Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 25 501
  • 352
  •   1
Отговори
# 255

Веднага след разпускане на ролера

Пети ден от къдренето.
С дълга коса стават още по-добре.
Зависи колко стегнато се сплита и колко голям кичур се хваща.

След сушене на косата слагам някакъв продукт на косата, например спрей балсам, може пяна. Сплитам и пръскам от спрея на балеа за overnight  къдрици.
При мен и на дълга коса не работеха по-дебелите ролери.
С маша и преса нищо такова не се получава или ако се получи е за два часа и само дето съм си прецакала косата и ме е яд после.

# 256
  • София
С един ролер ли си я правите? Или с 2 - един за предната част и един за задната

# 257
  • Варна
Аз ползвам тънък ролер, нямам проблеми със спането. Издържат ми най-много къдриците с него, с преса и маша не могс да го постигна.
Само че моята коса е с фин косъм. Не става на влажна коса, трябва на напълно суха и чиста. Преди да го открия ползвах чорапогащник.

Извинявам се може ли снимка/линк на ролера?

# 258
  • SF
Напимер нещо такова:

# 259
С един ролер ли си я правите? Или с 2 - един за предната част и един за задната
С един, с два не съм пробвала, той е дълъг.

В началото са стегнати, но ако ще излизам вечер например, спя предната вечер с тях и ги пускам следобед, за да може да слегнат, не стоят така ситни постоянно. После стават много приятни къдрици, всеедно с преса.
Май нямам толкова коса за 2 части😆
С тези по-дебелите не ми се получаваше и на дълга коса. Аз първо такъв бях взела и си мислех, че е при мен проблема и се отказах. После разбрах за коланче от халат, но и той ми беше много широк. Пък и не знам колко е хелти за косата да се увива в хавлиен халат. Пробвах с чорапогащник, като метода е същия, частта дето е за дупето😅 я слагам отгоре на главата и защипвам със шнола и плета надолу. После случайно видях това тънкото ‘макаронче’ така му викам аз и останах впечатлена. От тогава само с това се правя.

# 260
Аз си правя с шал от тънките, не тия полиестерните, гадните, дето се електризират  и ми става скомино от тях, а с едни по меки и комфортни, но пак прозрачно тънки ( междудругото за шал топлят чудесно, ако се намотаят на няколко пласта). С тях спя и ми е по меко и не ми се пързаля нежната коса по тях. Връзвам ня възел ня тила и така спя. Одеве си взех продукти за къдрици от дм и довечера ще се навивам.

# 261
Напимер нещо такова:

Моят е точно такъв. От Тему. И с нищо друго не ми става толкова добре къдриците. Сега пак се направих. Ще видим утре как ще е.

# 262
Напълно ли си изсушавате косите преди да сложите ролера?
Пробвах веднъж, на прясно изсушена коса - стоях 3ч - като пуснах, отпред бяха се заформили малко къдрици, отзад нищо.
Моята коса е изрусена, забелязвам, че на тъмни коси много по-сполучливо става. Една приятелка е с естествена, е няма такъв разкош! Невероятни букли прави.
Какви продукти слагате?
Може би с пяна ще стане добре?

# 263
Аз използвам детски плътен (памучен) чорапогащник или микрофибърен колан от халат. С твърдия ролер нещо не ми се получаваше...Изхлузваше се, плъзгаше се, а шнолата в комплекта сякаш беше за друг ролер и не го фиксираше на място.
Аз слагам на съвсем леко влажна коса.
Някоя от вас използвала ли е този продукт за бразилско изправяне с ефект до 12 седмици? Мнение?

А пудрата за бели корени на Палете? И за нея търся мнение. Дали би покрила при единични бели косми по слепоочията? Аз съм с небоядисвана коса, пепелно тъмнорусо. Малкото бели косъмчета всъщност не стоят зле, обаче видях, че от пудрата има точно нюанс тъмнорусо и се зачудих как ли ще стои и дали ще изглежда естествено. Не са ми комплекс по принцип белите косъмчета на този етап, те на слънце даже стоят руси. Но пусто любопитство😅, а и може да дойде ден (по-скоро, отколкото ми се иска - ясно че все ще дойде😃), когато вече няма да ми харесват...
И на мен ми се иска малко да си пипна косата. Може би ще подрежа пластовете отпред, да има по-къси около лицето. Иначе съм фен на опашките и плитките и държа да мога да я връзвам. А и ми е по-удобно. На по-късите подстрижки ще им се радвам на чуждите глави.🙂

# 264
Пробвах веднъж, на прясно изсушена коса - стоях 3ч - като пуснах, отпред бяха се заформили малко къдрици, отзад нищо.
Моята коса е изрусена, забелязвам, че на тъмни коси много по-сполучливо става. Една приятелка е с естествена, е няма такъв разкош! Невероятни букли прави.
Какви продукти слагате?
Напълно, да. Иначе ми седи влажна и не изсъхва, пък косата ми става слегнала, къдрици и да има падат веднага.
Понякога слагам пяна иначе спрей балсам или нещо такова и след навиването пръскам спрея на Балеа.

# 265
  • SF
А какви продукти ползвате преди да навиете косата и да спите с нея?

# 266
Какви продукти слагате?
За три часа няма как да се получи. Трябва цяла нощ да преспиш с ролера за да се оформят хубави къдрици.
За три часа само леко завъртане се получава, като S - образна форма.
Аз изсушавам косата на 80% да е суха.
Разделям на две части. Слагам фибата отгоре и защипвам и почвам да увивам.
Няма и пет минути.
Слагам крем за коса повреме на сушене, кристали или там каквото ползвам в момента като финиш за краищата.
Пяна не слагам. На мен държат без лак и по три дни. Но днес сложих малко, че е влажно навън.
Мисля да си купя и други видове ролери, по-тънки да видя с таг пък как ще се получи.

# 267
Tова за изправянето .. нали няма да си дърпаш косата мокра с обикновена преса? Гледам в инструкциите пише да се мине с преса.

# 268
  • София
Бразилското изправяне е страшна играчка и трябва да се направи от професионалист. Иначе рискувате тотално изгаряне на косата.

# 269
С инфраред ако е, съм по-съгласна и все пак не бих се направила аз. Ама мокра коса с преса да се дърпа - абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт