Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 871
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте момичета, не съм писала отдавна, вече поотрасна сина - на 14 е и уж по-рядко и предсказуемо става боледуването. Като знам колко редовна бях в темата ... Сега дали има актуален вирус с водниста диария и температура и колко дена държи температурата? Сина в сряда се оплака че му е студено и го заболял кръста при навеждане в училище. После вдигна 37,7. На следващия ден кръста мина, тем 37,1. Викам си минава няко лек вирус, но в петък повърна и започна диария на фона на 37, 1, вечерта 38. Вчера сутринта нямаше температура после постепенно започна да се вдига и стигна 38 вечерта. Имаше воднистта диария с гозве и болки в корема. Днес уж не го боли така корема, малко се посгъсти диарията, но пък от сутринта беше 37,1 сега 37,4. И нали над 3 дни температура за респираторните вируси е притеснително, но за стомашен вирус се чудя как е в момента? ...

Димитроваа
като гледам и твоето детенце е от петък. Синът ми повърна еднократно, дадох два пъти натриев цитрат после не съм понеже продължи с диария за която давам ентерол и смекта. Как сте с температурата сега?

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 15:19 от Sparkles

# 721
Възможно е и да е ковид. При деца понякога минава със стомашни проблеми. Може да направите тест, ако не сте. Иначе моите при стомашен вирус са имали най-много два дни температура и то не много висока. Обикновено започва с температура, после повръщане и завършва с диарията. Докато стигнат до диария, в повечето случаи вече нямат температура. Големият е на 12г., малкият на 2г8м. Големият е повръщал още при ангина и грип, а малкият при пикочна инфекция, и диария имаше тогава и го лекуваха за вирус, беше на 8м. Не можеше да каже какво му е и от бавене на лечението, инфекцията стигна до бъбрека и беше с пиелонефрит. Може да проверите и урината как е, с тази болка в кръста, макар че е минала и е голям, а и при момчетата по-рядко се случва.

# 722
Възможно е и да е ковид. При деца понякога минава със стомашни проблеми. Може да направите тест, ако не сте. Иначе моите при стомашен вирус са имали най-много два дни температура и то не много висока. Обикновено започва с температура, после повръщане и завършва с диарията. Докато стигнат до диария, в повечето случаи вече нямат температура. Големият е на 12г., малкият на 2г8м. Големият е повръщал още при ангина и грип, а малкият при пикочна инфекция, и диария имаше тогава и го лекуваха за вирус, беше на 8м. Не можеше да каже какво му е и от бавене на лечението, инфекцията стигна до бъбрека и беше с пиелонефрит. Може да проверите и урината как е, с тази болка в кръста, макар че е минала и е голям, а и при момчетата по-рядко се случва.
Благодаря за съвета за урината и ЛЛ спомена че ако температурата не спадне е добре да пуснем урина. Вчера прави комбиниран тест от аптеката за ковид и грип и излезе отрицателен.

# 723
Sparkles, да, в петък вечерта повърна еднократно и оттогава само температура, нищо не я боли госпожицата. Аз не дадох нищо за повръщане, но повече не е имало проблем. В петък вечерта вдигна 39, вече разрежда температура и пада надолу. В момента е на 14 часа до към 38.1. Утре ще я водя на доктор, че да е на трети ден. Като я заведа по-рано ми се казва, чакайте 3 дни.

# 724
  • shumen
Спарклес,и аз съм за урина.Пуснете една,че може от бъбреците да е Т и повръщане,а може и вирус.
Димитрова,явно е стомашен вирус при твоята.
Ликеуинд,на моя педи му е изписвала Зетрум,но го пиеше с мъка,но той не е критерии,че всички лекарства пие така.
Аз също бях така.Тъкмо се бях оправила и днес излязохме и пак се почна кихане.Не знам вече битер детето станах.

# 725
Все едно нашия случай описвате - тъкмо аха се размина предишният сопол и в петък вечерта като текна носът като чешма (бистър), аз такова чудо не съм виждала досега + кашлица. Няма температура, енергична е, храни се, чакаме микробиология. Със същото лечение сме + сиропче за имунната система
Здравейте, има ли в момента вирус само с бистър сопол ( лепкав) и кашлица? Тъкмо им мина на моите деца, големият отиде на детска и пак същите симптоми. Микробиологията им е чиста, правена преди 7 дни.
Лл каза само инхалации, промивки, Виброцил, Назориг, на малкия (1г и 3м) Атусин, но са задънени и се чува бълбукане в носа.
Някакви идеи как да ги излекувам?
Какво ще препоръчате?

# 726
Здравейте, детето ми (на 8 г.) е със зелена хрема, без температура, в добро общо състояние, с леко червено гърло. Това, което забелязах е, че сливиците в областта на челюстта (мисля са сливици, потвърдиха ми, че не би следвало там да са лимфни възли) са леко уголемени и се напипват. Тя е и слабичка, но не знам дали причината е в това или в инфекцията. Хремата преминава, тя се чувства добре, но случвало ли се е при вас да се напипват по този начин?

# 727
Днес видимо вече е по добре синът ми ,кашля си но общото му състояние е по добро от вчера когато цял ден лежа ..през ноща на няколко пъти се изпотява ..дали пък не изкара някой грип ..писаха че ще отсъстват 13 деца

# 728
Танчето, как е детето?

# 729
Ambrosia, винаги се напипват сливиците. Вижте и на себе си. Лимфните възли са 3 пръстта под челюстта.

# 730
Танчето, как е детето?
Здравейте.
За сега е добре.
Пие антибиотика и пробиотика.
Всъщност антибиотика е до утре.
И ще продължим със пробиотика.
След какъв интервал  от време трябва да направим контролен преглед и контролни изследвания.
Вече яде .Жизнен е.
И не е вдигал температура.

# 731
Не е ли рано да се спира антибиотика? Левкоцитите му бяха доста високи. Аз бих давала 10 дни. Вероятно лекарят така го е изписал, но свекърите ми през пролетта и двамата пиха по два антибиотика, защото първите им ги бяха изписали за недостатъчно време и като ги спряха, се влошиха отново.

# 732
И аз тъкмо това щях да напиша. Моята дъщеря го почна във вторник вечерта има още 4 дни да го пие..

# 733
Не е ли рано да се спира антибиотика? Левкоцитите му бяха доста високи. Аз бих давала 10 дни. Вероятно лекарят така го е изписал, но свекърите ми през пролетта и двамата пиха по два антибиотика, защото първите им ги бяха изписали за недостатъчно време и като ги спряха, се влошиха отново.
Той го пие от 23 ти вечерта.
Лекаря ни каза 7 дни да го пие.
Тоест до Петък ли да го давам.
Аз питам колко дни след антибиотика може да  пуснем контролни изследвания.

# 734
Аб на моя е изписан за 5 дни левкоцитите също му бяха доста завишени црп-то пък ниско което учуди личната ...

Общи условия

Активация на акаунт