и интересни. Дано и този не свали нивото.
За готвенето - тия дни имахме телешко варено, пържен шаран, дебърцини с гарнитура за децата. Тази вечер дояждаме. Изрових забравени кори и баница направих, че щеше да им изтече срока.
От петък вечер до днес имахме мрънчоци + мамка им. Полекувахме сестричката, че завъди от т.н. градински сопол. Надявам се лечението продължи... Вчера ги водихме на лунапарка в Студ. град. Бутащи колички, виенско колело, батут,  стрелба, други подобни - за 2 ч. заминаха 100 лв. А дори не си поискаха ядене или захарен памук.
За готвенето и вкусовете - зависи и от партидата на нещата. Уж от едни и същи фирми купуваме, харесали сме ги. Понякога вкуса е различен. Леща напр. - веднъж дрънчи, друг път преварена. Помните колко мърморих за брашното като взех хлебопекарната.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 21:56 от Aisha

# 114
  • Вила Великула
Айша, аз напоследък купувам само от онова брашно, за което говорихме-аз мислех, че е турско, а то се оказа май немско или австрийско. Доволна съм.
И ние тази вечер хапнахме кой каквото му се ядеше. Отворих един буркан, който не се беше стерелизирал добре с една апетитка или нещо подобно от монтанския край, която направих по рецепта на една от комшийките. Уж си сипах само на мен в една малка купичка, а ММ ми я изяде. Много я хареса и реших, че от доматите, които в момента продъължават да зреят в оранжерията ще направя отново няколко буркана. Чудесно е за енщо набързо. Може да се сготви като се сложи в тиган и се чукнат яйца отгоре, може студено или топло със сирене или само така студено с малко хляб.
https://recepti.gotvach.bg/r-77060-%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B … D1%88%D0%BA%D0%B8Аз я направих с много малко селски чушки от градината, които са доста люти.

# 115
Пипи, тази апетитка е за хора, без апетит!
Аз го имам в повече, а как
да го стопирам с подобни благинки?!!
Зимнина не правя.
Поръчвам си, доволна съм.
Днес сме на гювеч с пресни зеленчуци, чуден стана в гърнето. Отдавна не бях готвила, синът ми е на режим, а за себе си не бих
правила. Фраерът е на почит у нас.

# 116
  • София
Добро утро, мили дами!
Да пием първото кафе за днешния ден:

30 СЕПТЕМВРИ е Международен ден на преводача !
Целта за учредяване на Международен ден на преводача е да се признае значението на тази професия за междуличностното разбирателство, осъществяването на диалог и сътрудничество между отделните хора, нации, култури.
Датата 30 септември е избран да почете патрона на преводачите, св. Йероним Блажени, починал на 30 септември 420 г. , който  превежда Библията от гръцки и еврейски на латински език между 383 и 406 г.
Прочетох всички, които споделяте в темата за случващото се с вас. Съчувствам на тези, които имат здравословни проблеми и се моля и им пожелавам да отминават бързо. Специално искам да питам Ениса за ръчичката на малкия  чаровен "пиятел". Прегръщам го!
Хубав ден и всички добро ви желая.

# 117
  • София
Добро утро!
Днес ще си правя изследвания. Ако стиснете палци ще ви бъда благодарна! С пълна упойка са.
Да ви е хубав деня и се обличайте, че е много студени!

# 118
  • Вила Великула
Добро утро! Нинка отново благодаря за кафето и информацията.
Стискам палци за Танитка и Мериан. Всичко да мине леко и безпроблемно.
Аз днес съм на панахида за 40 дни на сина на приятелите ни. Тъжно!

# 119
Добро утро,  специално стискам палци за Танитка и Мериан, всичко да ви е наред момичета!
ПИятелят ходи на рехабилитация, носи две големи лепенки, наричат ги тейпове, за подобряване на кръвообращението, има лек оток, но мята ръката без проблем. Като че я държи често свита в лакътя по навик. Не обича да прави упражненията, но няма накъде.
Хубав ден!
ПИятеля с костенур.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 08:59 от Enisa60

Общи условия

Активация на акаунт