Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 38 555
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Във фб има една група. За осми клас не съм търсила, но си намерих няколко подходящи помагала за по-малките класове.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:35 от амнезия

# 256
Лутиен, според ендокринолога няма нещо тревожно щом ТСХто е добре. Изписа някакви добавки и каза след три месеца да отидем пак. Обаче вчера и днес пак е зле положението, днес е била с 75/50 кръвно, измерено от медицинското лице в училището. Мери и темература и пак като при две седмици - 37,1-37,2 с живачен термометър. А тук лекарите дори в детското в болницата казват, че нищо й няма. Не разбирам - всичко в норма, а детето с ниско кръвно 🤔.

# 257
  • София
Мама Ру, намери добър лекар и използвай онлайн консултация. Не се ограничавай до лекарите около вас. Може би педиатър, за да те насочи към  правилния специалист.

# 258
Аз доколкото разбирам тя все пак е в далечното училище. Да не би да е обезводнена? Ниско кръвно, лека температура - и двете неща могат да са от това.. като не я виждаш, не се знае какво прави. Отделно може да си пие айряни с повече сол. Електролитите са изкл.важни и за двете неща.
Може и такива разтвори да пие през деня

# 259
  • София
Ако ft-4 е ниско, TSH се покачва - свързани са. Аз бих повторила изследванията в читава лаборатория.

# 260
Да, избрахме другото училище. Там се чувства добре, на общежитие е, сама в стая. Доволна е от класа, от децата в общежитието, контактува. Тя се чувства добре в детски колектив, но седем години не беше приета. Сега разцъфтя буквално. И се радва на малко повече свобода, естествено. Доста отговорно се държи. Това с обезводняването е възможно. Носи си вода, но явно недостатъчно. Въпреки това смъкна кръвното, но го задържа ниско, не е като да изпие един айрян и да се нормализира.
Санака, ще повторим, да. В "Рамус" ги правих и аз там си пускам моите. В почивен ден нямам голям избор на лаборатории, не сме в София. И ендокринолога каза, че щом ft4 пада, TSH  се покачва, но при нея не се покачва. Обаче, ако се гледа само ТСХ мен нямаше да ме хванат, че съм с Хашимото, защото при мен хормоните винаги са в норма, но антителата са ми високи и дори и да влязат в норма, след време пак тръгват нагоре. Диагностицирана съм от 13-14, но телепатията не доведе до решаване на проблема.

# 261
Ето това е от описание на такъв комплекс:

Щом ще повтаряте, пусни натрий, калий и останалите.

# 262
Надявам се да пие, каквото й изписаха. Много е трудно да я накарам да се лекува последните година и половина - две. Крие хапчетата, лъже, че ги е пила... По едно време носеше в училище, но без опаковката... Държи се бетер баба ми едно време. Все нямало нужда, нищо й нямало...

# 263
Мама Ру, при мен ендокриноложката ме съветва, като тествам хормони да ходя в лаборатория в болница, за да съм сигурна, че изследването се прави възможно най-бързо. Отдалечените лаборатории не ги препоръчва, защото минава доста време докато достигне кръвта при лаборанта за изследване. Това естествено влияе на резултатите.

# 264
А, на място си го правят изследването. Резултатите излязоха за 2-3 часа. Болничната е само за отделенията.

# 265
Мама Ру, а на нея изследвахте ли тат и мат?
Може да се уговорим с дежурния учител в общежитието да я подсеща и наблюдава известно време за прием на течности, храна

# 266
Да. Изследвах всичко, от собствен опит. Само ft4 е под нормата. Възпитателите са на смени и не съм убедена, че точно тази на нейната група ще тръгне да я подсеща и наблюдава. То тя яде, ама кога и какво не се знае. Вечер ляга много късно, защото на етажа има една баня с два душа и чакат ред по списък, моята все на края. А и в момента до пускане на парното топлата вода е от бойлер. И сега докато й дойде редът водата свършила, чакат да нагрее. Вчера каза, че си е легнала не къпана...

# 267
  • София
Леле милото дете . Дано се оправи скоро , много е гадно като си с ниско кръвно лошо ти е замаяно ужасно просто. Аз за такова кръвно не бях чувала честно толкова ниско. Моето е нормално и като падне под 100 и стане 90 на 60 или подобно и ми е много зле.
Моята ученичка са страшна банда , много си допадат всички деца в класа и започнаха да не слушат говорят си я час , учители се оплакали и на класния и той ги е наказал сега всички да стоят по номера подредени във всеки час. Днес има забележка по френски, онзи ден отишли в часа по биология до тоалетна да махат на друга съученичка дъвка от косата и се не върнали до края на часа и после отсъствие. Изобщо хич не слушат мисля. Дано ги озаптят де , че не е хубаво така. Но бързо се опознаха и започнаха с дивотиите. С шарени оценки е на входните. Има и 3ки и 5ци и 6ци. Всичко е чудесно да видим как ще са наред.

# 268
Да. Изследвах всичко, от собствен опит. Само ft4 е под нормата. Възпитателите са на смени и не съм убедена, че точно тази на нейната група ще тръгне да я подсеща и наблюдава. То тя яде, ама кога и какво не се знае. Вечер ляга много късно, защото на етажа има една баня с два душа и чакат ред по списък, моята все на края. А и в момента до пускане на парното топлата вода е от бойлер. И сега докато й дойде редът водата свършила, чакат да нагрее. Вчера каза, че си е легнала не къпана...
Защо да не я подсеща? Те за колко деца отговарят? Едва ли за нещо, касаещо здраве би отказала, но това го мисля аз с моята нагласа за съпричастност и отговорност. За къпането, идея да го прави след училище, ако няма да излиза повече. Явно детето е и недоспало с това късно лягане, а твоята е и много фина и слабичка, и съвсем се изтощава.

# 269
За къпане се записват в една тетрадка и влизат по ред на записване. Тя приключва в 14:30 докато се прибере и се усети става 15:30-16 да се запише, съответно е от последните записали се. Днес ме е послушала да се запише по-рано и редът й дойде рано, ама пък водата свършила като влязла.... Тегава работа е на бойлер, но нямаме избор, не мога да я пусна на квартира. Ще свикне. И не е слаба, 156-157 см и 38 кг. Говоря, убеждавам, да си ляга на време, че има нужда от повече сън. Дано проблемът да е от това, все ще успеем да го решим.

Общи условия

Активация на акаунт