Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 673
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
По-скоро пиците и бургерите, които се продават по лавки и закусвални са с нискокачествени продукти, то това е проблемът. Иначе и “домашната” храна, ако е с три запържени глави лук, мазно месо и осолена с половин пакет пикантина, може да е вредна.

# 466
  • София
Мисля, че има разлика между следене и загриженост. Свалих контактите на наборката, за да не ги преписвам един по един от телефона й. Не случайно имам паролата й. Тя ми я дава, всеки път като я смени, за да си я имам. Нямала тайни. Никога не съм разглеждала телефона й. Нямаме и фемили линк даже, но си признавам, че като не ми вдигне няколко пъти телефона истерясвам и понякога влизам в гугъл да проверя къде е. Това обаче не работи ако е спряла мобилните данни, а тя до скоро го правеше постоянно, за да ги пести.
Относно личните вещи, понякога разтребвам стаята й, за да не завъдим хлебарки, и дори не ми минава през ума, че правя нещо нередно. Не й чета листчета и бележки ако има. До момента нямаме тайни една от друга. Сигурно след време друга песен ще запея.

# 467
  • София
Те децата какво да ядат на улицата? , освен тесто... кой как е направил някаква закуска, пица, колко е чисто и вкусно, колко е здравословно, нищо не се знае. Или се знае , че не е най-доброто Wink
Инак пици и аз обичам ама са въглехидрати и са вредни, няма какво да се лъжем... Освен пица със супер тънко, пълнозърнесто тесто, ама истинско, не оцветено Grinning .. добре направена, гарнирана  с хубави продукти.. ама децата не ядат такива на улицата...  Disappointed Такива пици изобщо трудно се намират в София, всичко друго си е тесто ... за децата чак не е драма .. ама за възрастен си е въглехидратна бомба една пица и това си е... за жалост

# 468
И ние ползваме Family Link за сигурност. Сложила съм си ключови места като дома ни, школите на които ходят, училищата и получавам известия, когато пристигнат на тях, и когато си тръгнат от тях. Това си е успокоение. Да не се случва някога да не стигнат където са тръгнали, но ако стане, ще разбера веднага, а не след часове. Отделно имат ограничение на времето на телефоните си. Всяка според нуждите си. Разбирам, че електронните устройства и комуникацията през тях са важни за днешните деца, но това не ги прави по-малко вредни.

# 469
какви "боклуци" според вас има в сандвичите Simple Smile
Преди седмица, буквално умряла от глад, реших да се прежаля и да си купя от ученическите сандвичи - понеже живеем до училището. Съдържанието беше: ГОЛЯМА ПИТКА, с 1 листо маруля, 3 грама майонеза, едно пре-тънко и прозрачно ПАРЧЕНЦЕ шунка, и две - три семки от пресен домат. Тва е. Значи, сандвичите са питки, които в средата имат хляб. Вредни неща - няма вътре Simple Smile)

# 470
Мисля, че има разлика между следене и загриженост. Свалих контактите на наборката, за да не ги преписвам един по един от телефона й. Не случайно имам паролата й. Тя ми я дава, всеки път като я смени, за да си я имам. Нямала тайни. Никога не съм разглеждала телефона й. Нямаме и фемили линк даже, но си признавам, че като не ми вдигне няколко пъти телефона истерясвам и понякога влизам в гугъл да проверя къде е. Това обаче не работи ако е спряла мобилните данни, а тя до скоро го правеше постоянно, за да ги пести.
Относно личните вещи, понякога разтребвам стаята й, за да не завъдим хлебарки, и дори не ми минава през ума, че правя нещо нередно. Не й чета листчета и бележки ако има. До момента нямаме тайни една от друга. Сигурно след време друга песен ще запея.
Напълно съм съгласна-загриженост е думата. Ние също позлваме Family link, защото наследникът е пристрастен към телефона си и всякакви електронни устройства, до които коже да се добере и няма капка самоконтрол. Това лято, след матурите, си направих експеримент да му оставя плейстейшъна и компютъра включени по цял ден, исках да видя дали няма най-накрая да му писне. 10 дни той не стана от стола, как не му омръзна не знам. Накрая направи някаква алергия на очите. Така че си доказах сама на себе си, че самоконтролът не му е силна страна и отново поех нещата в свои ръце. Има определено време на телефона за всяко едно приложение, да си прави сметката колко и как да ги ползва. Имаше драма в началото, че съм му ограничавала социалния живот, казах му, че винаги може да звънне по телефона на приятел и да говорят колкото искат, или пък да излезе на въздух, нищо не съм била разбирала, комуникацията в днешно време била през Instagram. Така е, не разбирам и не искам да приема такъв вид комуникация за нещо нормално.
Често забравя да ми звънне когато стигне някъде, а аз си се притеснявам и не смятам, че това е параноя, ето, онзи ден убиха човек докато чака на тротоара да светне зелен светофар. Та поглеждам през Family link къде е.Държим да се обажда или пише когато стигне, както и да ни информира когато иска да закъснее или ще излиза с приятели-за нас с ММ важат същите правила.

# 471
  • София
Извинявам се за глупавия въпрос, но без family link или друго такова приложение, може ли да се  види локация на детето и как. При смяна на телефона не можахме да подкараме family link на друг. Това беше миналата година и си остана така. Скоро ще пътува без нас за няколко дни и ми се иска да имам това спокойствие да знам къде е по възможно най-лесния начин.

# 472
Ние сме с Life360 (апликация е). И четиримата споделяме локации. През зимата наборката се загуби в София заради сменен маршрут на трамвай. Не че не се оправи, но някак ни е спокойно, като знаем, че можем да ги намерим и видим къде са. Иначе е ясно, че не ги следим постоянно кой къде е.

# 473
Знам и за др.апликация, но личен отзив не мога да дам: Pingo се казва.
Иначе с епъл - FindMy

# 474
какви "боклуци" според вас има в сандвичите Simple Smile
Преди седмица, буквално умряла от глад, реших да се прежаля и да си купя от ученическите сандвичи - понеже живеем до училището. Съдържанието беше: ГОЛЯМА ПИТКА, с 1 листо маруля, 3 грама майонеза, едно пре-тънко и прозрачно ПАРЧЕНЦЕ шунка, и две - три семки от пресен домат. Тва е. Значи, сандвичите са питки, които в средата имат хляб. Вредни неща - няма вътре Simple Smile)
Ако изключим факта че е предимно хляб, майонезата и шунката вътре са пълни с консерванти, овкусители и други подобрители. Моите са научени да не си купуват нищо с колбас или сос тип кетчуп/майонеза. Не че в останалите кашкавалът и сиренето са кашкавал и сирене, но да, когато сме навън нямаме голям избор.

# 475
Вие като искате да ядете шунка, сами ли си я произвеждате? А майонезата от лично домашно пресовано слънчогледово семе за олио и яйца от свободни кокошки?

# 476
  • София
Мислила съм си, някой път, ей така... колко живота са могли да бъдат спасени ако човек в беда  е имал мобилен телефон... Confused направо е невероятно, като се замисли човек... това отделно от следене или не
Просто, ако едно време хората са имали телефони що хора в беда са могли да са живи.. изтръпвам Head Band

Сега също, абе живота може да ти зависи буквално , от това , дали си си заредил батерията докрай или не.. Хора в планина, хора на път, други неща опасности има и посред бял ден на улицата за дете ... не искам даже да си помислям ,
В ерата на телефони и технологии, най-малкото ми се иска ако нещо се тревожа да си погледна детето. Е не гледаме по цял ден,  Grinning ясно... с дни не гледаме , със седмици... Ако се наложи обаче, искам да мога да видя къде е,,, Или къде последно е локацията им, ако телефона е загубен, паднала батерия... пък може и да е прекалено Confused но пак става дума за дете, не следя бабата.... Grinning

# 477
  • София
Фамили линк никога не сме имали. Можем да видим местоположението на децата чрез FindMy в айфон. Прекрасно знаят, че това не е за да ги следим къде ходят /те и без това си казват/, а в случай, недай боже, да се наложи да ги търсим. Дори дъщерите ни, едната на 20, другата на 25 са ни дали достъп, съответно те имат за нас.

Младежът ще ходи на еднодневна екскурзия от училището другия петък. После в понеделник - ден след избори, а от 31-ви - ваканция. Направо месецът свърши.

# 478
Вие като искате да ядете шунка, сами ли си я произвеждате? А майонезата от лично домашно пресовано слънчогледово семе за олио и яйца от свободни кокошки?
Всъщност да, получава се много вкусна шунка. Simple Smile А майонеза просто не ядем, въпреки че не е трудно да си направим.

# 479
  • София
И ние ползваме Find my ... , като достъпът е двустранен - те могат да видят къде сме ние, ако искат, както и ние.2-3 пъти ме е спасявало да не ми спре сърцето, особено с "нидерландските" деца (отскоро 20-годишни)
Голяма дискусия за това тесто - прекален светец и Богу не е драг.Innocent
Моята е спортистка, внимава за категорията. Имаме едни малки кутийки и там режа или тя си реже морков, краставица, чушка, кашкавал, ядки и носи на даскало. Нещо, дето може да се яде с пръсти и в междучасието. Това не пречи да каже: Тоя уикенд ми се яде мазна баница от пазара. Trollface Възхитена е от нещата и цените в лавката. Знае кога карат от "пловдивските гевреци със сирене" и е първа писта. Като цяло не яде много и може да живее на таратор, полуготови охлюви и крем супи.
Има месечен бюджет. Превеждам по карта. Майка ми разваля работата с кешови "плащания", ама...  Оня ден ми звъни момата от мола: Не са ми откраднали картата пооср@х се в Сердика. Виждам уклон към малко по-елегантен стил - костюм, панталони, вталени пуловери с ...голи рамене, рокли по тялото. Като има ФВС ходи по анцуг, ако носи всичко в чантата + извънкласните занятия, гръбначното й изкривяване ще се завърне, а това ми е по-важно от уважението към институцията, пък ако щете, ме убийте с камъни. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт