По-скъпите кремове по-ефективни ли са?

• 12 987
  • 180
  •   1
Отговори
# 165
  • Mediterraneo
Как ще покрие един продукт всички специфични индивидуалности, за да го наречем напълно безопасен? Ето примерът с Тео бебе. Голямата ми дъщеря като малка имаше някаква алергия към някоя от съставките на слънцезащитните кремове. Ползвах най- висок клас медицинска козметика, ставаше на големи червени петна само с докосването на крема, на който и да е крем. Ами порасна си без слънцезащита. Сигурно го е израснала, защото сега ползва на Авен и няма проблеми.

# 166
  • По света и у нас
Здравейте, имах късмета да получа тестери на ето този продукт, и
наистина е вълшебен. Изчезнаха ми порите от 3 дни не ми се е изсушавала кожата, гладка е , хидратирана е  -много съм доволна. Слагам само сутрин от олиото, което не е мазно и нищо повече. Мисля да си го купя.

https://www.sephora.com/ca/fr/product/abeille-royale-advanced-yo … _wcB&gclsrc=aw.ds

# 167
  • USA
Веднага го добавям в кошницата,след 3 дни  очаквам да се събудя по-хубава от Анджелина Джоли на младини.

Иначе по темата:
Щом са скъпи,значи има причина. Използват модерни техологии и съставки,които оскъпяват крайния продукт.
Въобще не ги виждам като чудото,което от 40-годишни,ще ни върне обратно в 20-те,но имам повече доверие на крем за 150 лв,отколкото такъв от 15лв.Същото важи и за маски за лице,серуми.

# 168
Naturel Cosmetics.Български производител на висококачествена био и натурална козметика.Предлагат кремове за всеки тип кожа.
От вчера ползвам кремчето с лавандула,защото ми излизат постоянно зачервени пъпки,които леко сърбят,в зоната на брадичката,челюстта и около устата.
Наистина си личи,че е натурален и с естествени съставки.Текстурата е много лека,даже освежаваща.Това са ми първите впечатления.Надявам се след поне един месец да усетя няяяякаква лека промяна.
30мл струва мисля че 45 лв.
Преди съм ползвала на ланком,кларанс и тем подобни известни марки,не усещах кой знае каква разлика,но преди раждането кожата ми никога не се е сблъсквала с подобни проблеми.Не мисля,че крем на споменатите марки би бил по-качествен.Преди да купя козметика,и то най-вече за лице,чета винаги състава.Започва ли с Dimetichone или Paraffinum Liquidum,по-добре не.
Като някоя от вас иска да ползва луксозна козметика,да се замисли и да се информира малко относно композицията.За мене няма нищо луксозно в това да си мажа лицето с кремове,съдържащи силикони,парабени,парафини и тн.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 13:11 от Анонимен

# 169
  • USA
Това,че са кремове по 200-300 лв не ги правят чудо на чудесата. Например точно заради силиконите и минералното олио не ползвам Шисейдо.
Ланкомските сякаш и те ги развалиха,защото ги усещам по-силиконови от кремовете,които купувах преди 10г.

И за шампоани/балсами/маски важи същото.
Но се очаква,че щом нещо е скъпо и се позиционира в луксозната гама,значи предлага иновативност и нещо повече от Гарние и Лореал,примерно.

# 170
Това,че са кремове по 200-300 лв не ги правят чудо на чудесата. Например точно заради силиконите и минералното олио не ползвам Шисейдо.
Ланкомските сякаш и те ги развалиха,защото ги усещам по-силиконови от кремовете,които купувах преди 10г.

И за шампоани/балсами/маски важи същото.
Но се очаква,че щом нещо е скъпо и се позиционира в луксозната гама,значи предлага иновативност и нещо повече от Гарние и Лореал,примерно.
Да,това се отнася и за косата.Тъжното е,че в днешно време трудно се намира олио за коса без силикони и без да омазнява косата.
Керастас,Алфапарф,Морокън оил,Шу уемура…всичко е една химия.
Не е реклама,но искам да споделя на останалите какво олио използвам за моята коса.С много търсене го намерих.Марката се казва Lazartigue,а продуктът-Huile des Rêves.
Има само една съставка от изкуствен произход,но стои накрая на състава,което значи,че е в много малко количество и според мене служи за текстурата на маслото,да не е с мазен ефект.
Плюс това ухае много приятно-на сладки цветя,но не е на натрапчиво сладникаво,наистина е много приятно-поне за моя нос.
Купих го на промоция от Германия на 30€,демек даже по-изгодно от Керастас.

# 171
Момичета, последно като пътувах със самолет си взех от Duty free shop- a да пробвам този  крем и съм много доволна:

Проверих го и през Yuka - та :

# 172
  • USA
Глицерин е супер евтина съставка и като видя крем с глицерин сред първите 3 места,въобще не го купувам.
Същото е с минералното олио.

# 173
Аз пък гледам какво ми се отразява добре на косата , не гледам състава. Ако олио ми допада не ме интересува дали е със силикон.

# 174
  • По света и у нас
То и водата е евтина съставка но не можем до живеем без нея.

Естествено важно е как ти е на кожата, но
ако ми е 100 на юката - купувам, най-малкото за резервен крем.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 01:55 от PriMadonna

# 175
  • USA
Аз например не бих дала $150 за козметичен продукт ако на първо място са вода,глицерин,алкохол денат,мин олио и тн

# 176
И защо глицерин се поставя при вредните съставки, на равно с алкохол денат? Да, евтино е, но защо да е вредно?

# 177
  • USA
Кой казва,че е вреден?

# 178
  • По света и у нас
Минералното олио е вредно, а защо го поставяш до глицерина, след като той не е вреден?
Не схващам логиката ти - искаш не-вреден продукт или искаш някакъв префърцунен продукт защото е 150 лв?
Все пак не е само глицерин в крема има и други работи.
Ако искаш си купи за 5 лв глицерин и си го слагай, но не мисля че само глицерин ще ти понесе на кожата.

# 179
  • USA
Изброила съм състави,които са 1. евтини и/или 2. вредни. и които ако са начело на един крем за лице, то този крем няма логика да струва по 300 лв.

Общи условия

Активация на акаунт