Пубертетът при момичетата до 14 години

• 20 523
  • 395
  •   1
Отговори
# 240
И моята не си дава космите 🤣 При нея обаче по скоро страх от болка, при най лекото оскубване/ ощипване/ дискомфорт е ревнала.
И тя има ситни пъпчици по носа, минавам я с Розова вода (по препоръка или от тази или оплакваческата), но тя не е много редовна когато съм на работа..

С дрехите е същото. От мързел се слагат и само пробвани за пране, иначе моята пък е в другата крайност, като хареса едни дрехи и може седмица да не ги свали. Много се карам, ама няма ефект. Като цяло в последните година две хигиената е относително понятие, все е с напомняне и караници 😡

# 241
Аа и моята много си харесва двата косъма. 😄
Понеже знае че аз си ги махам с епилатор вкъщи ме попита дали боли. Казах и че доста, но се свиква и така мисля поне още 2г няма да се даде Simple Smile
И тя е русолява, но и в нашата чужбина поне до 14-15г си е доста прието да си носят космите с кеф и гордост Simple Smile

# 242
Здравейте, дъщеря ми е на 8г и половина. Доста е окосмена,вече има по интимната зона ,мишниците. Но особено я притесняват краката, тъй като е светла кожа и тъмни косми. И се притеснява от подигравки,  идва лято. На тази възраст вие махали ли сте косми на децата и с какво?

# 243
  • Бургас
Аз махнах на моята миналото лято, на краката до коляното с кола маска. Тогава беше на 9 и половина. Мишниците ги почистваме поне година преди това. За мен момента се определя от нуждата, не от възрастта.

# 244
Струва ми се голямо наказание обезкосмяването в тази възраст Sad

Може ли да подпитате как стоят нещата с подигравкит, мислители че някой обръща внимание наистина?

# 245
Струва ми се голямо наказание обезкосмяването в тази възраст Sad

Може ли да подпитате как стоят нещата с подигравкит, мислители че някой обръща внимание наистина?
За съжаление от миналото лято се започна с подигравките, аз й обяснявам че това са нормални неща, че всеки има косми. Но все пак някои деца са жестоки,по отношение обиждане. Включително за теглото и какво ли не.

# 246
Косми: моето преди цикъла беше много космато. Чак се притеснявах. След цикъла космите станаха тънки, по-светли и по редки сякаш. Отначало махаше с крем депилатоар, но се изнерви. Много бавно ставало. Сега ги минава с машинка за подстригване, много ниско и е супер доволна. Аз така си минавам ръцете. Когато са тънки и светли космите изобщо не се виждат и не бодат както ако ги бръснеш. Иначе не дава дума за скубане. Отделно ми вади статии, че бръсненето не било така “вредно” както я убеждавам.
Дрехи: нямам такъв проблем. Ние носим по 1-2 пъти, но се решава според случая. Дънките пък специално имат указание да се зачиствали петната и да се перели по-рядко за да се запазят. Откакто го прочете на любимия си чифт насила я карам да ги дава за пране.

# 247
Аз махнах на моята миналото лято, на краката до коляното с кола маска. Тогава беше на 9 и половина. Мишниците ги почистваме поне година преди това. За мен момента се определя от нуждата, не от възрастта.

Подкрепям. На моята 9 и половина годишна госпожица ги махнахме на ръцете сега зимата, защото са тъмни, много като количество (на ръце, крака и вежди има по много) и не се събличаше за спорт, защото я притесняваха. Но явно си беше психологическа болката както казва една приятелка, защото след 2 махания, вече не й пречат и в момента си ходи с космите. Но махането я успокои явно, видя че може без косми и е все същото общо взето Simple Smile  Това лято ако е належащо ще махнем и на краката. Не ми е никаква драма на мен, стига детето да е спокойно Simple Smile . И без това живота в училище си е достатъчно стресов...само се чудят за какво да се подиграват и закачат. Тя винаги е била над нещата, но това лично нея си я тормозеше.
Първото махане беше с крем депилатоар, че бяха много. Второто с епилатор. Няма проблем с болката по принцип тя...за мен е болезнено Stuck Out TongueRolling Eyes

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 09:40 от Крамбъл

# 248
  • София
Госпожицата пожела да опита тази година - миналата само говорихме. Епилаторът се оказа твърде болезнен, така че купих крем депилатоар и да видим кога ще даде обратна връзка.

# 249
  • София
И ние решихме това лято да обезкосмяваме за първи път. Дъщеря ми е на 10, от миналата година мърмори за космите, въпреки че е светла и лятото И изрусяват. Преди няколко дена мимоходом спомена,че момчетата И се подигравали за космите на ръцете!  Малко ме учуди този коментар, тъй като според мен момчетата от нейния клас са големи дечковци ( да  не се обиди някоя майка на момче на тази възраст) и в междучасията си играят с колички, ама явно не са чак толкова, колкото ги мислех!

Аз съм решила да я заведа на козметик, за кола маска. Принципно и аз мога да И направя, тъй като и аз си правя сама, но първия път по-добре да я направи професионалист! По- бързо и по-безболезнено ще е! След това ще го мислим...

# 250
На мен козметичката ми каза, че не прави кола преди 12 години. Да махаме с депилатоар.

# 251
  • София
А защо не прави?

# 252
Ами аз не търсих много обяснения. Каза ми, че много силно се усеща болката като са така малки и кожата не била още зряла.

# 253
Здравейте!
Чета напоследък разни статии за банди момчета, които нападат невинни граждани в центъра на София и ми се свива стомахът..
Говорили ли сте с девойките какво да правят, ако усетят заплаха? Разбира се, никога не бих пуснала дъщеря си сама вечер някъде, но през деня  ходи с приятелки до мола, на урок с градски транспорт. Та, какви съвети за опасни ситуации давате?

# 254
И моята е на 8 години и три месеца, но ми се струва рано за космите, тя подмишници няма още, на краката основно, руси са и не е казала нищо. Ще ви следя

Общи условия

Активация на акаунт