За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 393
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
  Едва ли съм фея, по-скоро вещ..., но принципно затопляно / на водна баня бурканче / желе се втечнява и приборите или к'вот' там сте скрили се освобождават.Нали?  Simple Smile

# 616
Да, ама трябва наистина на водна баня, с вече забодения нещастен прибор не върви да го ръгнеш в микровълновата Joy Чак да се втечни не, че има да го топлиш докато ти се отяде. Но се поотпуска достатъчно, дърпаше се като дъвка в момента в който успееш да дръпнеш де. Баща ми огъна не една лъжица при опитите.
Ама тя майка ми го беше направила като смола направо, хич не си поплюва Joy Сума години минаха и още се споменават тия бурканчета от нейния първи опит...

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 17:56 от natka

# 617
  • In transit
Кубратова, мисля, че е добре на цвят.

# 618
  • София
Някой правил ли е сарми с ечемик, че се чудя тази година на Бъдни вечер дали да не направя такива. Другата версия да проблав с елда, ама нещо тя много много не ми допада.
Аз правя сарми и пълнени сушени чушки с ечемик. Много вкусни стават. Ако нещо те интересува, кажи.
Нещо специално при приготвяне спрямо ориза има ли.

# 619

Биляна, ползвам редовно спелта и ечемик в готвенето си. Ечемикът ми е по-вкусен на мен, въпреки, че разликата е малка във вкуса. Ечемикът има и други ползи. Има много нисък ГИ, освен, че е богат на минерали и витамини.
Мими, перлен ечемик, или обикновен? Аз замених ориза  почти навсякъде с булгур, ама да взема  и с ечемик да пробвам човекът ми дали ще приеме.

# 620
  • In transit
Дядо Хаджия, няма нищо специално. Не го кисна, само го измивам, не го запържвам или ако ястието го изисква е за съвсем кратко, колкото да се омазни, дето се вика. Другото е, като при ориза.

Пепи, перлен ползвам на Алче неро, защото най-много ми харесва, но съм вземала и от Берьозката, също не е лош. С булгура така и не се разбрахме особено, като ми постои малко извън пакета (в добре затворен буркан) и гранясва. Писна ми да хвърлям булгур, а и мисля, че ечемикът е по-добра алтернатива на ориза. Баща ми, който е голяма консерва в отношение на храненето го одобри, така, че пробвай и у вас. Simple Smile

# 621
Мерси, ще взема да го пробваме. Булгур ми миришеше, когато купувах български тук. Откакто купувам от турския едър, не ми се е случвало, в стъклен буркан го държа и аз.

# 622
  • In transit
Пепи, все турски вземах последните няколко пъти, на различни марки. Sad

# 623
  • София
Мерси, ще взема да го пробваме. Булгур ми миришеше, когато купувах български тук. Откакто купувам от турския едър, не ми се е случвало, в стъклен буркан го държа и аз.
Значи ся знам че шЪ метнеш една тава печено свинско по мен, ама аз съм правил сарми и картофена супа с ... жито. От това дет се вари за помените (груханото, не пареното). А ся на последната задушница отделих малко от него и наръсих салата.

# 624
  • Русе
Скрит текст:
Значи ся знам че шЪ метнеш една тава печено свинско по мен, ама аз съм правил сарми и картофена супа с ... жито. От това дет се вари за помените (груханото, не пареното). А ся на последната задушница отделих малко от него и наръсих салата.

Напоследък съм голям фен на тази комбинация от турски булгур и фиде. Стават идеални сарми с нея и в добавка зеленчуци.

# 625
Вече почти не ползвам ориз , ечемик си купувам от ДМ , определено е различен вкуса , но се свиква. Не се разкашква като ориза . Купувала съм и от перления ечемик , но него рядко го намирам в града. По-полезен е от ориза, затова гледам да заменям . Булгура също харесвам, него използвам повече за добавка към салати

# 626
ечемикът за супа е супер, много ми харесва.

# 627
Моля за рецепта на любимия ви сладкиш/десерт с ябълки? Благодаря!

# 628
Рецепта с кандирани череши ?,
Благодаря !

# 629
  • In transit
ечемикът за супа е супер, много ми харесва.
На ризото също е много вкусно. Италианците му казват "орзото" Simple Smile

Моля за рецепта на любимия ви сладкиш/десерт с ябълки? Благодаря!
Имам няколко: Ябълков пай с орехов крамбъл

Невидим ябълков кекс

Пухкав сладкиш с много ябълки

Рецепта с кандирани череши ?,
Благодаря !

Зелтен

Общи условия

Активация на акаунт