КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 33 693
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Дидиа,да ти е честит рожденика! Много здраве му желая и спокойни,щастливи дни!
 Мериан,стискам палци за хубави резултати от изследванията.
 Танита,дано вече да си по-добре!
  Пипи,бях опитвала само веганска скиачата,с домати вместо кашкавал.Няколко пъти правя по твоята рецепта и определено ми харесва повече.

# 136
Ето това е нещо вкусно и бързо с тортила
Правила съм го много пъти.
Сполучливо е.

https://www.facebook.com/share/r/fAwuarMbPd2EiBRW/

Дано се отваря линка .
Ей сега ще проверя.🙂
Проверих.Отваря се.

# 137
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
ЧЕСТИТ МЕСЕЦ ОКТОМВРИ!

Да пием днешното кафе, а то има "личен"  празник .
На 1 октомври традиционно се отбелязва Световния ден на кафето.
 След водата, кафето е втората най-консумирана напитка в света. Около 2,6 милиарда чаши кафе се пият всеки ден по света.
Първият ден на месец октомври е ден, изпълнен с празници.
Това е Световният ден на музиката, на поезията, възрастните хора, на архитектите.
Освен това е Световен ден за борба с хепатита, както и първи ден на Световния месец за борба с рака на гърдата. Първи октомври е и ден на последователите на културата на хранене, изключваща животински продукти от менюто -вегетарианците.
И не на последно място/ за мен на първо/  всяка година на 1 октомври се чества закрилата на Пресвета Богородица- "Покров Богородичен" .

В повечето славянски езици думата "покров" означава едновременно "покривало" и "защита". Хората се обръщат отново и отново към Богородица, знаейки, че Тя винаги простира Своя молитвен покров над хората. Молитвата е още една възможност да помолим Божията Майка за защита и застъпничество.

Хубав ден и хубави празници!

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 07:20 от Nina NN

# 138
  • Кубрат/ Пишурка
Бре! Днес всички са заети! Дано да е с празнуване на толкова празници!
Аз днес нищо не правих. Ходих само до магазина. Сега гледам Стани богат с новия джокер. Поне научавам по нещо ново.

# 139
От толкова празници ни един не изпразнувах, мислех да се отчета с поезия , но и това не става. Свикнах да се излежавам и се правя на болна още ,ще видим до кога.
  Докато скокна.

# 140
Ехеее, какво затишие 🤔

Много празници днес. Да са честити поетите, на музикантите, на възрастните хора и още и още, на който му е празник, честит да му е. В нашата къщичка имаме поетеси, Борянка, Танитка, честит празник! Дали не пропускам още някой 🤔
Прибрах се от работа и сега се готви един зелен боб. Пипи, измислените ми пици с тортили не са нищо особено. Просто ги направих по най бързия и мързелив начин. Намазах с лютеница, отгоре свинско филенце пушено, кремнирш и обилно кашкавал. Следващия път ще ги захлюпя две по две и пак отгоре с кашкавал.
О, Янчето и Борянка се появиха.
Борянка, не отричай, празник ти е! Гуш 🤗, оздравявай и ни зарадвай, знаеш с какво 🥰

# 141
  • София
Здравейте! Как да пиша, като съм в болничен и цял ден съм по болнични заведения. Сутринта на доктор, само една добавка ми изписа, което броя за успех, а следобяд да си търся нов личен лекар. Моята лична лекарка отишла на екскурзия в чужбина, и както си се разхождала, паднала на земята и починала. На 64 години. Извода е - яжте, пийте и си носете новите дрехи, че ние си правим едни сметки, ама ония горе как ли ни се смее.
Голям проблем е да намериш лекар, който да записва нови пациенти. Записах, колкото да не е без хич, ама нещо не ми вдъхва доверие. А междувременно смених летния гардероб със зимен.  Натам са вече нещата с тези температури.
Дано при вас деня да е бил по-хубав. Лека вечер от мен!

# 142
  • София
Добър вечер и честити празници - кой каквото празнува!
Дидиа, със закъснение ЧРД на ТМ с пожелания за здраве!
Вчера само четох, по технически причини. Реших да правя нещо като панирани пилешки хапки. Всичко вървеше добре докато реших да  бръкна с пръст във врящото олио. Не знам защо го  направих, но се изгорих и нямаше как да творя на клавиатурата.
Мариянка, изследванията ще са добри, знам го. А като имаш време може да споделиш за трушията в хладилник.
Янке, аз също гледам Стани богат докато кълцам салата и правя други неща.
Пици с тортиля ММ прави няколко пъти на мрънчоците. Гледал ги в тик-тока, но не разбрал, че се пекат само на горен реотан, иначе изгарят. Няколко пъти правих и пици или фламкухен на гръцките замразени питки от Лидл. Те са малко по-хлебни, стават по-сочни.
Има ги и по другите вериги, във фризерите са.

# 143
  • София
Честит празник,на който празнува!
 Не ми е празнично.Чета новините и се чудя накъде е тръгнал света.Страх ме е.
    Каси,зелен фасул готвих и аз.Бях купила един килограм и го сготвих с пиле.До като беше горещ напълних два буркана и си оставих само една порция.Трудно се готви малко количество,а и така се икономисва тока.Бурканите държа в хладилника и редувам менюто,каквото ми се яде.
   Момичета,Танита е постъпила в болницата.Направили са и изследванията и се надява утре да и поставят диагнозата и да започне лечението.Стискайте палци,проблемът да бъде лесно решим и да  се спаси от болките в кръста!

# 144
  • София
Айша, не зная как може изобщо да ти дойде идея да бъркаш с пръст в горещо олио? Къде ти е чувството за самосъхранение?
С Яжка сме писали заедно. Сигурна съм, че в болницата ще е по-добре за Танита. Ще й поставят диагноза и дано най - накрая лечението даде резултат.
За туршията да кажа. Само от червени чушки се прави. Режат се и се заливат със саламура от сол, захар, оцет и олио. Слага се и аспирин, магданоз и чесън. Но понеже времето е още топло аз я държа в хладилник. Съотношението е 4 килограма червени чушки, може камби, може обикновени, 350 гр оцет, 250 гр олио, 250 гр захар 100 гр сол и 12 аспирина ацетизал обикновен. Нарязаните чушки се заливат в предварително разбитата до разтопяване на съставките марината, разбъркват се отвреме на време. След това се слагат в буркани с чесън и магданоз на вкус. Много я харесвам тази туршия, надявам се и на вас да допадне, ако я правите. Добър апетит!

# 145
Да се явя и аз на вечерната проверка!
                Честит празник, на който празнува!
                Благодаря от сърце за пожеланията  за РД на ММ! Sparkling Heart
                По цял ден водя преговори с него. Бавно се възстановява , но това не му пречи да спори по всеки повод. Скарахме се и за очния лекар.  Не иска да ходи в Дружба, та записахме час чак за 18-ти. Е, пооплаках се.
                Яжка, и аз се страхувам от това , което става. Тоя свят полудя и то тотално.
                Стискам палци за Танитка.  Бързо да уточнят диагнозата и да я излекуват.
                При мен всичко е по час и успокоявам напрежението с плетене.
                Студентът е много ентусиазиран и дано му върви по вода. Днес беше откриването на акдемичната година и се е запознал с колегите от групата му.
                Айша, ти си изгори пръст , а  аз едва не си отрязах палеца с керaмичния нож. С него режа зеленчуци и си помислих - както бързам дали няма да се порежа и ..... хоп бликна кръв.
               Лека вечер и спокойна нощ!

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 08:50 от Didia

# 146
  • Вила Великула
Ех, момичета....
Танитка дано бързо се възстанови от болежките в кръста. Мериан, дано си попаднала на свестен ЛЛ. Нашата е доста далече от нас, но не я сменяме, защото ни познава от 35 години. Още нямаше лични лекари, когато като млад специалист смени участъковата ни лекарка в ония години. Познава ни и е добър диагностик.
При мен вищо ново, освен че вече водя открита война с нашия кметски наместник. В четвъртък ще ходя до града и ще се отбия до офиса на СОТ-а, за да ми предложат опции за камери около къщата. Човек не знае какво може да очаква от отмъстиителен и злобен човек като него. Дребна душичка. Разбрах много интересни неща за житието-битието му, но не са за пред хора. Като се видим мога да споделя. Записали сме час за среща с кмета на Общината и като гледам ставаме все по-внушителна група от хора, които искат да се присъединят към тази среща, за да искат смяната му. Но както ви казах, той е дребна отмъстителна душичка и не се знае какво може да очакваме.
Не се предавам, такива хора нямат място, напротив-друго им е мястото.
 Сега ми идва в съзнанието една много хубава руск песен. Поздравявам ви.
https://www.youtube.com/watch?v=S0O13JHjQnE

# 147
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Днес задължително трябва да  пием кафето си с усмивка:

Защото 2 октомври е Световния ден на усмивката
Инициатор на този празник е американският график Харви Бел, известен със създаването на популярното усмихнато емотиконче, което всички вече използваме в ежедневната си комуникация.
Световният ден на усмивката се чества навсякъде по света, привличайки хора от различни култури и националности, които се обединяват в желанието си да разпространят усмивки и позитивно настроение.
Хубав усмихнат ден желая на всички.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 10:26 от Nina NN

# 148
  • Кубрат/ Пишурка
Една усмивка нищичко не струва,
но дава много, прави чудеса!
Усмивката миг само съществува,
а споменът е вечен в нашата душа!

Усмивката не може да се купи.
Усмивката не може да се продаде.
Тя няма стойност и никакви валути,
не я подкупват, докато не се даде!

А аз?! Усмихвам се на всички.
Но със риска,
че може някой там да се изсмей...
А толкоз много ми се иска
УСМИВКАТА в живота ни да грей!
Д. Петрова

Откраднах го от ФБ, но много ми хареса.
Пипи, дано ви се получат нещата, защото такива дребни души си го заслужават. Но обикновено имат и вуйчо владика!
Танчеее, дано се оправиш, мила! И опарената, и порязаната!

# 149

Да живее усмивката ,макар да не съм много усмихнат човек.
 Мисля да зарязвам стола и навън, днес не е толкова ветровито, не обичам вятър.

Общи условия

Активация на акаунт