Дори не знам каква е логиката да трябват връзки и т.н. за заплата от сорта на 2к лв чисто + разправии с родители, часове с доста незаинтересовани деца (някои от тях адски невъзпитани), и ръководство, което много рядко го е грижа за преподавателя.
За всяко обявено място извън предмети като математика и информатика представителите на местната власт и партийните клубчета имат готов списък с кандидати.
Сега чувам, че бивши кадри от енергетиката взели да се преквалифицират на учители по математика и информатика. Вадели някакви СДК-та отнякъде. Ако придобие масовост, пазарът на труда ще бъде залят от кандидати, на които не е удобно да се откаже място.
Относно СУ. Дъщеря ми кара магистратура там и добре че се отказа навреме. Много лоша организация на учебния процес. Върхът беше, когато пропътува половин София за някаква лекция или упражнение, за да прочете с бележка на вратата, че въпросната/въпросното се отменя.
Преки наблюдения от преподаването и изпитването нямам, но по някои предмети се минава доста трудно, което по принцип е хубаво, стига критериите да са обективни.
Относно работата с учениците. Дъщеря ми започна за практикува професията. Не че няма ученици и родители като описаните в цитата, но тя много си харесва работата, обича да работи с деца и, както се казва, ги върти. Като квачка с малки пиленца е. Постоянно си организират извънкласни занимания и учениците с удоволствие се включват.
Някакси хем откривам връзката с тия "хора", хем успявам да им се наложа без проблем.