Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 364
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
https://polarisbuilding.com Мнения и впечатления за тях, като сме на темата ?

# 676
О, да да! Веднага ще купя с парите имот. Цените видимо се вдигат постоянно. Някак вътрешно не искам вече да го мисля и да се занимавам повече с този апартамент. Толкова емоции.. Нека някой дойде и на чисто си стартира живота в него.

За мен това е излишна гимнастика, от която ще загубиш. Какво ти пречи да изчакаш за акт 16 и да го ремонтираш и отдадеш под наем.
- Локацията на ново жилище вероятно ще е доста по-зле, защото читави жилища не се продават (такъв е пазара)
- шанса да купиш и такъв голям гараж към новото жилище е много малък.
- съседите ти ще избутат актуването до а16 щом са стигнали до тук.
- ще загубиш 7-8% от данъци и такси за нищо.
- ще се луташ месеци докато намериш нещо ново и пак не се знае и накрая може да купиш по-голям компромис.

Според мен пускаш питомното, за да гониш дивото, заради исторически емоционални драми, които вече са отминали, но ти си намразила апартамента, а на него нищо му няма.

# 677
Аз до колкото разбрах нямат акт 16 от 15-16 години. Каква е гаранцията, че ще получат в близко бъдеще? Задейства ли са процедура? До къде са стигнали? Каква е била препоръката за акт 16 и защо не е спазена от строителя? Според мен това е много дълга процедура с неизвестен край. Може би за това и потребителката иска да се отърве от него. Но със сигурност с парите няма да купи нещо аналогично.

# 678
Взимането на акт 16, особено при апартаменти, вече ремонтирани от живущите, може да се окаже не просто трудно, а направо невъзможно. То и сега много хора искат да ремонтират на акт 15, но строителите обичайно не ги пускат, за да не направят промени, които да компрометират издаването на акт 16. Ние за абонатната станция се влачихме 8 месеца с издаването на акт 16 и то без да има каквито и да било обективни причини за това.

На мястото на дамата отдавна да съм се отървала от този апартамент, пък макар и на цената на финансова загуба. Твърде много излишно напрежение да го мисли човек, да го влачи, да се притеснява, че му виси на главата нещо подобно… Не, благодаря! Пускам го в обръщение и продължавам напред.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 10:25 от Rebel Rebel

# 679
  • София
Загуба едва ли, зависи как е влязла в сделката. А и за въвеждането в експлоатация ще има още разходи.

# 680
Според мен по-голямата загуба е, че не е бил ремонтиран и даван под наем през тия 16г. Дори и с промишлен ток, вече щеше да се е избил 100%
Но както казаха други съфорумци, даването под наем не е за всеки.
От друга страна, имотите са успешна инвестиция само ако комбинираш добра покупна цена, с отдаване под наем. Ако разчиташ само на едното, може да си на червено. Както, впрочем, при всеки друг бизнес.
(изключения и от горното има, особено последните 4г)

# 681
  • София
А ти би ли го наел, Митко, или си говорим само празни приказки?

# 682
А ти би ли го наел, Митко, или си говорим само празни приказки?
Бих го (ремонтирал и)  отдал Sunglasses

# 683
Някой знае ли какво се случва с 80 Tintyava на Greenlife? Изглежда, че от месеци строежът е замрял, но продажбите на апартаменти продължават на сравнително ниски за района цени (около 2500 евро на квадрат).

# 684
Ами ти сам си си отговорил посредством написаното Simple Smile
Нищо не се случва, затова се хващат шарани на “ниските” цени.

Действително нищо не се случва, фирмата изпълнител се смени май миналата година, или вече по-миналата. Лятото имаше някакви десетина работника да се щурат там и да окабеляват в някаква част от мастодонта и после пак замря.
Първоначалната табела беше със срок за завършване към 2022, после нямаше никаква, сега е 2026 пусков срок…

Започва се сега парцела отсреща

# 685
Нищо не се случва там.
В началото на лятото сложиха найлони на част от етажите, вероятно, за да не навява дъжд и сняг. Има някакви кабели само на западната сграда. И това е.

Ако търсиш сграда на една ръка разстояние от влакчетата на метрото - отсреща вчера рязаха дървета, говори се и за бензиностанцията. Ще има избор.

# 686

Ако търсиш сграда на една ръка разстояние от влакчетата на метрото - отсреща вчера рязаха дървета, говори се и за бензиностанцията. Ще има избор.

И петрола да разринат?? УЖАС!
Това новото по проект е 16 етажа..

# 687
Така се говори. Също и в другата посока, за Орфей, но за голям търговски обект.

# 688
в такъв пазар да имаш проблеми и да не може да довършиш е голяма некадърност.

# 689
За този инвеститор има поне 1 тема - там базовата му идея май е друга...Rage

Общи условия

Активация на акаунт