Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 213
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Специализацията (едногодишната) е онлайн. Разработките се пращат онлайн. Дипломната също се праща онлайн. Защитата на дипломната също е онлайн. Регистрация и записване са онлайн. Цялостно е онлайн. Simple Smile (за пкс 3 при ДИУУ става въпрос)

# 421
За цените на обученията ли питаш? КНСБ (СБУ) работят с ДИУУ. Ако не си член, плащаш за членство и таксите на ДИУУ и те изпитват на място, групово. Най-изгодно е, ако не си от София и не ти се пътува за изпити. Движат целия административен процес. Ако отидеш на място в ДИУУ за изпит, изпитът няма нищо общо с едно преписване на предварително дадена тема. Ще трябва да учиш по конспект всички теми. За пкс 3 вече няма нужда от посредник, защото е онлайн всичко.

А ако си към СБУ плащаш ли нещо за обучението или е само таксата за ДИУУ?

Иначе като информация мога да споделя, че и в ТУ Варна всичко е онлайн и няма нужда от ходене - от 5 до 1 ПКС.
5 се предават 2 план конспекта онлайн.
4-то се пише тема (по предварително преподадената на обучението) онлайн с камера и после си изпращаш темата към тях.
3 също е изцяло онлайн - няколко онлайн лекции, след това си пишете дипломната работа, предавате я и я защитавате онлайн пред комисия.

Към ДИКПО Варна е по-тромаво, но не помня с точност. За 5 ПКС не съм сигурна изпит ли е (имат конспект в сайта), но 4 със сигурност се явяваш на класически изпит с конспект като на място в ДИУУ.

# 422
Плащаш за обучение, да. 90 лв платих за обучение към пкс 4, което по принцип не е задължително. Не че го карах, просто го платих, все едно съм го карала. За пкс 5 бях хибрид (бях се регнала сама в ДИУУ, не минах никакво обучение и попитах дали мога да държа изпит на място и съответно ме препратиха към местния координатор на КНСБ, ако е съгласен, да мина с групата, защото изпита в ДИУУ ми беше на една и съща дата с изпита на КНСБ и координаторът се съгласи да вземе и моята снимка).

# 423
Значи е горе долу същото Simple Smile Благодаря за информацията Simple Smile Може да е полезна и на останалите.

1 или 2 кредита се получават за тези 90лв?

# 424

1 или 2 кредита се получават за тези 90лв?
Необходимите. Simple Smile 1 кредит, по спомен, трябва да е за пкс 4.

# 425
Специализацията (едногодишната) е онлайн. Разработките се пращат онлайн. Дипломната също се праща онлайн. Защитата на дипломната също е онлайн. Регистрация и записване са онлайн. Цялостно е онлайн. Simple Smile (за пкс 3 при ДИУУ става въпрос)

Аз мисля сега да го запиша. Лесно ли се минава с тази дипломна работа, на каква тема е? Може и на Л.с. да си пишем. Благодаря

# 426
Специализацията си я избираш ти. Има оферта от 4-5 специалиазации, ако не се лъжа, и тръгват през март тези, за които се е събрала група дотогава. Аз записах през март и завърших към края на септември специализация на тема STEAM. Доволна съм. Simple Smile (от себе си Joy). Лекциите са около 6 - по някоя в месеца/през месец, в неработно време, повечето събота/неделя. По-важното е дипломната, останалите задачи ги пращаш и няма обратна връзка от учителите. Аз бях доста заинтересована по темата и имах какво да покажа, затова не ми беше трудна дипломната, но пък като обем 30-40 стр (на мен ми се получиха 52) отнема време и работиш по даден от ръководителя шаблон. Конкретно филолозите нямахме ръководител, който да ни рецензира или напътства, докато другите колеги се консултираха, май, с техните. Малко филолози има в STEAM и сметнаха, че ще се справим перфектно сами. Не бях писала дипломна досега. На защитата ми беше притеснено, като първа за мен такава, като е онлайн винаги има шанс за технически проблеми... Simple Smile Но иначе самата защита е 10-минутна презентация на работата ти. Няма някой, който да не си е взел защитата, въпреки че имаше и странни презентации, така че всички бяха доволни. Simple Smile

# 427
Скрит текст:
Цитат
Необходимите. Simple Smile 1 кредит, по спомен, трябва да е за пкс 4.

В ТУ пускат различно - аз като минавах беше за 2 кредита и около 75 лв, приятелка на следващата година беше 1 кредит 60 лв.
За 3 ПКС и в ТУ беше така - няколко лекции и задачи, нищо натоварващо. Самата дипломна работа си беше по-сложното, но моят научен ръководител беше много точен и много ми помогна в процеса. Защита не беше нищо страшно ( и аз бях доста притеснена дали всичко технически ще е нормално), 2 дни преди защитата ни бяха изпратили по 1 или 2 въпроса, които ни питаха на защитата. На неколцина "късметлии" като мен имаше и по още някой въпрос, но по-скоро от интерес бяха, а не като провокация.

# 428
Аз малко да изместя темата, но днес имахме спор с директорката и ми е интересно да чуя и вашето мнение. За поредна година правя седмичното разписание за начален етап за втория срок... И тази година с колежката от 3. клас решихме двата часа ИУЧ Математика да ги направим в блок. Аз съм в 4. клас. При мен са първи и втори час, при нея трети и четвърти. Четох Наредба № 10 за здравните изисквания и там пише единствено, че при два последователни часа по един и същи предмет, трябва задължително да се осигури почивка между часовете (но то така или иначе си има междучасие).
Директорката ни обаче каза, че така не ѝ харесва програмата с тези два последователни часа ИУЧ Математика. За децата нямало да бъде добре и т.н. Аз си познавам учениците и не мисля, че това ще ги натовари, даже напротив, ще бъдат много по-фокусирани, когато не прескачаме от едно направление в друго и после пак се връщаме на математиката. Успях да надделея все пак и да я пуснем така програмата, пък ако от РЗИ преценят, ще я коригираме. Но така или иначе в 4. клас, дори и да нямам 2 последователни часа ИУЧ Математика, ще се падене да имам математика и ИУЧ в един ден, защото просто няма как. Тя твърди, че даже не трябвало математиката да се слага първи час, а втори и трети час, а аз откакто съм учител си я слагам все в първите часове и за мен си е ок. Не съм забеязала и учебния процес или децата да страдат от това нещо. Имам един ден, в който ми е четвъртия час и там по-скоро забелязвам, че вече не са толкова концентрирани.
Има ли някъде ясно разписани изисквания как трябва да се подреждат часовете или това за математиката е някакво неписано правило? Rolling Eyes

# 429
Аз също правя блок часове. Единственото изискване до сега е било задължително всеки ден да има някакви "разтоварващи" часове- музика, ФВС, изобразително изкуство, технологии и предприемачество.
Даже в прогимназия задължително правя блок по математика и БЕЛ.

# 430
  • Добрич
H0uSse_Baby, не ми се търси сега, но преди имаше една наредба, според която беше зададено кой час с каква трудност трябва да бъде. В общи линии се следваше правилото (беше зададено за конкретния брой часове за деня, 4, 5, 6 или 7):
1. ч.  средна трудност
2-4 ч. висока трудност
5 ч. ниска трудност
6 ч. средна трудност

За всеки клас и за всеки ден по отделно се смятаха "плюсове" и "минуси", според това дали часовете отговарят на натоварването и за да одобрят програмата трябваше за всеки ден и за всеки клас "плюсовете" да са поне 50% , иначе я връщаха.
Вече не се работи по нея.

# 431
Има ли някой, който е работил и е наясно с проекта "Успех за теб"?
Може и на лично съобщение, благодаря!

# 432
Здравейте!Много ми е любопитно във вашите училища как процедират с влизанията на проверка(от директор и зам.директор).В нашето това е бих казала постоянно.Влизат на проверка,когато си поискат и можете сами да си представите колко неприятно е.Няма значение дали става въпрос за сутрешните часове или занималнята следобед.Не ме разбирайте погрешно,всички си изпълняваме много стриктно задълженията.Стресът ни е огромен с децата,родителите,учебният материал и това с проверките ни идва в повече.

# 433
Има ли някой, който е работил и е наясно с проекта "Успех за теб"?
Може и на лично съобщение, благодаря!

Аз ше работя тази година, даже утре започваме с часовете. Ако искаш нещо да питаш, пиши на лично съобщение.

Вела, благодаря! Blue Heart

# 434
Здравейте!Много ми е любопитно във вашите училища как процедират с влизанията на проверка(от директор и зам.директор).В нашето това е бих казала постоянно.Влизат на проверка,когато си поискат и можете сами да си представите колко неприятно е.Няма значение дали става въпрос за сутрешните часове или занималнята следобед.Не ме разбирайте погрешно,всички си изпълняваме много стриктно задълженията.Стресът ни е огромен с децата,родителите,учебният материал и това с проверките ни идва в повече.
В предишното училище, където работих влизаха на проверки без предупреждение. Където сега работя, предупреждават.

Общи условия

Активация на акаунт