КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 35 738
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Добър вечер ли е или още е добър ден?
За мен щом вече се стъмва е вечер , макар, че някои от вас може още да не са си тръгнали от работа...
А стъмни ли се, хич не ми е работно, не че иначе съм много работна и все около леглото ( предпочитам го пред диванаТА) се навъртам.
Сега на последната почивка се запознах с една дама от Санкт Петербург - няколко дни бяхме под един чадър, та си приказвахме и разказвахме разни неща . Казах и че съм била преди години в града и зимата и искам да отида и лятото, да видя белите нощи и всички красиви места, но дали ще ми стигне времето ( и парите ) в този живот да се случи, не се знае.
Та още първоначално, когато ме попита ,,понравилась  мой город"" отговорих ,,мне понравилось, но очень короткий день зимой меня угнетает"" . Би ме съсипало това направо, то и късите дни и дългите нощи и на нашата ширина едвам издържам, а там не знам дали грее и слънце всеки ден...
Та това беше емоционална вметка за неприязанта ми към дългите тъмни зимни часове...

А сега си представете, че до 18.30 свръх ако се размотавам до 19.00 сме се разходили вечерно, яли сме, пили сме, всичката планувана работа ни е изработена и сме на креватАТА, кой спи, кой чете и дреме и така до сутринта, до новия изгрев.
Питаш, Пипи, не ни ли е студено да излизаме 6.00, 6.30 ? Студенко е, и преди да имам куче не можех да си представя да ставам всекидневно толкова рано и не само да ставам, ами и да се размотавам по улиците, но неволята учи. Като се събуди животното и заскимти пред вратата, и като знам колко часа са минали от вечерта, когато е ходил на тоалетна, сърце не ми дава да не скокна и да излезем на вън. Не знам дали го прави от необходимост, или просто му се разхожда, но е без значение, това е част от взаимното съобразяване.
А пък да го видите само как весело припка по тъмните улици, а аз едвам гледам с немити още очи - картинка сме. Но пък знам, че после мога до вечерта да не го мисля, но обикновено към 12.00-15.00 го извеждам пред блока за една кратка тоалетна.

Прекалих ли с кучешките размисли и страсти? Това ми е нещото, което ме вълнува, това споделям. Другото е спорта, но и това едва ли ви влече...
Понякога, когато не пиша, е за това, различни са ни интересите, може да съм ви скучна, може да съм ви смешна, но това съм аз.
Всеки да прави това, което му носи спокойствие, удовлетворение и радост.

А сега отиваме на разходка Simple Smile и после по план - ядене и вечерни занимания по интереси:) .

Спокойна вечер, дами!

# 661
Есенни вицове

След гостуване при баба:
- Ти на колко годинки си малкият?
- Живот и здраве, ако е дал господ, на есен ще съм в първи клас...

- Как разбираш че е дошла есента?
- По джибрите! Всяка сутрин и вечер трябва да ги разбърквам...

Есен.
В Германия - бира, с*кс.
Във Франция - вино, сирена, с*кс.
В Испания - мед, орехи, с*кс.
В България - чушки, зеле, оцет......туршия. Остави ме бе, скапана съм!

Какво е есента за хората без деца - падащи листа, чай, романтика...
Какво е есента за хората с деца - сополи, сополи, сополи... И цяла къща с кестени...

- Какви са ти плановете за есента?
- Ще пия.
- Стига бе, и през лятото имаше такива планове!
- Божеее, какво да обяснявам на човек като теб, който не вижда разликата между веселото лятно напиване и депресивния есенен запой.

- Докторе, ужас... взеха да ми жълтеят зъбите!
- Ти, к'во искаш, ве? Есен е.

Ако сте се изгубили в планината и нямате компас, не се тревожете! Тихо и кротко изчакайте есента. Птиците винаги отлитат на юг.

- Деца, есен е. Листата на дърветата са окапали. На кого сега му е трудно да се крие в храстите?
- На катаджиите, госпожо.

Есен е - смениха рекламите за диария с реклами за кашлица...

Правила за добро здраве през дъждовната есен:
- Намокрил си си краката, намокри си гърлото!

Преди Фейсбук въобще не знаех, че с настъпването на есента трябва да имам депресия...

Късна есен. Два мечока седят на входа на бърлогата и умислено гледат, как падат листата...
Единият:
- Пич, ако знаеш, как ми се иска веднъж да пропусна зимния сън и да видя, кои са тия идиоти, дето лепят листата обратно...

Есен. Капки дъжд печално чукат по прозореца. Вятърът вие като ранен вълк. Имаш чувството, че самото небето плаче като малко дете. В такова време мечтаеш, да се прибереш в топлият уютен дом...
- Иванов, не смятам, че точно така се пише обяснителна записка, защо си закъснял за работа.

# 662
  • София
Минавам полузаспала. Този път няма да коментирам.
ТАНУ, есенните ти вицове ме разсмяха.
Лека нощ и спокойни сънища.

# 663
Добро утро - с кафе и усмивка Simple Smile .
Да е спокоен, ползотворен и усмихнат деня ви!

# 664
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Важната клечка вече ви е казала добро утро и аз се присъединявам към нея. Ето и днешното кафе:

Пожелавам ви хубав ден.

# 665

Добро утро и от мен!
 Да  е хубав денят!

# 666
  • на чист въздух
Вече е добър ден, докато се натуткам, но и от мен да Ви е хубав и усмихнат деня

# 667
  • Вила Великула
Добър ден. Колко е хубаво когато отвориш темата и те послещнат няколко слънчеви пожелания за прекрасен ден.
Аз ще бъда много кратка, че ми е сгъстена и натоварена програмата.
Присъединявам се към останалите пожелания за слънчев ден.

# 668

Ей ни тука , накацали , на слънчице, че то е  живот.
 Аз съм без програма, въртя дистанционното и каквото хвана, почвам, омаскарих се  в хамбарите да ги помета от листаци, единия готов, още да прибирам от другия - има  мозайки разни , това отива на боклука, остатъци от малки деца  играчки,  найлони за завиване, да им набутам на място кокалите и други подобни , но няма вода за другата ми дейност, дето е програмирана на дистанционното.  Нашата вода няма общо с Плевенската, от другаде черпим, ама да не са сами плевенчани в безводието.

# 669
  • София
Привет, свраки такива!
БОРЯНЧИЦЕ, накара ме широко да се усмихна с наборките, накацали по жицата. Какво ли си "чуруликат", а?
От високо всичко се вижда.
Хайде с по едно изречение кажете за какво ли си говорят тези странни "птици"? Stuck Out Tongue Winking Eye
От сутринта поработих малко, а после бях на обяд с една моя преподавателка от Университета. След Новата година ще има Университет за Късна зряла възраст. Допълнително ще съобщят часът и мястото. Обадете ми се, ако има желаещи. Освен вие, може да дойдат и ваши приятели. Тази програма е по Европейски проект и се четат лекции по различни дисциплини. Интересно е. Безплатно е. Моя проект също ще го стартирам след Новата година. Знаете, че и той се провежда благотворително. Изобщо, Нова година, нов късмет! Тази дама ме покани следващата седмица, в петък, от 14,00 да ми връчат официално дипломата, в Аулата на Университета. Ще има тоги, шапки, публика от роднини и приятели, снимки. Когато завърших, бяхме в карантина и дипломите ни ги дадоха в канцеларията на Ректората. Сега ще бъде тържествено. Grinning
Изчезвам.

# 670
  • София
Какво си говорят странните птици не знам, но предполагам обсъждат минаващите съседи. Имахме една такава преди години. Смяла съм се на глас като ме информира, че съседка от околните къщи влязла в блока/сина и живееше над нас/ На идване носела 1 хляб Добруджа, а като излизала била само с половин. Ако не си спомняте да поясня - по соца нямаше нарязан хляб. А Добруджата беше с напречни нарези отгоре, докато белия беше с гладка кора. Или обратното беше, но по това се различаваха. Та Мара Подробната от 3тия етаж се вгледала какъв хляб е купила другарката напр. Петрова.
Фло, тази година планирам да идвам на лекциите, ако са в работни дни. Нали мрънчоците са на градина по това време.
Чакаме снимка с тога и шапка + дипломата. Нали така правят абсолвентите. И по мое време дипломите ги даваха в канцеларията на факултета - кой когато отиде. След като взехме държавните изпити раздадоха по 1 Уверение какво сме завършили. С него започнах и завърших трудовия си стаж. Дипломата така и не ми я поискаха никъде. Язък, че баща ми толкова държеше на виШУтУ....
Янке, радвам се как си разнообразила уикенда. Но защо е толкова смотан транспорта при вас?
Клечи,  интересно ми е като пишеш за Принца. Няма ли как сутрин рано да се облегчава в банята, на канала? После ще измиеш. Много е студено навън толкова рано и по-студено ще стане.

# 671
  • Вила Великула
Борянка, развесели ме с тази снимка. Запазих я за следващата тема. Бабите са накацали на жицата, ама дали сме ние или други - не се знае.
Днес имах странно изживяване. По грешка Здравка ме беше включила за малко в тайната вайбър група, но освен мен още 20-30 човека от нейните контакти. Настана суматоха и сед малко след като беше пизован администратора на групата бях изключена. Нямаше нужда -  и сама щях да излеза, но .....та толкова за жицата.
Фло, чакаме снимка с тога и диплома. И по мое време нямаше такива неща. В канцеларията си ги взимахме и толкова. Нищо тържествено.

# 672
Няма да ви казвам аз какво си мисля за жиците с баби.
 Напредвам, то заради мен не вали. Като свърша ще почне.
 Чудя се как да убия малко време, докато ми се доспи.
 Почва оток на краката, до сега нямах, като се поуморя го усещам и сутрин.  Да не забравя един фурантрил сутринта  ,че не е за нощем.

# 673
  • София
Борянка, като легнеш - вдигай краката на възглавница. Да са малко по-високо от сърцето. Неудобно е за спане, но поне докато погледаш малко лаптопа пробвай. И пий повече вода - поне 8 чаши дневно, може и повече.

# 674
  • София
Аз пък си мисля, е бабите на жицата разменят рИцепки за манджи и плетки. Ей ме там в калабалъка и мен. Обяснявам, че тази вечер мислях да направя Хайдушки калпак за пръв път. Оказа се, че голямата внучка не иска да яде гъби и смених концепцията - супа топчета, пържени кюфтета, картофки и кюфтенца в бял сос. Това последното стана стра'отно. Калпака все пак ще го направя скоро.
БОРЯНЧИЦЕ, какви са тези тайни, дето не искаш да ги споделиш с нас? Я подшушни какво си говорят бабите на жицата. Stuck Out Tongue Winking Eye Да не би да имат рецитал? Grinning
АЙША, мисля, че лекциите са само в работните дни. Ще ти кажа, като разбера. Много ще се радвам да сме заедно.
След Новата година ще стартирам и моя цикъл от лекции. Ще ходим заедно до 4-ти блок на Плиска.
ПИПИ, може би са искали да те придърпат към строгосекретната вайбър група, но после са се уплашили. Ха ха ха Joy Ще се постарая да ви покажа снимки от церемонията в Университета.
КЛЕЧИЦЕ, я го научи този принц да си върши работите в тоалетната. Какви са тези разходки по първи петли?
Лека нощ и сладки сънища. Hug
БОРЯНЧИЦЕ, прибрах си маргаритките. До тук никоя не ги взе. Мои са! Благодаря ти!!! Heart

Общи условия

Активация на акаунт