По-скъпите кремове по-ефективни ли са?

• 13 038
  • 180
  •   1
Отговори
# 120
Мустела медицинска козметика ли е? Щото ми е изписвана конкретно за състояние на кожата... Същата работа.

# 121
Може да ти е предписана - и на мен са ми предписвали А-Дерма, но не е медицинска козметика.

# 122
  • на последния етаж
Аха, ами те не са медицинска козметика.
Не са, разбира се, но така ги наричат.

# 123
Кво е, не е, такова е..
Няма да промениш форумските термини 😉

# 124
Аз им викам аптечна козметика. Дермoкозметика от Нотино ли е взаимствано. Звучи ми нелепо, все едно не е всичката козметика дермо.

# 125
Медицинска козметика беше наложено като маркетингов трик, за да се подлъгват хората, че купуват нещо специално.Даже мисля,че в Европейския съюз е забранено да се ползва терминът за аптечната/дрогерийната козметика.Нещо такова бях чела преди.

# 126
И аз я наричам аптечна козметика.
И в интерес на истината има много продукти ,които са хубави и вършат това ,което пише на опаковката.
Но и много зависи дали ,ще уцелиш козметиката за своята кожа.
Няма какво да се лъжем ,разлика има от аптечна и дрогерийна козметика ,особено ако си с някакъв кожен проблем. Например аз съм с алергична кожа и ползвам кремове за тяло на Avène когато кожата ми е зачервена и раздразнена. Това с дрогерийна да си оправя кожата няма как да стане.
И аз обичам на Mixa кремовете за тяло ,но ако кожата ми е раздразнена изобщо не помагат.
Само сравнете състава на крем за тяло  Mixa и състава на крем за тяло на Avène. Нямат нищо общо. Нищо ,че когато всичко е наред използвам и на Микса кремовете.
За лице използвам само на Avène. Дрогерийната козметика ми докарва зачервявания ,черни точки и бели точки ,после се чудя как да си оправям лицето.
Не твърдя ,че всички марки в аптеката са топ ,но когато намериш твоята козметика всичко е наред.
Например от прословутият Ла Рош Посе от една тяхна слънцезащита за лице такава алергия направих ,че ми биха инжекции.
Повече до тази марка не съм посмяла да се докосна.
Но разлика има в продуктите за това и цените им са по-високи.

# 127
Понятието "медицинска козметика" беше наложено от марки, избрали за канал на продажба аптечната мрежа (и съответно работещи с лекари, за да ги изписват). Огромните злоупотреби с това наименование, налагането на идеята, че тази козметика е по-ефективна или "лечебна" от дрогерийната козметика или тази в скъпите парфюмерии, доведе буквално до забраната му с въвеждане на актуалния европейски регламент за козметичните продукти (Regulation EU 1223/2009). Тогава дойде модата на "дермо козметиката" - напълно лишено от смисъл понятие, както отбеляза Танчитка.
Един продукт за локално приложение е или козметичен продукт, или медицинско изделие, или лекарство. Няма хибридни форми. Фактът, че лекари предписват и/или фармацевти препоръчват козметичен продукт, означава само, че тези специалисти получават "хонорар" за своите услуги, а не че продуктите са медицински.

Не знам дали е ставало въпрос тук за ретинола. ЕС  прие голяма промяна в продуктите с ретинол - от 1 май 2027 е забранена продажбата на козметични продукти за лице с ретинол над 0.3% и за тяло - над 0.05%. Това на практика означава, че всичко над тази концентрация следва да бъде спряно от производство или регистрирано като лекарство.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 16:25 от Vetrena

# 128
За мен е в голям ущърб на въпросните марки бяла козметика да се продават само в аптеките. Понякога никак не ми се разкарва до аптека само за едно кремче.

# 129
Танчитка, аптеките всъщност са най-големият канал за продажба на козметика. В България имаме около 4 000 работещи аптеки, а двете най-големи вериги дрогерии правят общо около 210 магазина Blush
Аптеките са голяма сила, намират се буквално на всяка крачка, в тях работят компетентни специалисти и затова не е чудно, че козметичните марки с определени претенции искат да работят с тях. Неслучайно и дрогерийните се напъват да влязат в аптеките, докато никоя от доскорошните "медицински" не иска да е в дрогериите, защото това ще удари по имиджа и.

# 130
  • София
В Испания пък имаше едни магазини, където имаше и нисък и висок клас козметика. Нещо подобно на Дъглас, но по-разнообразно, доколкото помня. И бяха разделени на две зали.

# 131
В Испания пък имаше едни магазини, където имаше и нисък и висок клас козметика. Нещо подобно на Дъглас, но по-разнообразно, доколкото помня. И бяха разделени на две зали.

За кой става въпрос? Аз и сега згам един такъв.

# 132
  • София
По-скъпите фирми имат по-хубави технологии на обработка и смесване на продуктите. Не знам какво точно ползват, то си е и фирмена тайна, но има фирми, които правят кремове с 10 съставки, а седят вълшебно - попиват, не са мазни, не стават на кир.
Има други фирми, със същите 10 съставки бъркат някакъв бълвоч, не става за нищо - мазно, лепне и т.н.

# 133
Вместо ВВ крем мога да препоръчам това :

Ползвам от години и съм доволна. Приема цвета на кожата ви ,има лека слънцезащита , анти- оксидант и хидратиращ дневен крем. Като сложа само от този крем изглежда , че нямам никакъв грим, но кожата на лицето ми изгледжа свежа, някак  по-красива и тена ми е изравнен . Ако искам малко повече покривност добавям мъничко от фондьотен-а на същата марка Double Wear. Така изкарвам лятото между другото -  спирала, малко руж и цветен гланц. След баня използвам крем Бочко със смрадлика от години. Иначе ми се зачервява, изсъхва и започва да лющи кожата.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 23:43 от •MERA•

# 134
  • гр.Пловдив
Вместо ВВ крем мога да препоръчам това :

Ползвам от години и съм доволна. Приема цвета на кожата ви ,има лека слънцезащита , анти- оксидант и хидратиращ дневен крем. Като сложа само от този крем изглежда , че нямам никакъв грим, но кожата на лицето ми изгледжа свежа, някак  по-красива и тена ми е изравнен . Ако искам малко повече покривност добавям мъничко от фондьотен-а на същата марка Double Wear. Така изкарвам лятото между другото -  спирала, малко руж и цветен гланц. След баня използвам крем Бочко със смрадлика от години. Иначе ми се зачервява, изсъхва и започва да лющи кожата.

От къде го поръчвате?

Общи условия

Активация на акаунт