Какво прави един човек алкохолик? Какво ви тласна към алкохола?

• 8 636
  • 165
  •   1
Отговори
# 60
  • Между гори и планини
Има места в България където битовият алкохолизъм е много разпространен. В малки градчета и села, където хората имат много асми, плодови дръвчета и правят ракия на поразия. И няма ден в който вечер да не седнат на масата с ракия, салата и мезе. И това се води за алкохолизъм. Може да не се напиват до припадък, но пият всеки ден концентрат .

# 61
  • По света и у нас
Добре де, ти си обградена от алкохолици. Аз не съм изобщо. Това какво ти говори?

# 62
  • Между гори и планини
Добре де ти си обградена от алкохолици. Аз не съм изобщо. Това какво ти говори?
Аз ли?
Около мен няма, аз говоря по наблюдение в малките населени места.

# 63
  • По света и у нас
Към Деткръш беше коментара

# 64
А и да допълня- не в случая изобщо не е изкривена статистиката- в моя блок изобщо не живеят толкова хора и няма 300 апартамента. мога да ти кажа че само в  моя вход има два празни апартамента, другите два входа също има по два или три празни апартаменти. останалите са стари хора, пенсионери, и малък процент млади. та двама трима дето ще ги наречем алкохолици в тоя случай /не сме толкова близки просто ги виждам че често запиват пред магазинчето/ хич не са малко.

Естествено. А и където и да минеш лятото в градинки и капанчета хората консумират алкохол, а не боза. Много семейства пият и в къщи като трапезен ритуал. Минат ли комшиите и алкохолът се слага на масата.

Не виждам защо трябва да се отрича реалността с  пасивно агресивен коментар, намекващ, че потребителката, към която е отправен принадлежи на лоша среда.

# 65
  • Somewhere far away
Добре де, ти си обградена от алкохолици. Аз не съм изобщо. Това какво ти говори?
Говори ми,  че не живеем на едно и също място. Твоят кръгозор явно е по -тесен, но е хубаво да излизаме от балона в които си живеем от време на време. Хубаво е да виждаме нещата и от другите камбанарии, да си разширяваме кръгозора  - това ни обогатява като хора. Wink  А не да скачаме от  това че някой очевидно не живее в същата среда като теб.

И да, просто примера ти за 1 % и  300 апартамента беше крайно неудачен.

# 66
Унаследява се склонността към патологичния алкохолизъм.
Може би и въобще податливостта към зависимости. Не е само алкохол, също и тютюнопушене, хазарт, захар, наркотици и други.
Унаследяват се, но не на генетично ниво, а на ниво усвоени в детството и юношеството поведенчески модели и начини на реагиране. Познавам няколко човека от неблагополучни семейства, оставени за осиновяване още след раждането им. Нито един не е станал алкохолик или наркоман.
Това, че не са станали алкохолици, обаче не значи задължително, че нямат гени, предразполагащи към алкохолизъм и които не могат да се предадат на следващото поколение и при определени условия на околната среда да се проявят.

# 67
  • По света и у нас
Говори ми,  че не живеем на едно и също място. Твоят кръгозор явно е по -тесен, но е хубаво да излизаме от балона в които си живеем от време на време. Хубаво е да виждаме нещата и от другите камбанарии, да си разширяваме кръгозора  - това ни обогатява като хора. Wink  А не да скачаме от  това че някой очевидно не живее в същата среда като теб.

И да, просто примера ти за 1 % и  300 апартамента беше крайно неудачен.

Не е неудачен, ей така се прави статистиката. Взимаш колко истински пияници има в един блок и разделяш на цялото. Блоковете в Зона Б5 за по 300 апартамента, такаче не е нереаално, освен това ако живеят по двама души на апартамент това си е 0.5%!!!

Сега - дали пием в петък или всеки ден, и дали пием по 2 или по 7 чаши са две различни неща.
Кой седна да прави статистика на това нещо? Ти имаш ли някакви данни въобще?
Да не говорим, че повечето дето карат автомовили, дори не близват алкохол.

Бих казала, че си се обградила с пияници и не ти е добра средата. На мен средата ми не е била такава. Няма как да ти кажа, че е била. Извинявам се, че съм живяла в по-добра среда от теб. Не е балон, реалност е.

# 68
  • Somewhere far away
"повечето които карат автомобили, дори не близват" -  моля? пълни глупости. всеки ден има случаи на катастрофи точно от хора дето карат с 200 и дето  "дори не близват" о даа, сигурно.  
Блокове в зона Б5? какво ? Ти осъзнаваш ли, че съществуват хора и извън тази зона и о, чудо... дори  извън София??

Реалността е съвсем друга, обаче  на теб ти е по -удобно да си затваряш очите и да  живееш под камък!
Не знам на коя планета живееш, очевидно не е нашата. Grinning

# 69
То и в  Зона Б5 е същото.

# 70
Алкохолизма, не избира раса, пол, социален статус, град, село, строител или прокурор, клошар или милионер. Разликата е само, че единия е припаднал от долнопробен алкохол при кофите, а другия е в несвяст от бърбън в палата си.
И ще вметна още нещо, че много хора около нас пият и дори не може да предположите, защото няма да разберете. Знаят най-близките им, но всичко се крие заради статуса и "да не се изложат, хората да не разберат"
Пият зад фасадата на образцовите домове, правят скандали, а на другия ден карат децата на училище, отиват на работа и вечерта същата схема.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 14:56 от Bug_Developer

# 71
  • Somewhere far away
Именно.

Сега ми хрумва да си направя мое проучване, нещо като анкета - хайде всеки да сподели тук колко често  консумира алкохол /веднъж в седмицата, два пъти, само по празници, или пък само петък, или никога ако е пълен въздържател и т.н./, няма смисъл да се лъжем - форума затова е анонимен, ще помоля всеки честно да  сподели.

# 72
  • Между гори и планини
Аз по празници или като се съберем с приятели. Един коктейл или една чаша розе.
Мъжът ми преди пише на вечеря чаша бира или чаша червено вино. От почти година и това не пие.

# 73
Споделих назад в темата. Не пия от 9 години, защото съм пила над 20 без да спирам!Изпила съм си моето количество Wink Докато растях около мен нямаше злоупотреба с алкохол, но ето, че аз в тинейджърските си години преминах тази граница и не можах да спра до преди 9 години.
 Сега не пия!

# 74
  • По света и у нас
На седмица по 1-2 чаши вино макс.

Общи условия

Активация на акаунт