Пубертетът при момичетата до 14 години

• 20 559
  • 395
  •   1
Отговори
# 225
Точно това исках, но пропуснах да напиша: вървейки по улиците виждам толкова силно гримирани момичета и в училище също. На фона на тях моята е без грим направо и въпреки това вътрешно ме гложди, че има спирала, че има руж … а аз на нейната възраст съм го правила същото.

# 226
Моята ще стане на 11 скоро, от време на време пита за грим, но иначе е доста над нещата. Не и пука как се облича, всеки ден се карам за дрехите, да се гледа, да съчетава.... Козметика рядко ползва, няма интерес, а ако няма интерес не можеш я накара.

А аз започнах с молив някъде на 14, фон дьо
тен и повече грим на 16-17, косата почнах да изправям на 17. Явно зависи и от средата, в моя клас започнахме долу горе всички по едно време, в 10 клас

# 227
Здравейте, мами Simple Smile

Отдавна никой нищо не казва. Надявам се момичетата да растат здрави и щастливи.

Искам ла попитам как се справяте със следното. Моята щерка започна да хвърля за пране всяка дреха, която е сложила дори и за 15 мин. Според мен е защото я е мързи да я прибере, но пак е много дразнещо и колкото и да и се карам, пак същото.
В сряда нейният кош за дрехи има по 3 чифта дънки, 2 къси панталона, 3-4 пуловера и 5-6 тениски +100 чифта чорапи и бельото както и да.
Казвам и да не ходи мръсна, но да намерим някаква средно положение...
Как се справяте с дрехите на момичетата?

# 228
не знам дали ще те успокои, ама момчетата правят същото..
кошовете за пране са нон стоп пълни Simple Smile
ми пере се...
Те си и простират, и събират.. така че нямам драма с количеството на прането хич Simple Smile

# 229
Не ми е проблемът да ги изпера..така де, пере пералнята, но и дрехите се развалят.

Ще я накарам да си пере на ръка новите по-скъпи дрехи и да видим до къде ще стигне.. Най-вероятно няма да ги сложи повече.

Но я хванах един ден да сложи панталон, който се откаха да носи докато се облича и вместо да го сгъне в гардероба обратно го хвърли в панера 😡

Измислих да купя червени закачалки ( в гардероба и всичките са черни) и да и кажа слагани дрехи да закача на тях... не знам, поне дънките да не ги перем всеки ден.

# 230
Ние вкъщи всичко перем след едно обличане (изключения правят единствено якетата). Това да е обличана дрехата и да се прибере в гардероба не ми се струва много ок, поне за мен. Пералня и сушилня всеки ден работят и не ми е драма с прането, защото не се натрупва. А колкото до развалянето на дрехите, забелязала съм, че някои щампи се развалят, но друго не, а не купуваме скъпи маркови дрехи.

# 231
  • София
Не ми е проблемът да ги изпера..така де, пере пералнята, но и дрехите се развалят.

Но я хванах един ден да сложи панталон, който се откаха да носи докато се облича и вместо да го сгъне в гардероба обратно го хвърли в панера 😡
Същата е и моята, направо ме вбесява. Пробва и хвърля за пране. 👿 И аз мисля, че проблемът е в мързела ѝ, защото сама не може да си подреди гардероба, все ме вика на помощ.

Аз съм от мърлите, които само бельо, чорапи и блузи, допиращи се до кожата перат след едно обличане. Панталони, суичери, пуловери, костюми, жилетки ѝ изобщо дрехи, под които има тениска/потник/термобельо или друга дреха, спокойно обличам повече от веднъж. Друг е въпросът, че на малката панталоните обикновено са за пране и след първото обличане, но я насърчавам да обръща внимание къде сяда, къде се опира, да не седи на колене, да не обърсва повърхности с дрехи и тн.

Смятам, че живеейки в градска среда, не се цапам чак толкова, излизайки от вкъщи, че да се налага да си пера и горните дрехи след няколкочасово носене. Не го намирам и за екологично. Според мен е престараване, но всеки си знае, за някого със сигурност съм мърла.

Та на въпроса, не се справям засега. Ако я хвана, че само е пробвала нещо и без да го носи е в коша, я карам да го сгъне и прибере. Ако примерно е носила суичер веднъж и го е метнала нейде из стаята си (защото не винаги са в коша дори!) я карам да проверим заедно дали е изцапан, как мирише и да решим дали да го сложим за пране, или може още веднъж да го облече.

По-натам ще я науча и да пуска пералня, за да си даде сметка, че и това е досадно, колкото сгъването на дрехите.

# 232
Живеем в чист град децата ми не ползват транспорт през деня.
Дънки гледам да ги сложат поне два пъти, пуловери и суичери също. Ако е видимо чисто и не мирише, мисля че може да се сложи пак.
Малката ми дъщеря още се цапа с всичко. Преобличала съм я преди да излезе, защото се е изцапала с паста за зъби или си е напълнила ръкавите с вода.

Днес ще отида за цветни закачалки..  дано стане.
Илит, аз я научиз да пуска пералня, но още тези неща са и интересни и е съгласна да я пуска по 5 пъти на ден. Ползваме сушилня защото нямаме балкони.. дори не трябва да се простира.

# 233
Ние вкъщи всичко перем след едно обличане (изключения правят единствено якетата). Това да е обличана дрехата и да се прибере в гардероба не ми се струва много ок, поне за мен. Пералня и сушилня всеки ден работят и не ми е драма с прането, защото не се натрупва.
Баща им беше докарал сметка за студена вода за месец 430 лв., защото след обвинения, че чакам да се събере повече пране, той пускаше всеки ден по 3-4 перални и сушилни. Като само да уточня, пускане той го разбира да събере, каквото хване, да пусне някаква си програма, и каквото извади и както го извади, това е... да не казвам колко боядисани и съсипани дрехи има. Само нерви с неговото пране и после тази висока сметка....  Е, сега иска аз да го плащам.

За мен само бельото се слага след едно носене в коша. Другите неща, ако не са с петно или зацапани, търпят поне още едно (че даже две) носения. Не ги слагаме в гардеробите при чистите. Имаме си отделни рафтове и закачалки за тях в гардероба на всеки.

Едната дъщеря на всяко носене, дори и за 15 минути навън, се опитва да го хвърля в коша, но гледам да я хвана навреме.

# 234
Аз също уча определени дрехи да не се носят след едно носене. Не мисля, че за няколко часа на вън суитчера и е за пране. Тя вече е сравнително голяма и пази. Съобразява се. Започнала е като не и се учи да си подреждам шкафовете или бюрото. Снощи я заварих с два изкарани шкафа с дрехи, имаше да учи по Компютърно моделиране и се скарахме. Нерви я тресат. Не се разбира с една съученичка и само обяснява да звъня на госпожата да се кара с родителите и.
Нещо е в етап на всичко е гадно и лошо.

# 235
Аз имам това огледало и е много удобно за такива дрехи,напр.суичер,дънки, които аз не мисля,че са за пране след едно обличане.

Моята дъщеря също мери дрехи,после се отказва и ги трупа и като я насмета да си оправи стаята и за по- лесно съм я хващала да ги носи в кутиите да пране 😅

# 236
Моите имат щендери, което е носено, дънки суичъри и могат да се сложат пак, на закачалки и  на ще щендерите. Малката и на стола на бюрото трупа, което ме вбесява.
Перем всеки ден бельо, чорапи и дрехите от спорта.
Дънки не давам всеки ден да ми мятат, поне 3-4 пъти да се носят, не копат все пак. Разбира се ако има изцапано в коша.
Тениски всеки ден пера, тях ги броя към бельо.
Наопаки пера и гледам да не ги суша в сушилня.
Ако са с камъчета или щампи слагам в торбичка за пране.
Имат по някоя скъпа дреха, тях на ръка перат сами.
Големи магарици да се оправят Simple Smile

# 237
  • на земята
Здравейте, каква козметика мога да купя за ситни пъпчици около нослето, понякога и с гной. На 12 е дъщеря ми. Досега е нямала проблем. Кожата е на места суха ,на места омазнена.
И още един въпрос ,как се справят вашите деца с окосмяването?
Благодаря ви

# 238
Малката бръсне наред, интим минаваме с фотоепилатор у дома.
Голямата вече няма тя започна лазер мисля на 17.

И моята малката има проблем с кожата, милиуми по цялото лице. Имаме час за дерматолог за 5 май чак:(

# 239
Моята не иска да чуе за обезкосмяване. Питала съм я, иска си космите 😊
Бяла и руса е, на 13.

Общи условия

Активация на акаунт