Пубертетът при момичетата до 14 години

• 19 568
  • 388
  •   3
Отговори
# 330
  • София
Аз не бих казала, че е силно окосмена, но си има.
Нямам никакъв спомен при мен кога какво е било, например. За пръв път се сблъсквам с това. Притеснява ме да не и се възпали кожата примерно или нещо такова.

# 331
Не се притеснявай, гледай само след епилация да не се излага този и следващият ден на пряко слънце. Заведи я на кола топла, с лентичка на вийт повече боли сякаш. Там ще я намажат с олио и няма да го мие този ден.

# 332
Момичета, винаги съм се чудела защо не се мие веднага след кола?
Аз, да си призная, понеже вкъщи си я правя, винаги след това влизам в банята Flushed

# 333
  • София
Защото кожата е раздразнена, порите отворени! Стават инфекции и възпаления! Особено на по-чувствителна кожа.

И аз като Жаки съветвам да отидете първия път на козметик. По-бързо и безболезнено ще е . И е хубаво да се позва слънцезащита после, защото колата маха горния слой кожа и там после бързо изгаря новата кожа и стават разни пигментации

# 334
Нашата дъщеря е по-висока вече от мен с 1-2см. Септември ще направи 13. Иначе е около 180см и "скромния" 42 номер обувки. Миналото лято си купувахме еднакъв номер сандали 😂 Силно се надявам да спре да расте и да пропусне бъдещи скокове в растежа!

# 335
Нашата дъщеря е по-висока вече от мен с 1-2см. Септември ще направи 13. Иначе е около 180см и "скромния" 42 номер обувки. Миналото лято си купувахме еднакъв номер сандали 😂 Силно се надявам да спре да расте и да пропусне бъдещи скокове в растежа!

Е според мен вече е на финала с растенето Simple Smile.  Имаш ли спомен/записано колко беше висока преди година-две? Мисля моите момичета ще са в този диапазон.

# 336
доста от момичетата в моя клас имаха скок точно около 12 години. сега на една приятелка ( навърши 12) детето дръпна може би с 10 см за една година и е почти 170. после е доста по-бавен растежа и според мен няма да има такива скокове

# 337
Здравейте, момичета! Моля, препоръчайте ми подходящ шампоан за щерката на 13. Мие се два пъти в седмицата, защото се омазнява косата и.

# 338

Е според мен вече е на финала с растенето Simple Smile.  Имаш ли спомен/записано колко беше висока преди година-две? Мисля моите момичета ще са в този диапазон.

Тя всяка година расте с по около 10 см , няма пропуск 🥴

# 339
Момичета, дъщеря ми припадна вчера пред очите ми в магазина. На 14 е,за първи път се случва. Още треперя и стомаха ми е на топка.Дойде линейка,тя се посъвзе,седна,започна да говори.В болницата и измериха кръвното  110/76,казаха, че е добре.Общо взето го отдадена на жегата и дехидратация.Тук в Испания 10 ден е около 35 градуса. Но тя пък вчера не е излизала,само снощи я викнаха с мен до магазина. Та някакви съвети какво да правя,какво да гледам,изследвания ли.Утре ще видя да говоря с педиатъра и.Сега ме е страх да я оставям сама.

# 340
Момичета, дъщеря ми припадна вчера пред очите ми в магазина. На 14 е,за първи път се случва. Още треперя и стомаха ми е на топка.Дойде линейка,тя се посъвзе,седна,започна да говори.В болницата и измериха кръвното  110/76,казаха, че е добре.Общо взето го отдадена на жегата и дехидратация.Тук в Испания 10 ден е около 35 градуса. Но тя пък вчера не е излизала,само снощи я викнаха с мен до магазина. Та някакви съвети какво да правя,какво да гледам,изследвания ли.Утре ще видя да говоря с педиатъра и.Сега ме е страх да я оставям сама.

Съжалявам за случката, но не го приемай като нещо което сега ще звпочне да става всеки ден.
Първо че топлото дойде наистина прекалено бързо тази година ( аз съм в Бсн), после в пубертета все още има хормони за нагаждане.
И аз имах много ниско кръвно по това време. Припаднах в Мадрид от топлина ( бях по голяма, към 20-22г).

# 341
Дано не се повтаря, но и моята преди дни уж се приготвяме да излизаме, не беше чак толкова горещо, и идва и ми казва, че много ѝ е лошо. Някаква отпаднала била и нещо сякаш за гърлото я стискало. Беше към средата на цикъла и обилното кървене беше намаляло. Усетила, че първо започнал да я мушка корема. Дадох обезболяващо и едно за смучене за гърло (чисто психологически, да знае, че го лекуваме). Прибрах я нахладно и след 30-40 минути беше добре и повече не се повтори.

# 342
  • Бургас
Никак няма да е излишно да се направят някои изследвания, но при всички случай е изключително важно да приема достатъчно вода, а хри ниско кръвно и айрян със сол. Мен и кока кола ме спасяваше едно време, колкото и да не е полезна за здравето.

# 343
Еli,точно така си мисля сега,че всеки път като излезе и ще припада.Значи това кръвно се води ниско.Есента и правиха основни изследвания, имаше съмнение за алергия,желязото беше малко под нормата та пи 3 месеца. Дали пък може чак толкова да е паднало .Не беше в цикъл, но нейният не е обилен. Всъщност в болницата са и взели кръв от пръста и тя е видяла,че го слагат на стъкло .После уж да  питам за какво е и забравих. Те се обаждат ако има нещо.

# 344
Еli,точно така си мисля сега,че всеки път като излезе и ще припада.Значи това кръвно се води ниско.Есента и правиха основни изследвания, имаше съмнение за алергия,желязото беше малко под нормата та пи 3 месеца. Дали пък може чак толкова да е паднало .Не беше в цикъл, но нейният не е обилен. Всъщност в болницата са и взели кръв от пръста и тя е видяла,че го слагат на стъкло .После уж да  питам за какво е и забравих. Те се обаждат ако има нещо.

Отитете до капа или сегурото ( ако имате) и им кажи че така се е случило да ви пусне пълната серия за анемия.

С тия тепмератури и малко да е под границата, може да се отрази така, но не се притеснявай... наблегнете малко на полезни протеини, яйца,извара/ queso fresco, мляко и подобни известно време, най добре за закуска.

Ох много се страда като не ги виждаш ок. 

Голямата ми дъщеря ( на 11г) има мигрени.. от тези които припада, повръща, и е 3-4 чака толкова зле че не може да говори.

Просто настръхвам с летните училища, плажове, спорт на тия температури..🥺

Общи условия

Активация на акаунт