Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 858
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, как лекувате (вирусен) ларингит у дома? Има ли някакви домашни методи? Спрей за гърло или сироп за кашлица дали ще помогнат? Детето е на 4

# 16
Ларингит без Пулмикорт трудно да мине, да не кажа невъзможно. Иначе калциев глюконат, антихистамин, Хомеожен.

# 17
Ама те не ми дадоха пулмикорт, дадоха ми супозитори за дупето. Дали знаете, сложих една преди 2 дена, ако сложа сега една пак Дали ще е проблем?

# 18
За пръв път чувам за супозитории за дупето, с които да се лекува ларингит. Едва ли са дадени за това...Какви са тези супозитории?

# 19
Кортизон 50 мг
За инфекцията
До сега са ги давали еднократно ако има трудности с дишането, а сега ги предписаха като лечение.

# 20
Слагайте ги тогава както са ги предписали, докато настъпи подобрение. Подозирам, че това не се случва в България.

# 21
И аз не бях чувала да се лекува ларингит със супозитори, но има логика защото е кортикостероид, а пулмикорта си е кортикостероид също - самото приложение е различно.
Иначе за ларингит ни спасява спрей за гърло орофар и сироп Улитус. Реално, от както ги започнах в комбинация когато имам подозрения, че кашлицата става ларингитна, до латингит не се стига. А преди това баткото съм го изпускала с друг спрей и сироп.

# 22
Някой предните дни беше писал, че има вирус с много висока температура. Как се развиха нещата? Моята сутринта се събуди с 37.5, ама сега е с 39 и то час след Панадол. Има само запушен нос, не я боли гърло, но пък казва, че цялото тяло я боли. Напомня ми на грипа, който кара миналата година, ама май още е рано. Освен ковид да е Disappointed Relieved
Довечера термометъра ще мине 40 градуса, както я караме .

# 23
Здравейте,

пусках на сина ми /2,8 г./ носен секрет, заради задна хрема и жълти сополи.
Излезнааха налични следните бактерии.
Моля за съдействие ако сте се сблъсквали с тях?

# 24
А при ларингит мога ли да давам портокалов сок или ще раздразня гърлото?

# 25
Някой предните дни беше писал, че има вирус с много висока температура. Как се развиха нещата? Моята сутринта се събуди с 37.5, ама сега е с 39 и то час след Панадол. Има само запушен нос, не я боли гърло, но пък казва, че цялото тяло я боли. Напомня ми на грипа, който кара миналата година, ама май още е рано. Освен ковид да е Disappointed Relieved
Довечера термометъра ще мине 40 градуса, както я караме .
Ковид според мен.
Така протича сега. Ние сме на финала.

# 26
Evcheto1, при дъщеря ми. Не беше и ковид, защото на 3ти ден правих тест, отрицателен. Но при нея беше само и единствено висока Т, дори и запушен нос нямаше - както е при вас например. При всички писали, все имаше поне по 1 допълнителен симптом, при нас не.
Бяхме в болница - според мен ненужно, но ми “извиха ръцете”, защото ми отказаха да изпишат лечение, което за мен е абсурдно. Или влизаме в болница, или довиждане.
Сега е добре детето.

# 27
Голямата снощи ме сюрпризира с Боли ме гърло, сутринта пак, но като го глеом нищо не виждам, не е червено. Както и дахе, пробвала съм един път да взема бележка за гърло и личната ми се изсмя и каза да я пращам на училище, та вече не се и опитвам.... 2 хапчета за гърло и айде. Малката, интересно, сутрин няма грам сопол, не гъгне, диша перфектно нощем, не се чува и като я взимам от градина гъгне и издухва 1 път количество. То може и там да е прахоляк, макар че имат пречиствател, но те са 30 деца, прозорец я има 1 на тая голяма стая да е отворен, я няма.
Но от към адаптация съм безкрайно доволна, а и факта че започва все повече неща неща да яде там много ме радва.
Аз продължавам да си давам черния бъз...

Голямата ви дъщеря ходила ли е на специалист УНГ? И аз имам оплаквания от болки в гърлото, дразнене, покашляния. Лекарката видя, че не е зачервено и изписа "билкови хапчета". Купих ги и така... месец, два, три. Отивам пак със същите сиптоми, защото подобрение няма. Отново коментарът "не е червено", но се чува как аз губя глас и ме праща на УНГ. Оказва се остър трахеит. Дано при Вас не е това, но е хубаво да се вземат мерки. Причина за възпалено гърло може и да е киселинен рефлукс...

Бъдете здрави!

# 28
Сега почти не я боли, та ще мине.

# 29
Вашите деца вдигат ли всеки път космически температури? Моята при всяко разболяване /настинка вдига минимум 39, редовно стига почти 40 градуса. Косата ми побеля вече. Аз като има 38.5, приемам че все едно няма температура. То няма да боледува като нормалните хора, а всеки път драматично

Общи условия

Активация на акаунт