Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 785
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Моя колежка излезе в болничен за да иде на почивка в Турция, че и децата си освободи по семейни причини. По време на входни, на анализи, на писане на планове от комисии и т.н.т. Върна се спокойна и щастлива, а аз работих с 39 градуса температура и ми беше казано да не посмея да се разболявам докато Пенка не си дойде.

# 61
  • Пловдив
CryDisappointedNo Mouth
Всичко е до съвест. Явно някои хора са си я тренирали и ще живеят спокойно и дълго.
Другите...сами сме си виновни.

# 62
  • Варна
По въпроса с класното ръководство. Въпросът беше, дали ако си завършил ПНУП, ще станеш веднага класен. Та отговорих, че това не е възможно, поне в училищата в големите градове. Разбира се винаги има изключения от правилото. Това всички го знаем. След мен няколко колега отговориха, че веднага са станали класни. Да, ама на 7- ми и не знам си кой клас. В начален етап не е така. Не съм чувала за голямо училище дето ще вземат за класен някой ей сега завършил.

Четене с разбиране се нарича.

# 63
В първото запитване пишеше ли, че се касае за Голямо училище, което се намира в Голям град?"
"

# 64
Не , не пише , но правилно е предположила !
Но , ясно съм подчертала , че става дума за първи /четвърти клас , а не за по-големите , благодаря на всеки отговорил . Благодаря ,балеринка за точния отговор !❤

# 65
Точно се чудих къде ми изчезнаха известията, а то имало нова тема.... При нас новите учители не ги слагат класни, освен ако не се налага.  За 15.09. получихме 300 лв.

# 66
  • София
Колеги, моля за помощ! В понеделник ще съм от наблюдателите на изпита за 9 клас по природни науки. Нямам си и на идея какво и как да правя, след като изслушах днешния уебинар на СмарТест и центъра за творческо образование. Тотално се обърках и аз, и колегите. Аз ли трябва да минавам да сканирам QR кодове, или координаторите? Аз ли съответно ще им пускам теста? Как да им го пускам, ако съм аз? На семинара само показаха, че на екрана ще излезе списък с имената на учениците. Е, и? Това каква информация ми дава? Какво се изисква от нас, наблюдателите? По-объркана не съм се чувствала.

# 67
Спокойно, и аз съм наблюдател. Колегите по Информационни технологии ще бъдат ангажирани със самия процес. Предполгам, че ние ще изпълняваме ролята на квестори на изпит. Това са пробни изпити за PISA, а изстинското изследване ще бъде догодина.

# 68
  • European Union
Аз съм потресена от днешния уебинар. Такава невъзпитана публика, грозни коментари и спам очаквам в социалните мрежи, не и на обучение на учители.

Ако се абстрахирам от чата, това е, което разбрах:
1. Това не е истински изпит. МОН си тестват платформите и се подготвят за пролетта, когато ще е истинското изследване
2. Може да се брои като хубава тренировка за училищата дали ще им издържи техниката и интернета
3. В понеделник ще се сканират кодове, във вторник ще е друга платформа.
4. Учителите по ИТ няма да сканират кодовете, достъп ще имат само наблюдателите. Учителите по ИТ имат грижата да осигурят работещо устройство на всеки ученик и да проследят учениците да заредят линк, който е супер таен и ще бъде изпратен на училищата в неделя.

Lunna_sonata, няма нищо притеснително. Зареждаш сайта квестор.бг . Трябва да влезеш с твоя еду.мон профил. От там избираш класа, който наблюдаваш. Избираш име на ученик и сканираш кода, който той вижда на екрана. В момента, в който го сканираш, на ученика ще му се зареди теста. Минаваш на следващия ученик.

Не претендирам за абсолютна вярност, това е което аз разбрах от уебинара.

# 69
  • Добрич
Платформата на Смар тест ще се ползва в понеделник. Учениците ще имат възможност за достъп с акаунта в еду.мон.бг или със сканирания код. По неясни причини координаторите (учителите по ИТ) няма да имат делегирани права да сканират кодове. Това ще правят само квесторите. На всеки квестор трябва да му излезе списък с имената на учениците в неговата зала и като избере името, сканира кода, т.е. свързва съответния тест с името на този ученик. Малоумна работа (според повечето заети с действията)...  Другата платформа няма изискване за сканиране на код и определено съм доволна, че ние сме във вторник.
Моето лично мнение е, че ако ученика има проблем с парола и акаунт, тогава като резервен вариант може да се ползва сканиране на кода. Иначе е абсолютно без смисъл...

По изискване на МОН за квестори се слагат учители, които нямат часове по това време. При нас това са възпитателите и едната колежка се придвижва с канадка... Няма други учители без първите два часа... Все пак ние сме във вторник.

Сменените пароли са.....
Скрит текст:
O0y0F0O2
. При нас монските акаунти се ползват непрекъснато и паролите са зададени така, че учениците да си ги ползват лесно. Сега стана ...."манджа с грозде".

Двете платформи:

Линк 1: prirodni.bg

Линк 2: https://mon.vedamo.com/quizzes/chain/take/811mon

Да, това е пробен изпит. То си го пише в писмото до училищата.

Какво ли ще е на истинския?...

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 20:06 от Вела

# 70
Вела имаш ли идея ние ще имаме ли ангажимент? Поискали са ни монските имейл и предмети по които преподаваме. На платформата за вторник видях и предимства и недостатъци.

# 71
  • European Union
Вела, само да те поправя, че няма да им излязат децата в залата, а всички деветокласници от училището. Избират класа и после ученика.

Това с нулирането на паролите е много смешно, да не използвам по-силна дума. Ясно е, че профилите са собственост на МОН, но нужно ли е така нелепо да се процедира. Сега ще ги нулират, другата седмица пак, после - когато те си решат.

# 72
  • Добрич
Вела имаш ли идея ние ще имаме ли ангажимент? Поискали са ни монските имейл и предмети по които преподаваме. На платформата за вторник видях и предимства и недостатъци.

Ако си от област Добрич, веднага мога да проверя и да ти кажа кога сте. За нашата таблица имам достъп.

Предполагам, че щом са ви искали монските акаунти и предметите, по които преподавате, сте включени.

Кети В, да объркала съм. Избира се ученик от съответния клас, а не от съответната зала:

# 73
  • София
А, на наблюдателите ли ще анулират паролата? Като влязох в Kvestor.bg ми даде да си я сменя. Сега какво да очаквам за понеделник? Паролата в спойлера на Вела, моята сегашна сменена парола, паролата, която първоначално ми бе дадена от директора?

# 74
  • Добрич
Паролата, която съм качила е реална парола, зададена за конкретен ученик. И за другите са подобни.

Никъде в писмата на МОН не пише, че ще се нулират пароли на учители.

Обикновено се изисква служебно зададената парола да се смени при първото влизане, заради безопасност, т.е. само ти да си я знаеш. Предполагам, че затова паролата в Квестор бг е трябвало да се смени. Не съм квестор и не съм влизала там.

Добре е поне, че зададените служебно пароли на учениците няма да се сменят при първия вход, че иначе става....  То си е ясно, че след изпита ще трябва пак да ги сменя с по-нормални, за да могат учениците да ползват монските лаптопи.

И на пролет втори тур!...

Общи условия

Активация на акаунт