Къща на село - необходимост, мода или набутвация?

• 49 703
  • 1 243
  •   1
Отговори
# 1 230
Светкавица, по принцип в затворените комплекси има железни правила и договори за ползване, в които декларираш спазване на вътрешния ред и се следи за него.
Шум, аниматори и купони би трябвало също да са уредени в договор или потребителката не е попаднала на правилното място.
При нас в къщата на село е в пъти по-шумно, защото съседите са си в собствените дворове, а не в ЕС. Хем селото е тихо и спокойно. В Апарт комплекса е като в санаториум.

Аз затова казвам, че е на късмет. Дали къща, дали апартамент
В нашата къща е също тихо и спокойно (ако не броим нашето куче, но още малко да порасне и ще се очовечи), в къщата на съседите, също.
В поста на потребителката редица оплаквания от шум и не само, а аз съм била точно на детски рожден ден гост в такъв комплекс и признавам си, много весело ми изглеждаше, но наистина като помисля, беше шумно.

Факт е, че не може всичко да се предвиди.

# 1 231
  • София
Аз улучих много тих блок и част на квартала. Обаче през булеварда пищят, че им бръмчат с мотори.

# 1 232
  • София
Може да се предвиди, когато внимаваш какво подписваш преди/при покупката.
За комплексите конкретно.

# 1 233
  • София
Между другото, в нашето каре в селото в Гърция беше много тихо и съседите се следяха едни други. Даже на нас са идвали да ни правят забележка за тихо пусната музика вечер.

# 1 234
  • София
За музика е лесно да се викне полиция, но за говорене не.

# 1 235
  • София
Дойде един от съседите, не полицията. А той един път се развика на едни тийнейджъри от къщата отсреща, че много псуват. 🤣

# 1 236
  • София
Гърците са така. Честно казано ми допада това, че съседите бдят. У нас отдавна го няма.

# 1 237
Търся бюджетно решение за запушване на дупки от плъх по пода на стара селска къща изровен кирпич или глина.
Рабицова мрежа и отгоре балатум върши ли работа ?

# 1 238
  • Между гори и планини
Чакъл с цимент в дупките, мрежа и замазка.

# 1 239
Гърците са така. Честно казано ми допада това, че съседите бдят. У нас отдавна го няма.

И как да бди човек над нечий съседски имот, като съседите се сърдят и смятат, че ги следиш? Постоянно се пита колко висока и плътна ограда мога да вдигна без РС, та да не гледам съседа или той да не наднича в двора ми..

Ще ви кажа ситуация от преди 10тина дни, след първия дъжд съседката си запалила една циганска любов под навеса и варила сладко, после изхвърля уж загасналите въглени в една кофа, но явно е имало и друго в металната кофа и се запалва. Съсед вижда, вади пожарогасител от колата, натиска й телената ограда, влиза и загася .. Ха сега познайте дали този съсед не съжалява след като цялото село знае, че е влязал с взлом у дома й, вместо да благодари, че има все още дом. Съседното място до нея е суха трева, след него е борова гора.. Щяхме да се прочуем и по ТВ щяха да ни дават сигурно

# 1 240
Плъховете могат да прегризат и бетон. Ако не сте се отървали от тях нова ще си изгризат.

# 1 241
  • София
Много се следи за пожарите в Гърция и това е добре. През 3 къщи от нас, един бг баровец си купи къща с огромен двор, ограден целият с изсъхнали кипариси. Веднага го подхванаха да ги оправи, което щеше да му струва още доста, ама той да го мисли.

# 1 242
Здравейте! Търся информация за село Юнаците, Пазарджишко. Интересува ме какво е положението в селото с вода, електроснабдяване, актуални проблеми.
Благодаря предварително за всяка информация.

# 1 243
  • Sofia
Според мен високата цена на имотите се дължи на служителите в IT сектора - видяха се с пари и се чудят къде да инвестират. Още преди пандемията една брокерка ми каза, че било много модно в тези среди да си купуват по няколко апартамента и да ги дават под наем. Това със сигурност много е напомпало пазара. А след пандемията, отделно, се зароди някаква мания по къщите като начин за изолация.
Надявам се това да се коригира с времето.
. Доходите не са най-високи в ИТ сектора. Пандемията отключи желанието да не си в затвор. А и проблемите в много държави връщат много хора от чужбина и имотите се изкупуват. Също така нараства нуждата от хранителна независимост по света и повече хора го осъзнават т.е не се търси имат с райграс, а имат с добра обработваема земя. Други използваха момента и вече имат добър бизнес със семена и зеленчуци тъй като масово тези от магазина за нещо не стават.

Общи условия

Активация на акаунт