Априлче 2025г./тема 2/

• 27 511
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Ели, измериха ли ти вътреочното налягане?
Аз съм с висок диоптър - 5,5 на лявото и 5 на дясното. По принцип са ми казвали за корекция на диоптъра с лазер, но лекарката ми е категорично против, защото имам постоянен растеж на диоптъра.
Преди сме говорили и моята лекарка е категорично против  естествено раждане  заради големината на диоптъра. Така или иначе с предната бременност детето беше седалищно и АГ не ме прати на оглед на очите и очните дъна, защото категорично  трябвале да секцио. В такъв смисъл те съветвам да помислиш добре, защото има и други фактори, които да доведат до секцио.
Сега смятам, че пак ще е (дано да докараме до там) заради предишното секцио, възрастта и очите.

# 466
Аз днес се престраших и сама си сложих първата инжекция фраксипарин. Като за първи път май не бях много внимателна, нито знам дали много точно спазих на колко см от пъпа, но я поставих. Като извадих иглата имаше съвсем лека капка кръв,.предполагам от убождането.
От страха или не знам, просто от самото действие ми стана рязко зле, гадеше ли се и направо ми се зави свят и трябваше да седна някъде. Но ми мина за 5 минути.
Да попитам до колко време да очаквам дали ще се насини или някаква реакция. Сложих я в 8 часа, за сега няма синьо или червено, само виждам самата дупчица от убождането. Нямам сърбеж или щипене.

# 467
  • Смолян
Дами, вчера бяхме на преглед, всичко е наред и доста мърдаше докато го разглеждахме хаха. В 16гс+6 дни съм и вчера отново питах за пола, тъй като в 13гс ми казаха, че се вижда като момче, но АГ е сигурна на 50%. Вчера атрибутите му се виждаха доста повече от предния път и на мен си ми прилича на момченце Blue Heart, но АГ каза, че все пак не е сигурна. Някоя от вас в 16гс все още да не е сигурна за пола?

Също така бях и на преглед при очния ми лекар, с когото обсъдих дали мога да раждам естествено, тъй като имам "латис/скреж в очите - изтъняване на роговицата", което може да доведе до отлепване на ретината. Диоптърът ми не е сравнително висок -2.50 на двете очи, от миналата година съм го вдигнала с 0.25. Той ми каза, че има опция за лазер, който да "бетонира" тези изтънявания и да мога да родя естествено (аз предпочитам да е естествено), като се прави за не повече от 10мин.

Някоя от вас има ли подобни/същите проблеми с очите и правили ли сте такава интервенция?
Днес изпълвам 17 цяла седмица и аз все още не знам пола. При нас се съмнява за мома и се надявам до следващия преглед да не порасне пишка.😁

# 468
Аз днес се престраших и сама си сложих първата инжекция фраксипарин. Като за първи път май не бях много внимателна, нито знам дали много точно спазих на колко см от пъпа, но я поставих. Като извадих иглата имаше съвсем лека капка кръв,.предполагам от убождането.
От страха или не знам, просто от самото действие ми стана рязко зле, гадеше ли се и направо ми се зави свят и трябваше да седна някъде. Но ми мина за 5 минути.
Да попитам до колко време да очаквам дали ще се насини или някаква реакция. Сложих я в 8 часа, за сега няма синьо или червено, само виждам самата дупчица от убождането. Нямам сърбеж или щипене.
При мен някъде след 60тата инжекция започнаха буци, синини и сърбеж. Спокойно може да няма нищо при теб не се навивай предварително.

# 469
Ели, измериха ли ти вътреочното налягане?
Аз съм с висок диоптър - 5,5 на лявото и 5 на дясното. По принцип са ми казвали за корекция на диоптъра с лазер, но лекарката ми е категорично против, защото имам постоянен растеж на диоптъра.
Преди сме говорили и моята лекарка е категорично против  естествено раждане  заради големината на диоптъра. Така или иначе с предната бременност детето беше седалищно и АГ не ме прати на оглед на очите и очните дъна, защото категорично  трябвале да секцио. В такъв смисъл те съветвам да помислиш добре, защото има и други фактори, които да доведат до секцио.
Сега смятам, че пак ще е (дано да докараме до там) заради предишното секцио, възрастта и очите.

TOD = 19mmHg
TOS = 20 mmHg

Лазерната “операция”, която той предложи е само да предпази тези изтънявания да не станат по-големи. Няма да има корекция на диоптъра. Спомена, че и на други майки е правил и са раждали естествено след това.

Чудя се доста, просто защото не съм имала никакви операции досега, секциото ме притеснява като цяло хаха но ще го помисля.

# 470
Анонимна, и при мен е същото - сл ед втория месец, значи около 60та инжекция, започнаха буците и сърбежа. Вече са ми през ден, но е същото. С Фракси или с Клексан си? Аз с Фракси, просто като започнах само това имаше в аптеките, при мен беше задължително да е веднага след
 положителен тест.

# 471

👋 Здравейте, момичета. ❤

От едно малко момиче. 😊

# 472
Здравейте, пт снощи съм с адски остри болки в корема, имам течение като вода какво може да е това, звънях на АГ но днес е събота не ми вдига

# 473
......, пиши на Вайбър, поне да прочете и може да отговори, ако не  - в спешен кабинет или при друг работещ гинеколог.

# 474
......, пиши на Вайбър, поне да прочете и може да отговори, ако не  - в спешен кабинет или при друг работещ гинеколог.
Писах и но се притеснявам
Течението е все едно по малка нужда без цвят без мирис

# 475
Аз бих отишла веднага в спешен кабинет. Ако си в София има в Надежда и Токуда мисля. Вероятно и на други места.

# 476
Здравейте, пт снощи съм с адски остри болки в корема, имам течение като вода какво може да е това, звънях на АГ но днес е събота не ми вдига

Идете в спешен кабинет, не чакайте АГ да ви отговори

# 477
  • Смолян
Изобщо няма да чакам АГ да ми отговори, а тръгвам към най-близкото спешно с АГ.
Може да е течение, може да са ѝ води

# 478
Анонимна, и при мен е същото - сл ед втория месец, значи около 60та инжекция, започнаха буците и сърбежа. Вече са ми през ден, но е същото. С Фракси или с Клексан си? Аз с Фракси, просто като започнах само това имаше в аптеките, при мен беше задължително да е веднага след
 положителен тест.

Отналачо бях на фракси, след като ми установиха алергията минах на Клексан.

# 479

От град сте? Със сигурност търсете дежурен кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт