КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 35 733
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Смее ли някой да ти пипа маргаритите

# 676
  • Вила Великула
Фло, бъркаш. Никой не ме е искал. Просто Здравчето е направила гаф. Но няма да си разплета чорапите за това я.

# 677
Добра вечер !
Палави баби.Няма нужда от камери за видео
наблюдение🤪😀

Днес порядъчно се изморих.Даже май повече.
Прибирах китките,че тази сутрин беше много студено.
Първо мамините,после моите.
Под зоркото око на мама подредих първо нейните,не че пак не ги поразмести 🙄🙂 и се сетих,че не сме прибрали лимона,а те пречат .
Хайде още един път разтоварвай насам -натам
После яко пъшкане ,докато с ММ приберем лимона,отново подреждане.
Еее,писнА ми от китки.
Другите дейности няма да изреждам.

Фло,пробвай да сложиш на кюфтетата фрикасе малко индийско орехче.Подобрява вкуса.Понякога слагам малко кашкавал или някакво друго подобно сирене.Е,то пак е въпрос на вкус де.
Аз на дърти години проядох това нещо-фрикасето. 😀🤪

Пипи, направо шах и мат с появата ти в тайната група😁😀😅🤣
Борянчице,ти по новия имот ли шеташ?

# 678
Не, в момента има друго. Но намерих къде да  оженя мебели, не искаме леглата им особено.

# 679
Ха сега добро утро ли или добър вечер , ммм?
Наспах се, да не казвам от кога съм в леглото, дано си не разбудя другарчето, че да прииска да се разхождаме посреднощ .

Фло, Айша питате не може ли кучето да си върши работите вътре.
За можене, може и да може, но е връщане на зад е развитието му, а и е куче, не е котка да ползва къщна тоалетна. За него на вън не е само да си свърши физиологичните нужди, a  и да срещне себеподобни, да ги подуши по миризмите и остави своята. Затова като излезем се вдига крак през няколко метра, накрая вече са само капчици, но да се знае ,,тук е минал Чарли"".
Иначе до година имаше памперс пелена в банята за спешни нужди, ходеше да пишка, когато той си реши. След Нова година я ползваше много рядко и май месец, като навърши една година окончателно я махнах. Връщането и е като да върнеш памперса на детето си, щото те мързи да му помогнеш да го заведеш на тоалетна.  
Щом съм решила да имам куче, това е положението - то е всеотдайно в любовта си към мен послушно е много, от мен се иска да се грижа да е здраво и щастливо.

Я с к'ви работи ви занимавам посред нощ ама ,,вие питате, ние отговаряме"".
Изчетох ви - усещането да съм във вашата компания е много приятно.

Пък за гаргите да кажа и аз - не Борянка, припознала си се, не виждаш ли, не сме  ние това .
Ние сме пъстри, цветни, всяка със своето си  най - самобитно, но отличаващо се оперение.
Това тук са гарги- клюкарки.
Надничат в нашата къщичка и в чуждите животи и с това си запълват времето. Само дано не се скъсат жиците и да тупнат от високо на земята ...
Елате гарги, елате при нас ще ви погалим по перцата и ще ви посрещнем с мили приказки.

Тъй като не е пиша всеки ден, не помня обърнах ли внимание на новата дружка Ян.
.Казах ли добре дошла, , а ти Ян написа ли ни виц за членски внос? Знам, че в началото е малко трудно за вписване, не ни познаваш, но вярвай всички сме много добронамерени и ще срещнеш разбиране и подкрепа.

Това ще е май за сега. Дремката  ме завладя и ми натежаха очичките.
Ще гася ламБите, а вие се завивайте , че  е студенко.
Спокойна нощ, момичета!
До утре, живи здрави !

П.п.  Ммм, да казвам ли добро утро или да чакам Нинка първа да каже и да се подредя след нея Simple Smile ?
Дописвам, че нали не е разрешено два последователни поста от един потребител.
Да не съм влязла с празни ръце, нося кафенце Simple Smile - Coffee Coffee Coffee - уххх, докато намеря къде е скрила БГ Мама кафето Simple Smile  Wink .
Но пък видях цветенцата, и усмивките - Flowers Hibiscus Flowers Tulip Flowers Chestnut .Flowers Four Leaf CloverHeart Eyes
Хубав да е денят ви!

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 07:23 от Важна клечка

# 680
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Клечице, ти си по ранобудна от мен и се радвам, че отваряш къщичката и ни пожелаваш добро утро.
Ето и аз се присъединявам:
Да ви е сладко кафето и хубав деня. Аз бързам да излизам, че имам задачи и ви казвам "До скоро".

# 681
  • на чист въздух
Добро утро , добиват кафето на Нинка и бягам на работа. Два дена почивах уж. Прибрах мушмулите, дообрах позакъснялото грозде, правих сок и в един три литров буркан реших да пробвам да си направя оцет. Вчера пък като станах, се сетих, че имам останал латекс и си боядисан кухнята, че пролетта пропуснах заради др грижи.
Важна клечка така е, който иска любимец си има ангажименти, но те пък компенсират с любовта си.За вица по късно, че нещо ми убягват:sparkling_heart:
 Сетих се за една комшийка, тя вечно беше на прозореца зад пердето. Когато се прибирах винаги ме осведомяване Мм кога се е прибрал, кой е минал по улицата, какво се е случило по махалата...Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 682
  • София
Добро утро и от мен, приятелки!
Още не съм станала. Днес деди закара внучката на училище. Няма да готвя, но ще се разправяме със зелето. Винаги го слагаме на тази култова дата. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЯН, значи и теб те взимаме в бояджийската бригада. А твоята комшийка е от ония баби, дето са на жицата, но е паднала, та затова се е заложила зад пердето. Grinning Важното е, информация да има. Joy
НИНКА, спорен ден. Да свършиш всичко запланувано, а после ще рапортуваш, че да не питам бабите от жицата какви си ги свършила. Stuck Out Tongue Winking Eye
КЛЕЧИЦЕ, обиколихте ли квартала?
ГЪБКЕ, моя бял сос е с 1 кофичка кисело мляко, 3 жълтъка, 2 лъжици брашно и бульон от водата, където са се варили кюфтенцата + сол, черен пипер и малко масло. Имам индийско орехче, бих пробвала във фрикасе.
ПИПИ, представих си те как си разплиташ чорапите. Joy Спомних си една песен от студентските години - В мрачна хижа саможивляк кърпеше чорап. Късаше със зъби якия канап. А пък беше левент Гуджо млад, надежден мъж, но захвърли го съдбата в цъфналата ръж...
БОРЯНЧИЦЕ, за теб - чувалче с прегръдки! Hug
Отивам да прибера мушкатата. Във ФБ видях, че може да се изрежат на ниво 15 см. от пръстта. Помня, че веднаж ДИДИА ги беше офъкала яко.  Май ще опитам и аз.
ЯЖКЕ, гледай да съхраниш твоите, че напролет да ми дадеш посадъчен материал. Grinning
Хайде, останете си със здраве. Heart

# 683
Добро утро! Да драсна няколко реда , че ви чета , но до писане все не остава време.
              За кацналите баби съм на мнението на Клечи! Не ми харесват черните клюкари! Просто ги подминавам!
              Фло , още не съм прибрала китките и си мисля да ги офъкам , че много място заемат . До сега съм ги орязвала през пролетта , когато ги изнасям, но ще пробвам и сега същия метод. Отрязаните връхчета ще насадя в една голяма саксия да се вкореняват , че ако оригиналите не покарат напролет да има с какво да ги заменя. При това най-малкия проблем са ми те и ако изсъхнат ще си купя нови.
             Ние не сме включили обратното броене , но девойката каза , че не иска да се връща и много ще плаче на летището. Попадна в изключително семейство и у-ще. Обиколи острова , запозна се с нормални човешки отношения и възпитание. Няма нашите накацали по клоните пернати животни нито в семейството , нито в у-ще , нито в срещите с учители и съученици.
             Днес си имаме празник! Моето малко момиче има РД ! Да ми е жива и здрава , все така упорита, отлична дъщеря ,съпруга и майка!

# 684

Чудим се каква печка да купим - изхвърлих две, едната на свекърва ми, на много години и отдавна стоят на склад. Тази, наличната, на 10 била, казаха ми, аз с времето съм скарана исторически, не помня, но единия котлон само се затопля, на 2 дава топло, малкият работи ,но не искат с фурната заедно. Та я настанявам под слона, в едно стайче с врати, малко,  метър на два дет се вика, за резервна фурна и котлони  лете става. Това бе за кокошки, те другаде бяха, сега няма, там са празните буркани пък.,  аз го измазах и  направих ,не всичко лично правих де, боядисвах, пък майстор оправя и таван сложи от фазер. Вратите не са до тавана , та влиза студ, ще я увивам, да не замръзне, тоест да не ръждясва толкова. Там пренесох и лук и картофи сега ,до минус 10 няма проблем, закътано ,макар отворено две педи над вратите. Има шкаф, стара библиотечка и маси две правени. Те са тип раховец печки. Сега стои въпрос за нова. Май ще е печка с вентилатор , поскъпнали са, разликата е стотина лева от раховеца и тази цялата. Не съм имала с вентилатор, а  и  е с  4 котлона срещу двата на раховеца.
 каквато докарат. От единия парите,  от другия  поставянето, купуването и ето мама има нова печка. Имах една цяла печка , полска,  89 като се бунтуваха, за пръв път ел печка купи мъжа ми, но там ,в кухнята, че  е било стопанско ,излязохме от на свекървата стаята/ от 74 до 89 зиме при нея и как сме оцелели/ , лете навън, под навес, затворихме и стана кухня и стая, трапезария. Пилета е гледала там и  тъкала зиме, стайче ниско, но и ние не сме високи толкова , аз поне и се смалявам. Щото децата си искат своето, та изревах за отделна кухня.
 Интересен живот си имам, но  като носталгиците по старото и аз - събирахме се , през седмица деверът с жена ,деца и  някой път тъстове,  братовчеди и  съседи, весело беше ,макар да шетах , млада съм била и луд умора няма.
 Сега ми е широко и гости няма , заминаха повечето, почти не остана някой. Тук-там жив.

Спи ми се , от кога не съм спала, от нощес.

# 685
  • Вила Великула
Добро утро и от мен!
Дидия, честита да е дъщеря ти. Да е здрава и да жъне много успехи. Съчувствам на Неда. С хубавото лесно се свиква, но и вие трябва да свикнете, че много скоро тя ще иска да се върне отново там. Браво на момичето. Пожела и го постигна.
Клечи, толкова е миличко когато ни разказваш за Чарли. Вярна дружка ти е.
Говорите за мушката, аз моите съм ги наредила на верандата, която не е отопляема, но е изцяло с дограма. Т.е. не е толкова топло дори като в неотопляема стая в къщата, но температурите са с 10 градуса по-високи от тези навън. Не съм ги изрязала, защото още цъфтят. Ще преценя по-нататък какво да правя.
Докато пиша и Борянка ме изпревари. Борянче, ще се родиш с нова печка с вентилатор и 4 котлона. Не мога да дам съвет, защото моите уреди са вградени, но сигурно и вградените и свободно стоящите са с едно качество. Не съм доволна от Whirlpool. Печката се оказа изключително некачествена, премениците ми имаха същата и при тях така, така че това не е било само при мен. За другите марки не знам, но в София имам от много години Hotpoint-Ariston и съм изключително доволна, на вилата миналата година купихме на Gorenje и за сега съм доволна, то тази в апартамента, въпреки, че е на 15 години е много по-добра.

# 686

Честито на рожденичката днес. Жива и здрава и щастлива да е! Да и  върви в работата ,живота, да е обичана и да обича.

# 687
Добро утро, красавици!
Дидия, много здраве и успехи на дъщерята, много дълги години да се подкрепяте и обичате, както до сега! Весел празник ви желая!
Тия дни още даваме справки на ЦИК, всичко е спешно, разбира се. Последно вчера им изпращахме секциите, които не са излъчвали преброяването на бюлетините. При мен е само 1, село Ерул,  Трънско. Надявам се всичко да приключи до края на седмицата, та да си погледна и другата работа. От вчера съм с нов телефон, прехвърлих информацията, ако някой получи нова покана от мен във Вайбър, да не се чуди. Просто някои номера са ми изчезнали.
Хубав ден на всички!

# 688
https://techmart.bg/%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D … BC02qiKv8iQZW5reg
 Това ми показа примерно синът, пък какво ще купи, ще видим. Скъпо не искам. Не  е за мен.
 Пише ми, нали така си говорим важните неща, че малките печки нямат изолация на фурната и са им скапани котлоните, те за това по 10-тина години траят. А за полската , явно е по-рано, те се разбуниха преди 89, та внесоха  и тези печки, но ми е  влажно там и  бързо заминават, а  и се ползва ,като няма друго ,все нещо ври , вода за кравите постоянно. До тогава - на дърва, но се хващам, че не преценявам вече топлината на дърва, все на ток ,че регулирана.
 Досадих с печки. Понеже боядиса там да освежи, кухненските шкафове , бели, стари   и олющени тук-там, ми хрумна да нелепи с нещо ,да се освежат, та и печката ,да завършим освежаването. Тази на дърва ще бронзирам, но навън ,че веднъж цял облак литна  фини прашинки и побеля вътре , после чистене пак, луда жена.
 Мислех да ме изкара , пък да изхвърлят и оправят, но няма да стане ,запънала съм се. Забила съм петала и не мърдам, не отлитам.
 стопли се навън , чаф.

# 689
  • София
Дидия, да е честито твоето момиче! Много здраве и късмет!
Боряна,тази марка ми е съвсем непозната. Аз не бих рискувала с такава марка. По-добре малко по-скъпо, но да изкара поне 20 години. Моята Електролукс е почти на толкова и скоро ще я сменям, не защото е повредена, а защото има много по- модерни и съвременни модели. Успех с покупката!

Общи условия

Активация на акаунт