Тормоз от бивш

• 4 171
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аида, аз съм такъв случай. Написа ми я някаква "адвокатка" от Анимус. Два пъти ми я връщаха от съда и накрая изтървах срока за започване на дело.

# 16
Абе няма ли пред кварталния фитнес едни такива агресивни и яки младежи, които срещу известна сума, да го хванат този неандерталец и да гопосъветват настойчиво да ви избягва?
Да, бе, те по фитнесите хората се чудят какво да правят, та чакат някоя женичка да им свирне да ходят да бият бивши. Хайде, по-сериозно.

Тормозът се документира с подаване на жалба в полиция. Това е близко до ума и не мога да повярвам, че някой 2 години търпи заплахи и притеснително поведение, но не се сеща да иде до районното и да пусне сигнал.

# 17
  • Далечният изток
Ами не, не става с жалба в полицията.
Във всяка подобна тема го пиша - молба по ЗЗДН до съда!

# 18
Ами не, не става с жалба в полицията.
Във всяка подобна тема го пиша - молба по ЗЗДН до съда!

AIDA_N
въпрос - от този закон за домашното насилие може ли да се възползва авторката в случая? Все пак е минала история, бивш от преди 2 години, не живеят заедно..
Ако не беше бивш, тоест ако не бяха имали никакви близки отношения, столкер да кажем, тогава би следвало да се обърне към полицията. Или?..

# 19
  • Далечният изток
Може.
Бивш попада в разпоредбите на закона.
Ако не е съпруг, съжител, бивши такива, родител, дете и още някои близки, не може да се търси защита по този закон.

# 20
Може.
Бивш попада в разпоредбите на закона.
Ако не е съпруг, съжител, бивши такива, родител, дете и още някои близки, не може да се търси защита по този закон.

Мерси, AIDA.

# 21
  • София
Честно казано не го разбирам това. Според мен не поставяте здрави граници и показвате страх, а това храни другия. Два подобни случая съм имала дето са се опитвали да ме сплашат и двата пъти дадоха много скоро назад. Вие се връзвате и му се обяснявате, това храни тези хора, те го приемат като зелена светлина, че мога да продължат..Страхът ви го храни. Такъв отпор ще му направя, че сам ще избяга. До вашата реакция е всичко.

# 22
Хайде пак се намери някой да каже как жертвата си е сама виновна.

# 23
  • София
Хайде пак се намери някой да каже как жертвата си е сама виновна.

Чели ли сте статистика и проучвания относно т.н. жертви? Кой държи някъде някого на сила? Знаете ли, че половината от тях се връщат при насилника за пореден път? Кой е виновен в тези случаи? Хората трябва да се научат да се защитават, да поставят граници и да се уважават, преди да очакват същото от другите. Като се разкрещя насред пътя, счупя му стъклата на колата и започна аз да му прекрачвам границите, да видим тогава докъде ще я докара, след като вече имам и подадени сигнали срещу него...Защитавайте се, това искам да кажа. Защото ролята на жертва много често сами си я създаваме. Ще водя дете с мен и ще ме тормози някой на куково лято. Ще му стъжня живота

# 24
  • Далечният изток
А вие, Антония, защо не приемете, че хората са различни и всички не са толкова смели като вас?! Че има хора със смачкана от насилници психика, които ги е страх да се опълчат и т.н.?!

# 25
Колкото и да се опитваш да го изкараш, че жертвата сама си е виновна, няма да го направиш истина. Жертвата НЕ Е виновна. Точка.

# 26
  • София
А вие, Антония, защо не приемете, че хората са различни и всички не са толкова смели като вас?! Че има хора със смачкана от насилници психика, които ги е страх да се опълчат и т.н.?!

Тогава аз питам - ние какво следва да направим в случая, когато тя не може да се защити и закона също и обръща гръб? Да отидем ние да го набием ли? А задавали ли сте си въпроса защо законът реагира по този начин? Въпросът ми е какво се очаква от нас от подобен пост? Ако смятате, че "морална" подкрепа ще оправи нещата, значи бъркате. Да направи клипчета с телефона, да виси в управлението ако трябва всеки ден. Има мъж до себе си все пак. Той как реагира?

# 27
  • Далечният изток
Кой закон?
Аз вече написах два пъти кой е законът.
Тя досега не е сезирала точния орган. Точно това ми беше съветът - да се обърне за защита към съда, като го направи с помощта на адвокат, а не на полицията.

# 28
Хората наистина са различни и такива като този усещат къде минава това. Мъжът на авторката също не го обвинявам, не всеки може да се разправи с такъв индивид, мен лично само като чета поста на авторката усещам как кръвта нахлува в главата ми и да не пиша какво ми идва да го направя. Но не всеки е така, по- добре е да се ограничи до законните методи или полу законните.
Още една идея, нека напише в жалбата, че я заплашва с убийство, с изнасилване, с отвличане и убийство на детето, нищо че няма свидетели, нека онзи да доказва че лъже. Най малкото в полицията ще го вземат по насериозно и особено ако изпълненията му са пред други хора, гарантирано може да преспи някоя нощ в ареста и да отнесе солени глоби за панаирите си.

# 29
  • София
Жертвата в никакъв случай не е виновна. Този човек не е наред. Логично е да търси защита по законов ред, освен това не всички имат една армия роднини или приятели, които само чакат да сплашат насилника или да му организират хайка...освен това не е много ясно далин при този индивид ще има някакъв резултат,  явно не е наред, това е много време, ако е била някаква момента фрустрация, да му е минало, този е с мания.

Общи условия

Активация на акаунт