МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 900
  • 417
  •   1
Отговори
# 180
  • София, Манастирски ливади
Момичета, синът ми е почти на 16 и е с варикоцеле. Бихте ли ме насочили къде  е най-удачно да направим спермограмата? Става въпрос за София.

# 181
А защо е необходимо да пуска спермограма? Лекар ли го насочи и кой установи варикоцелето? Тази тема е от раздел проблемно забременяване и целта на спермограмите, които обсъждаме е да се проследи каква е оплодителната способност и репродуктивна функция на мъжете с цел забременяване на половинките им. Не коментираме изследването във връзка с деца и тийнейджъри. Дори не знам дали е адекватно да се прави преди достигане на определена зрялост. Мисля че е по-добре да потърсите друг раздел от форума.

# 182
  • София, Манастирски ливади
Да, уролог е назначил изследването. Каза изберете някоя от репродуктивните клиники. Затова реших да се опитам до вас за избор на място.

# 183
Замислих се какво се търси като цел при вас, за да може да дадем максимално добра препоръка, затова попитах. Например някои от нас търсят място където изследват определени параметри като днк фрагментация, която не се изследва навсякъде, но на вас това не ви трябва сигурно. На други места правят изследването ръчно, не машинно. Реално на вас не знам дали ви трябват максимално достоверни резултати или просто ориентировъчни.

Но все пак ще кажа, че тук често се препоръчват болница Надежда и болница Щерев, които са и репродуктивни болници. Повечето от нас ги избираме, защото са по-стриктни и изследват повече параметри,  което за нас е важно от репродуктивна гледна точка, за да се открие проблем. Но на вас сигурно и базово изследване би ви свършило работа, та може и някоя друга болница да изберете или лаборатория Геника, там също изследват по-базовите неща.

# 184
Здравейте, коя репродуктивна клиника в София препоръчвате за разширена спермограма? И вашите мъже в клиниката ли дават материал или първо вкъщи и след това го носят на място ( четох, че трябва да е до половин час)?

# 185
Здравейте, коя репродуктивна клиника в София препоръчвате за разширена спермограма? И вашите мъже в клиниката ли дават материал или първо вкъщи и след това го носят на място ( четох, че трябва да е до половин час)?

ММ в Щерев направи първата , след това в Афродита . Винаги на място ги прави 🙂🙂

# 186
Привет
Ще помоля за мнение и съвети 🩷

Много ли е зле положението
Сега сядам да чета 🥲

# 187
Чак много зле не е, морфологията да не ви плаши. Нещото на което обаче бих обърнала внимание е малкия обем еякулат. Заради него е добре да се направи консултация с андролог. Подвижността е прилична, макар би било добре бързо подвижните да са малко повече. Концентрацията си е отлична.

# 188
Ако някой ми препоръча и добър специалист в Русе или наблизо , ще съм много благодарна 🙏

# 189
Привет! Какво мислите за следната спермограма и по-конкретно за фрагментацията (казаха ни, че е гранична, макар че е под посочената граница)? Предварително благодаря за мненията, честита Баба Марта на всички, бъдете здрави! ⚪🔴

# 190
Здравейте искам да попитам защото не ми е много ясно за този инихибин Б може ли да се повиши и какво крие всъщност 

# 191
От това, което намирам като информация Инхибин Б е показател за това дали се осъществява сперматогенеза - при ниски стойности, се наблюдава понижени количество сперматозоиди. Интересното е, че тъй като Инхибин Б и ФСХ са тясно свързани, обикновено при нисък инхибин се наблюдава повишен ФСХ, което не е така в случая.
Дали може да се повиши, може да каже само лекар, след като се установи първо причината за стойностите му. Съдейки по спермограмата, която сте качвала преди, се говори за силно намалено количество сперматозоиди. Надявам се сте я повторили в репродуктивна клиника и сте се свързали вече с андролог.

# 192
Здравейте искам да попитам защото не ми е много ясно за този инихибин Б може ли да се повиши и какво крие всъщност  

Инхибин Б е показателя, който показва дали тестисите работят правилно и произвеждат сперматозоиди. С нищо не може да се повлияе освен ако тестисите не проработят и не започнат да произвеждат сперматозоиди. С хормонална и фитотерапия има шанс да се “възбуди” процеса на сперматогенеза в тестисите и да има промяна в него.

С тези стойности шанса за наличие на сперматогенеза в тестисите е малък.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 00:23 от denity90

# 193
Здравейте, момичета,

Моля за мнение за резултатите от спермограмата на мъжа ми - 33 г. Правим опити от 1 год. и няколко месеца. Моите изследвания, назначавани от гинеколог и ендокринолог са добри, както и проследяване на овулация и т.н.
Срермотламата е направена по препоръка на гинеколога ми и предстои мъжът ми да направи посещение при уролог.

# 194
Запис и от ме, и успех на всички Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт