Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 50 259
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Бакара Ръж мислех да поръчвам е аз от D&P, но не разбрах капсулованата версия също ли е нетрайна или тя си е наситена?

И капсулованата в червеното шише (тя е 45лв. за 55 мл)  и другата са еднакво развалени. Трайност около 3-4 часа, наситеност слаба. А преди беше нещо фантастично.
За тези пари по-добре си вземете Baroque rouge- Maison Alhambra, който е 100мл. Трайността е добра, но пак недобра наситеност.

ina-mina много благодаря за препоръката!

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 01:15 от allforone

# 256
Здравейте. Изключителен фен съм на парфюми и имам, и съм имала какво ли не. Купувам предимно оригинали, но имам и имитации. Не знам как мирише Бакарат в оригинал, но имам имитация на Verset - Purpurine (имитации, които се предлагат в аптеките). Лично на мен много ми допада този аромат и ще се радвам, ако някой сподели дали се доближава до аромата на оригинала. Траен е, а върху дрехите (якето) остава много приятна свежа следа.
Някой да сподели на Омниа кристалин добра реплика, както и на Fan di Fendi (обожавам го, а никъде го няма вече)?

П.п. Забелязали ли сте, че ревютата в Мартинез са едно към едно крадени от нотино? Имат ли общо двата сайта?

# 257
Здравейте. Simple Smile Отдавна не съм писала тук. Включвам се с молба за помощ и мнения, но ще споделя и инфо, което може да е полезно за някои от вас.
Влюбена съм в Бакара Руж. Имам и отливка от оригинала и знам как ухае и какво да търся. От 2020-та година, около две години и половина ползвах версията на Ди енд Пи, която беше уникална. Изключително близка до оригинала, с невероятна наситеност, а трайност- нямаше измерисване.  За никой друг парфюм през живота не са ме питали толкова пъти кой е. Да, обаче в един момент Бакарата на Ди енд Пи я развалиха много, става все едно друг парфюм- много по-лека е нетрайна. Взимах няколко пъти и се отказах. После взех пак на Ди енд Пи от по-скъпата серия Бакара в червеното шише, абсолютно същото беше.
Сега ще изпброя на кои марки Бакара сме ползвали, защото и едната ми снаха се вманиачи като мен.

Заг Зодиак- доста далече за мен от оригинала, определно евтинееща. Няма особена наситеност. До 3 часа изчезва напълно.

Рефан- наливна с двойно капки- има разминаване с оригинала определено. Средна наситеност в първия час, после утихва и след втория час изобщо вече не се усеща, та трайност до 2 часа.

Рефан капсулова Интенс серията- абсолютно никаква трайност. Изчезва за 15 мин.

Rassasi Bareq- не е евтина- около 70/80лв. Има мъжки уклон. Трайност около 4 часа, но слаба наситеност.

Аna Abiedyh- Lattafa- тази арабска версия е спрягана за една от най-добрите реплики...за мен АБСУРД!!! Никаква наситеност и трайност, за половин час изчезва всичко. Иначе ароматът е добър.

Baroque Rouge- Maison Alhambra- друга много спрягана арабска версия. Тази е НАЙ-ТРАЙНАТА от всичко, което съм пробвала, издържа около 6 часа, но няма никаква наситеност, седи много близо до кожата.

Маслото на Гиза- добър аромат, никаква наситеност. Трайност около два часа.
Мартинез- добър аромат, слаба наситеност. Трайност около 4 часа.

Aura- Latafa- ПОЗОР...трайност 10мин!!! А парфюмът е над 60лв.

Untold- Armaf...трайност около два часа, умерена наситеност. За парите не си заслужава изобщо. А се води в интернет за едно от най-добрите копия.

The Pride Rouge- Armaf- трайност около час и много слаба наситеност.

Баргело- Много разминат аромат с оригинала. Доста добра наситеност. Трайност около три часа.

Новия на Камея от скъпата им серия Лукс- абсолютен БОКЛУК за тези пари особено...Най-разминатият с оригинала от всички до тук. Няма наситеност. Трайност около два часа.

На Yodema- по-цветиста като армот. Трайност около 5 часа, но пак няма наситеност.

Red Temptetion- Зара- по-плодова и лека като аромат. Трайност около 3 часа, средна наситеност през първия час.

Martin Lion- много добър аромат. Средна наситеност. Трайност около два часа.

Моля ви, търся нещо по-добро от гореизброениете. Искам добра трайност и добра наситеност- да праси сияж около мен.

Моля ви, споделете дали имате впечатления за версиите на Парфен, The moon, San Siro...Интересна ми е и тази на ФМ груп и много се изкушавам, но е около 70-80лв. за 50мл и не ми се рискува.

Благодаря предварително на всички, които ще се включат. Simple Smile
Определено сте се вманиачила, пиша го с усмивка 😉. Незнам La Perfum дали имат, вижте и Shobi, бях чела добри отзиви. На Paris Corner Pandora Cents чела съм, че е много добър аналог. В базар го гледах го продаваха малко ползван за 15 лв https://bazar.bg/obiava-46496993/parfyumna-voda-paris-corner-pen … rouge-540-uniseks.
На мен екстракта повече ми харесва, него май Cloud на Ариана Гранде го имитира Simple Smile

# 258
Bonbonche, да и оригинала не е  много траен, така е. Ще си го взема от Мартинези, аз в общи линии съм доволна от тях.

Я кажете сега на какво ще наблегнете за студените месеци. 😁😁😁
Сега чакам new York Nights Bond9, от много време съм му хвърлила око с този карамел 😊ще го видим как ще е...

И какво стана с карамеления парфюм - заслужава ли си?

# 259
  • София
allforone, присъединявам се към мненията, че обонянието ти е обявило стачка. Бакарата и на Гиза, и на Ana Abiyedh Rouge напр. са убийствено силни и трайни, и колкото и да търсиш, няма да намериш това, което си представяш! Според мен си дай малко почивка и после опитай пак.
Напоследък нося с голямо удоволствие Infini rose,  който усещам като микс от Интенс кафе и Бакара, и много му се радвам. Да видим докога 🙄

# 260
Много интересно, аз пък нищо от Бакара не усещам в Инфини роуз, а бих се зарадвала. Въпреки това е хубав парфюм с отлична трайност.

# 261
Bonbonche, да и оригинала не е  много траен, така е. Ще си го взема от Мартинези, аз в общи линии съм доволна от тях.

Сега чакам new York Nights Bond9, от много време съм му хвърлила око с този карамел 😊ще го видим как ще е...

И какво стана с карамеления парфюм - заслужава ли си?
Все още го чакам 😁 пристигал е в София, но чакам фирмата да ми достави пратката. За сега редуваю narcotic delight Initio, Bois dore Van cleef, и на Заг Smoking hot Kilian 😁😁😁. Ще пиша веднага щом го получа, но трябва да го изчакам поне 1 ден. Когато тествам маслото веднага аромата е доста различен от ТОВА, което получавам на другия ден, когато е престоял една нощ на спокойствие. Нямам идея, защо се получава така... Така, че първата преценка никога не е реална.

# 262
sansola, благодаря много за препоръката!

Момичета, не мисля, че не го усещам, защото и други ми бяха казали това. Тогава дадох да тестват на близки и на служителки във фирмата ни и при тях също не бяха трайни и ок. Аз също отстрани не ги усещах. Въобще целия офис подпалих с Бакарата. Simple Smile
Допускам, че може да е до различни партиди, знам ли...
А пък варианта Baroque Rouge си го усещам доста време. Но той, както написах неколкократно е много близо до кожата и прави никакъв облак.

Видях в сайта goldenshop, че Роксан имат малко нови. Имат Бакара и Кирке, My way и Angel share.
Мъжки Aventus creed и един на Армани.

https://goldenshop.bg/roxanne-bg
 Видях, че предлагат и доста имитации на някаква друга марка, която не знам. Ако някой има впечатления, нека сподели.

Спряли са повече от половината. Вече го няма Адикт, който беше много добър. Има обаче още Манифесто.

# 263
  • Пловдив
Направих поръчка към Заг, пратили са ми мостра на Coconut passion на Victoria's Secret - изветря за секунди. Другата мостра е на Mojave ghost на Byredo, хубав аромат, но слабичък предполагам и трайност няма да има особено.

Някой пробвал ли е Chocolate greedy на Montale на Заг, харесва ми по описание, но дали има трайност?

# 264
  • Deutschland
Спрели са Адикт? Как може? Дано по Коледа намеря изостанали бройки.
Манифесто съм го имала, прекрасен. Уикенд на Бърбъри в тяхно изпълнение също. Не знам друга фирма предлага ли го.

# 265
Burberry Weekend  преди го имаха Рефан, но те доста от хубавите парфюми спряха....
Манифесто и Адикт бяха брутални във Mood варианта на Роксан.  Муудчетата ги търсих по  малки и големи парфюмерии, но вече на всякъде са изчерпани.
Единствено в сайта им имаше останали някакви бройки, но нищо впечатляващо.

# 266
Coconut passion на Заг поръчвам от Иво и е много траен и с шлейф. Последно лятото поръчвах. Слагайте го с някой лосион с кокосов аромат и може да се засили трайността върху кожата.

Mojave Ghost на Мартинез е траен, на Заг още не съм пробвала. Но като цяло и самият аромат е лек, той е от типа your skin but better. Супер е за след душ.

# 267
  • София

Ако някой се интересува https://www.fragrantica.ru/perfume/Lattafa-Perfumes/Nebras-78560.html в Нотино е на супер цена, аз си поръчах. Миналата седмица ходих до Дъглас и ми пръснснаха Nabras i Eclaire. В Nabras има нещо свежичко(сигурно плодовете) в началото,а Eclaire си е сладкиш, но има и нещо много остро. Но като мина известно време излезе някаква нотка, която ми напомни старите бои за обувки в металните кутии, определено не е моя. На следващия ден ароматите на блотерите бяха много сходни-в едно направление са.

# 268
  • София
Misterscent са пуснали Hibiscus Mahajad Inspired By M.Crivelli и още, но този ми е фаворит. Погледнах дали и Maison Crivelli Iris Malikhan го няма, но не!
Дано Милка го забърка някога Simple Smile

# 269
Дано,ако някой забърка нещо по-ниш,то това ще е Милка,чакам някой с новите й предложения да сподели и също мнения на Галоп Мартинез,в магазините май не е зареден,само онлайн.
Mojave ghost Zag е мноооого слаб,нищо не се усеща,дъщеря ми искаше нещо в този стил skin scent,но то и до там не е докарано.Днес ще пробвам Voyage,интересно ми е.

Общи условия

Активация на акаунт