Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 873
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Аз работя 28 часа в седмицата. Ужасно е! Натоварването е голямо!

# 301
  • Майничка
Аз съм с повече, но една част ще паднат в средата на май. Горницата се плащат като лекторски, няма проблем с тях.

V8842, погледнете си фиша, там би трябвало да са отразени брой лекторски и стойността на един час.

# 302
  • Пловдив
Нямате ли електронен дневник? И в школо, и в НЕИСПУО има секция "лекторски" и се виждат всички за 1вия срок.

# 303
Нямате ли електронен дневник? И в школо, и в НЕИСПУО има секция "лекторски" и се виждат всички за 1вия срок.
Не, нямам лекторски в Школо. Все още съм със заключен акаунт в edu.mon. Човекът, който се е занимавал с Школо и неиспуо е напуснал и не могат да се справят. Текучеството на учители е голямо и не е случайно. Но го разбирам след като започнах. Затова съм притеснен, че е възможно да се злоупотребява с часовете, т.е. да не се заплащат.

# 304
v8842, трябва да има заповед на директора за лекторските часове за първия срок и да сте запознати с нея. В нея пише точно кои часове (в кои класове и дни) ви се водят лекторски.

# 305
v8842, трябва да има заповед на директора за лекторските часове за първия срок и да сте запознати с нея. В нея пише точно кои часове (в кои класове и дни) ви се водят лекторски.
Мисля да отида при замдир и да поставя ребром въпроса колко часа са лекторските? Днес ме натовариха с още два часа седмично. Като се прибрах и направих справка с предните училища и видях, че са ме претоварили.

# 306
  • Майничка
Щом сте започнали ноември, възможно е просто да са пропуснали да Ви дадат заповедта за лекторските, а още не сте получили заплата, за да ги видите на фиш.

# 307
  • София
Не разбирам защо се плашите от гимназията. Аз я обичам, защото винаги има поне 20% от учениците, с които успявам да водя интересни и смислени дискусии. Те ми показват, че си струва да бъда част от образователната система, въпреки че напоследък негативите все повече преобладават. Ако ме сложат да преподавам само на прогимназия още на следващия ден подавам оставка.
Не понасям детинските истории в прогимназията. Всъщност, вече не знам дали може да говорим за прогимназия. Родителите все по-често пускат децата си на училище година или две по-рано, което за мен е абсурдно. Спомням си първата година, когато преподавах история, исках да се хвърля от прозореца. Трябваше да обяснявам на 9-годишно дете, попаднало не знам как в 5-ти клас, кой е Александър Велики и как е стигнал до град Вавилон след битката при Гавгамела. Меракът на родителите по-бързо да образоват децата си често завършва с греда, формално образование и недъгаво образован наследник.

# 308
Как така 9-годишно в 5. клас? Fearful

# 309
Щом сте започнали ноември, възможно е просто да са пропуснали да Ви дадат заповедта за лекторските, а още не сте получили заплата, за да ги видите на фиш.

В предишните училища са ми давали документ, в който е записано какви предмети водя, по колко часа седмично и общо. Написан е норматива от 648 часа и всичко над е лекторски, например 90 часа. Ако смятам правилно, аз трябва да имам по норматив 18 часа седмично, а в момента имам 26 часа. Това са 8 часа лекторски седмично. И не знам в момента колко лева са лекторските и заслужава ли си тази хамалогия. Отделно не ми харесва и стартовата заплата, въпреки, че на интервюто натъртих за нея.

# 310
  • Майничка
Помолете да Ви дадат копие от заповедта за часовете и нормативите, би трябвало Вашите да съответстват на напусналия човек.
Стартовата заплата е нормирана, доколкото зная. Стартовата горница идва от % за педагогически стаж, класно ръководство, квалификации, евентуално език (ако се води предмет на език, а не като основна специалност).

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 07:45 от gargamela

# 311
  • European Union
18 часа седмично са само, ако нямате предмети в 12 клас и ако всички предмети са с норматив 648 часа. Ако имате практика или пък физическо възпитание, музика и т.н, часовете са повече. 19 са за физика, география и т.н.

Струва ми се, че прехвърлянето от бизнеса в училище е голям стрес. Започва още от това, че очаквате да си договорите стартовата заплата. В масовото българско училище такова нещо няма. Освен това каква полза очквате от синдикатите. Всички там са овързани като свински черва. Но елементарната математика показва, че 8 дни платен отпуск са повече от 1% членски внос на месец. Това си е чиста полза лично за мен.

# 312
Да, аз за пръв път чувам за договаряне на основна заплата. Не се оплаквайте от лекторски. Напротив, радвайте се! Това са допълнителни пари от 1 работно място. Щом сте започнали този месец, изчакайте фиша със заплатата и тогава преценете дали сте доволни или не.

# 313
И аз не се радвам на лекторки. Сумата е толкова мижава за един час (чисто около 7,50 лв., ако не се лъжа), че  предпочитам да имам свободен час. При 7 ч. лекторски на седмица, това е още една работна седмица за месеца. Но, за жалост, никой не те пита дали искаш лекторски.

# 314
  • Върху лъчите на Слънцето.
Това се чудя и аз дали ще имам някакъв шанс изобщо.
Другият вариант е учител 5-7 клас. Там също нз дали ще имам шанс, но се притеснявам, защото знам, че по-големите ученици могат да те накарат да съжаляваш, че си започнал тази работа.
Родителите на малките ученици също много успешно могат да те накарат да съжаляваш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт