🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 35 338
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Скрит текст:

Мхмхмхм, доообрее, какъв е шансът в два поредни цикъла на диска първо да бъде изтеглена Бистра, а веднага след това най-добрата и приятелка, Мая? Има ли математици тук? И Мая е дори само с 1 гривна на ръката, т.е. има възможно най-минималния шанс. Как пък на никого от вас не ви прави впечатление и не се коментира?
Извинявам се много, но не ми е серозно. Поне да не го представят като някакъв късмет и случайност, много ви моля. Иначе лошо няма, ако това е единствения начин за побутване и водене на сюжета...

Не съм голям математик, но ако правилно съм изчислил - 0.035% шанс да се случи последователно. Не е много, но не е и малко. Не виждам и как може да се нагласи самото въртене, ако трябва да съм честен.

Ахам,
А специално на Мая шансът е 0.93%, ама приемам го, няма драми. За мен по-скоро е шокиращо, че при 4 цикъла/завъртания на диска, най-многобройното племе от 12 човека (снощи бяха 11) и следователно с най-много гривни (възможности) не взеха нито веднъж властта. Е, това вече чисто математически си е супер малшанс...

Всъщност е много очаквано. Не мога да се позовавам на точния брой гривни в момента. Затова ще го карам по опростено.
Те имат 36 от 91 налични гривни. Тоест всяко отделно завъртане има 39.5% шанс да се падне някой от техния лагер. Което е доста под 50%. А другите два лагера обединено имат 60.5%. И всяко завъртане е отделна инстанция и е само за себе си.
Едно хвърляне на монета за ези тура не се гледа "Колко пъти се е паднало тура подред", а се гледа всяко хвърляне като отделна инстанция и винаги шанса е 50/50. Или както е в нашия случай винаги шанса на Лагер 2 е 39.5% винаги защото му се гледа като на отделна инстанция.
Друго е ако си говорим за вероятности. Вероятността нито един път от 4 пъти да не се паднат Лагер 2 е 2.43%. Което пак не е малко. Подробността е, че с достатъчно много опити за въртене на този диск е съвсем възможно 100 пъти да се паднат Лагер 2 подред и 0 пъти другите два.
Знанията ми по математика свършват някъде тука.

# 271
  • София
Мисля си и за нещо екзотично. Някой с повече гривни се разбира с някой от новодошлите да му даде назаем една от своите, за да може да влезе в игра и да си спечели гривни, а след това да върне взетата назаем. Но дали биха го направили...

# 272
Според мен ще има втори сезон.

Според мен също ще има втори сезон.
Сега- засега действието е супер динамично, различно, интересни игри и правила.

# 273
Иван се е занимавал с борба, вижте му ушите.
Ох, Кънчо какви глупотевини ръси...

# 274
Скрит текст:
Скрит текст:

Мхмхмхм, доообрее, какъв е шансът в два поредни цикъла на диска първо да бъде изтеглена Бистра, а веднага след това най-добрата и приятелка, Мая? Има ли математици тук? И Мая е дори само с 1 гривна на ръката, т.е. има възможно най-минималния шанс. Как пък на никого от вас не ви прави впечатление и не се коментира?
Извинявам се много, но не ми е серозно. Поне да не го представят като някакъв късмет и случайност, много ви моля. Иначе лошо няма, ако това е единствения начин за побутване и водене на сюжета...

Не съм голям математик, но ако правилно съм изчислил - 0.035% шанс да се случи последователно. Не е много, но не е и малко. Не виждам и как може да се нагласи самото въртене, ако трябва да съм честен.

Ахам,
А специално на Мая шансът е 0.93%, ама приемам го, няма драми. За мен по-скоро е шокиращо, че при 4 цикъла/завъртания на диска, най-многобройното племе от 12 човека (снощи бяха 11) и следователно с най-много гривни (възможности) не взеха нито веднъж властта. Е, това вече чисто математически си е супер малшанс...
Искам да видя още няколко цикъла и ще си направя вече по-сериозен извод, но по-скоро гравитирам около хипотезата ми, че са си градили монтажа и това от кого колко и какво да показват именно заради капризите на съдбата и шанса. Т.е. тези дето ги гледаме нон-стоп си има причина. Избраници на диска, златногривни, с повече сини гривни и т.н. и т.н. Само Ванеса е изключение. Simple Smile
А ако не е и това, то ги поздравявам за начина по който пращат по-задълбочени анализатори като мен за зелен хайвер. Simple Smile)
Колкото повече се опитвам да разгадая концепцията толкова повече се оплитам, тук си приличаме с Неделчо.
Защото реално това шоу може да се спечели със страшно много тактики и варианти, но също така и с нито една от тях да не успееш. Много ми се играе между другото.

Доколкото знам от математик и играч на покер, за да сработи статистиката, трябва да има повече раздавания/завъртания на диска. До достигането на определен праг всичко е в зоната на хаоса. Т.е. няма нищо чудно в това двама от най-малобройното племе да са избрани два пъти поред.

# 275
Ох бе Кънчо. Голям го вадиш и ти. Досега къде беше, че не си стегнахте лагера, ами плюеш по Миро и Йочко?

# 276
Абе Кънчо, като можеш да държиш брадва,трион и т.н. къде ви е навеса? 🤣

# 277
Епизода започва хумористично.
Кънчо, който втора седмица лежи на пясъка с целият лагер, понеже нямат подслон: “Дошли са тук да ни покажат как се държи брадва, как се строи подслон, все едно не сме били на село”. Е, не мога, толкова пък да няма връзка с реалността. 😀

# 278
Не мога да повярвам колко са мързеливи, глупави и нагли едновременно! Не само Кънчо и Мимето, и жените...

# 279
  • Другата България
Тези двамата им правят навес, нашите герои лежат и ги обсъждат....типично по български.
Кънчо е трагичен.

# 280
  • Fire & Blood
Кънчо, Кънчоо като си ги виждал тези уреди що не се напъна да направиш нещо. Егати търтеите само седят и не правят нищо поне минимално да си подобрят условията.
Определено лагер 3 са ми търтеите.
Лагер 1 мишкарите, лагер 2 още не мога да ги определя напълно.

# 281
Мисля си и за нещо екзотично. Някой с повече гривни се разбира с някой от новодошлите да му даде назаем една от своите, за да може да влезе в игра и да си спечели гривни, а след това да върне взетата назаем. Но дали биха го направили...

Могат да се дадат гривни само ако ги дадат всички и се откажат от играта.

# 282
  • Другата България
Откога на страхливостта ѝ се казва стратегия?
За Сашо ми е мисълта.
И тоя се е н@@к@л от страх.

Не е ок избора на Мая - всички да са от лагер три.
В случая съм съгласна с Гогов.

# 283
Ами Мая не мисли достатъчно. То един със сигурност ще спечели, ама другите губят гривни. Ако са само от нейния лагер.
Наблюдавам Владимир. Струва ми се опасен играч.

# 284
От излъченото в края на епизода за това какво предстои мисля, че Бистра и Мимо ще са на битка днес. 😄
Имам и евентуално някакви подозрения за Александър и Петя.

Май успях да ги разкрия 😁

Общи условия

Активация на акаунт