Къща на село - необходимост, мода или набутвация?

• 49 757
  • 1 243
  •   2
Отговори
# 1 185
Проблема е когато къщата на село, която предстой да гълта МНОГО пари й искат още толкова. ..

Не знам кой е този "предстоЙ".

Разход предстоИ.

Това е 1-2 клас на началното училище.
Не изглежда сериозно второкласник да дава публично експертно мнение.
Мъчно ми е.

# 1 186
  • София
Не знам кои други къщи визирате? За една къща става въпрос.
Ами, допускам го, защото явно на семейството е важно да продължи желанията на бащата. В крайна сметка аз няма да тръгна да забранявам кой как да си харчи парите. Слава богу на нас това не ни е целия ресурс. Но си гълта пари, няма какво да се лъжем. Както в крайна сметка стигнахме като извод и с други тук - покупка ли ще е, ремонт ли ще е за къща на село - начинанието изисква голям ресурс. Пък кой го взима за набутвация и кой не - всеки си преценява.
Хубава работа.
Това не е ли ваш съпруг?
Аз нищо не забранявам, но ако мъжът ми започне да си налива ресурсите другаде, освен в мен и нашето семейство, много бързо ще го счета за леко смущаващо.
И както сама сте забелязали, ресурсите, които поглъща една подобна къща не са малко.
Обясних вече- а и има още десетина мнения подобни преди моето- това е форма на закрепостяване на въпросния член на семейството към въпроната семейна къща, собственост на сто души.
И това е формат, широко разпространен и не е нищо невиждано.
И ако съм се омъжила за Джеф Безос, сигурно щеше да е много романтично да довърши къщата на неговите деди, но казусът, струва ми се, изобщо не е такъв.

# 1 187
Нямам повече коментари по темата. Личното си мнение доста обширно го споделих. Другото е оф топик и пак ще ни изтрият админите и без това та не мисля да си правя труда да обяснявам.
От всичко най-много споделям може би мнението на потребителката, която каза че е живяла в Швейцария. На младини в града, след пенсия на село, на старини пак в града.

# 1 188
Значи смятате, че мъжете ви трябва да са обвързани финансово само с вас, без да имат право на нищо лично? Значи ако даден имот му е наследствен, той си е изцяло негова собственост и може да си прави с него каквото си иска докато е жив, чак ако един ден жена му и/или децата го наследят, тогава ще преценяват какво да процедират с въпросната къща, дял от къща, парцел и т. н. Това, че нещо принадлежи на единият съпруг, не означава автоматично, че принадлежи и на другия, ако последният не е допринесъл с нищо към него.

# 1 189
Значи смятате, че мъжете ви трябва да са обвързани финансово само с вас, без да имат право на нищо лично? Значи ако даден имот му е наследствен, той си е изцяло негова собственост и може да си прави с него каквото си иска докато е жив, чак ако един ден жена му и/или децата го наследят, тогава ще преценяват какво да процедират с въпросната къща, дял от къща, парцел и т. н. Това, че нещо принадлежи на единият съпруг, не означава автоматично, че принадлежи и на другия, ако последният не е допринесъл с нищо към него.

Да де, но на практика и другият съпруг допринася, след като сериозна част от семейните финанси отива за оправяне на личен наследствен имот.

# 1 190
  • София
Ама кой лъже, че един имот не струва пари?

# 1 191
Дърпаме дявола за опашката и ето резултата. Ето защо цените в БГ са нереални за, това което се предлага.

Швейцарец с велосипед загина, блъснат от автомобил на пътя Дупница-Самоков

https://btvnovinite.bg/bulgaria/shvejcarec-s-kolelo-zagina-na-mj … pareva-banja.html

# 1 192
  • София
Щото Швейцарец с велосипед не може да загине в Швейцария?

# 1 193
Не знам кои други къщи визирате? За една къща става въпрос.
Ами, допускам го, защото явно на семейството е важно да продължи желанията на бащата. В крайна сметка аз няма да тръгна да забранявам кой как да си харчи парите. Слава богу на нас това не ни е целия ресурс. Но си гълта пари, няма какво да се лъжем. Както в крайна сметка стигнахме като извод и с други тук - покупка ли ще е, ремонт ли ще е за къща на село - начинанието изисква голям ресурс. Пък кой го взима за набутвация и кой не - всеки си преценява.

Всеки свой дом струва пари, независимо дали е апартамент или къща. Даже един апартамент в София вероятно струва повече. И всеки си решава в какво да инвестира. А темата визира набутвация според мен в друг смисъл. Ако е добавка към апартамента, тогава е финансова набутвация. Но ако ще бъде единствено жилище набутвацията може да е нуждата от непрекъснати грижи за дома и градината, липсата на инфраструктура, на болница, на магазин, присъствието на цигани и прочее неприятности, в които са се набутали избралите къща.  За някого си стрива, за друг не и затова темата е толкова дълга. Вие явно искате къща - ОК. Но няма какво да се оплакваш от цените, защото и апартамент нямаше да е по-евтин.

# 1 194
  • Out of the Mix
Съгласен съм с Ази принципно, но както и Greengrass каза няма сила на света, която да ми каже как да се разпореждам с моята лична собственост, както реша, че е удачно.

По същия начин и аз не се мешам в нейните неща, фамилия и т.н.
Тяхна си работа.

Семейното общо е друго.

Иначе за отклоняването на общите ресурси към роднини, към трети лица, и ако касае мои финанси, твърдо не, освен ако не съм преценил, че ще дам.

Пиявици всякакви има.

Единствено оправдавам за здраве.

# 1 195
  • Пловдив
Щото Швейцарец с велосипед не може да загине в Швейцария?
Нашите шофьори, да кажем, са пО джигити от швейцарските и вероятността да те отнесат е по-голяма. Обаче причинната връзка, мотивировката ме разби - понеже загиват велосипедисти, е редно къщите да са евтини.

Или пак ще се е имало предвид нещо друго, което не съм отразила.

# 1 196
  • София
😂 😂 😂 Да, за Швейцария не знсм конкретен случай, предполагам има колкото искаш, но пък си спомням инцидента със Стивън Кинг, да кажем... Та не само в бг ставят нещастия по пътищата, а от това не страдат цените на имотите🙃

# 1 197
😂 😂 😂 Да, за Швейцария не знсм конкретен случай, предполагам има колкото искаш, но пък си спомням инцидента със Стивън Кинг, да кажем... Та не само в бг ставят нещастия по пътищата, а от това не страдат цените на имотите🙃
Той Gogo от години все чака цените на имотите да паднат, балонът да се спука, та да си купи нещо евтинко. Пътят Дупница - Самоков е кратката връзка между АМ Тракия и АМ Струма за хиляди тирове и е доста натоварен. Няма лента за велосипедисти, разрешената скорост в голяма му част е 90 км в час, така че изобщо не е за велосипедисти. Точно пък там - Сапарева баня, ще има да почакат цените да паднат!

# 1 198
Значи смятате, че мъжете ви трябва да са обвързани финансово само с вас, без да имат право на нищо лично? Значи ако даден имот му е наследствен, той си е изцяло негова собственост

Wink Дали е изцяло негова собственост или е в съсобственост с още четирима-петима наследници, какъвто май е случаят на потребителката...
Ази е права, навежда на определени мисли такова значително отклоняване на средства от семейния бюджет при ясно заявеното неодобрение на единия от съпрузите.

# 1 199
  • София
Ако законно мъжът ми е обвързан с мен, то да, очаквам, че финансовите решения се взимат общо. Ако аз реша да си купя чанта, червило, очила, той не ми се меси, ако той реши да си купи пореден компютър, въдица или, както е напоследък, нещо с новото му градинарско хоби, аз също не му се меся.
Ако обаче реши да инвестира в имот, бизнес, яхта, определено ще трябва да се съобрази с мен.

Общи условия

Активация на акаунт