АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 074
  • 439
  •   1
Отговори
# 300
Ние също мислехме кръщене с рожден ден, но накрая се отказахме и ще го правим по топло време.
Може на именния му ден например, който се пада през август.

Като нас. 😄

# 301
  • София
Като правихме кръщене на синът ми ни обясняваха, че е хубаво да е на отделен ден като вид духовен рожден ден. Ние кръщенето също ще го правим лятото. Имаме дата, манастир, ресторант. Украси няма да правя. Идва ми too much, не е наш стил. Евентуално за ритуала бих помислила за фотограф, но не сме го решили още. Нямаме толкова много рода, съвсем най-близки приятели ще сме и няма да е като малка сватба като на повечето кръщенета, на които сме били. И без това помня как синът ми орева всичко и какъв стрес му беше, доста емоции му дойдоха и истериите в този ден не искам да се повтарят и сега. 🫣

Сега за рождения ден запазих ресторант за вечерта с няколко приятелски семейства да се почерпим. С бабите и дядовците на обяд и вече всичко е готово, но то има само малко над седмица и някак супер бързо лети времето тези последни дни 😳 Пристигна и подаръка на малката, че имах леки съмнения дали няма да се забави точно сега. Остана само Монтесори кулата да й довършим, но там е само един слой боя, та не е нещо особено.

И трябва да я пусна да се джурка в класиранията за ясла от есента. 😒 Хич не ми се иска да идва това време, но сега ни е момента с точка от баткото. Някак с първото дете доста по-бавно настъпи този момент, а той също тръгна преди да навърши 2г.

# 302
Като правихме кръщене на синът ми ни обясняваха, че е хубаво да е на отделен ден като вид духовен рожден ден. Ние кръщенето също ще го правим лятото. Имаме дата, манастир, ресторант. Украси няма да правя. Идва ми too much, не е наш стил. Евентуално за ритуала бих помислила за фотограф, но не сме го решили още. Нямаме толкова много рода, съвсем най-близки приятели ще сме и няма да е като малка сватба като на повечето кръщенета, на които сме били. И без това помня как синът ми орева всичко и какъв стрес му беше, доста емоции му дойдоха и истериите в този ден не искам да се повтарят и сега. 🫣

Сега за рождения ден запазих ресторант за вечерта с няколко приятелски семейства да се почерпим. С бабите и дядовците на обяд и вече всичко е готово, но то има само малко над седмица и някак супер бързо лети времето тези последни дни 😳 Пристигна и подаръка на малката, че имах леки съмнения дали няма да се забави точно сега. Остана само Монтесори кулата да й довършим, но там е само един слой боя, та не е нещо особено.

И трябва да я пусна да се джурка в класиранията за ясла от есента. 😒 Хич не ми се иска да идва това време, но сега ни е момента с точка от баткото. Някак с първото дете доста по-бавно настъпи този момент, а той също тръгна преди да навърши 2г.
Каква е монтесори кулата? Може ли снимка!

# 303
И ние ще запазим в заведение с детски център от обяд и който до колкото издържи. Само 15 човека сме, но не ми се занимава на домашно. Прощапулника ми стига.
Проверих в гугъл какво е монтесори кула Simple Smile)

# 304
  • София
Tufi, такава е нашата:

Малката много се катери навсякъде и вече й е супер интересно да гледа какво се случва в кухнята. Мисля, че ще влезе много в употреба и по-нататък ще се ползва и сама да си мие ръце, зъби, лице, да готви с мен, да прави всякакви неща. С баткото ползвахме едно стъпало от Икея, но ми е падал няколко пъти и искам да избегна пак това.

# 305
Tufi, такава е нашата:

Малката много се катери навсякъде и вече й е супер интересно да гледа какво се случва в кухнята. Мисля, че ще влезе много в употреба и по-нататък ще се ползва и сама да си мие ръце, зъби, лице, да готви с мен, да прави всякакви неща. С баткото ползвахме едно стъпало от Икея, но ми е падал няколко пъти и искам да избегна пак това.
Много благодаря! 💐
Ние сме със стъпало от ИКЕА за миенето на ръце и лице, но и също имаме вече две падания от него.
Нямаме място в банята за такава кула, но като порасне още малко може да му взема за в кухнята, ако има мерак да гледа. За сега мерака му в кухнята е изцяло музикален 🤣 дрънка, хлопа с тенджери, тигани, капаци . Голям ми е музикант 🤭

# 306
Включвам се само да кажа за монтесори кулата, че е много полезна. По-големият ми син още си я ползва, ще става на 4 тази година. Ако има желание да помага в кухнята е много удобна. Аз имам на Tissi, но когато избирах в YouTube имаше много клипове как да се направи точно от стъпалото на Икеа и още нещо тяхно. Даваха го най-бюджетен и стабилен вариант.

# 307
Калоян от новороден си ляга около 22:00, още от режима на трите часа.
Става около 8-9. През деня нещо ни куца организацията за спането. Спи различно всеки ден. И с 1 дрямка може и с 2. Но с 2 му е по добрр, въпроса е, че като дремне около 11-12, после му се доспива към 4-5 и съответно следобедната му закуска отиваааа...ехеее, за около 6-6и30. Няма значение обаче дали е закусвал в 6 или в 5, пак около 9и30-10 е легнал. Все още сме само на АМ вечер, с бисквитки де, но мисля докато си иска да си кара вечер на мляко, е не прркалено де, че пък знам и случай после до големи годинки да търдят само мляко вечер за лягане, че и това не е ок. В понеделник ще ходим за проба манту, че няма белег. При вас как са? А да попитам тези с които имат и по големи дечица или пък са се ровили миналото лято примерно дали сте оцелили нещо ефективно против кърлежи/комари? Понеже ни чака цяло лято нагоре-надолу с караваната и ислам да се подготвя с нещо сигурно.

Аз миналия месец го водих на проба манту и резултата беше положителен. Не се наложи да му правят реваксинация.

# 308
И ние взехме кула, която после ще си я ползва като маса със стол и има дъска на която да си драска.

# 309
  • София
Абсолютно същата история и при нас. Буди се в 00:30 за мляко и после в 4:30 пак, будува един час.. говори си в кошарата, кара се на някой, а понякога, когато имам късмет, заспива веднага. Има задна хрема от доста време. Днес изби зъб (кучешки), очаквам скоро и останалите по редицата. Венците изглеждат безобразно надути...

За белега от БЦЖ - при нас е сериозен.

С баткото ползвахме столче-стълба от Икеа. Не е падал, а доста "готвене" имаше в кухнята. Винаги седях до него, когато беше на плота. Кулата е полезна и по-безопасна, но заема повече място.

Режима сама си го направи от края на септември заспива в 8 става в 6,,,6.30, но от близо два месеца се буди в 12 и в 4 ,гладна.В 4 заспива чак след час...Дремките са й две през деня общо 2.30 .Не знам какво й стана с това хранене и будене.Изяжда си добри грамажи над 200.
Дайте идеи за отказване на това нощно хранене. Сутрин и вечер давам мляко,освен да давам каша вечер и сутрин попара,вместо млеката...не знам,но не се наспивам .

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 22:02 от xSmurfettex

# 310
Имам въпрос - вчера бяхме на проба манту, но спорим с ММ какво ни казаха, дали до тази вечер да не мокрим мястото или до четвъртък докато не видят мястото на обождането?
То и така и така няма нищо червено и ще му бият ваксината, но за къпането просто се чудех...

# 311
Имам въпрос - вчера бяхме на проба манту, но спорим с ММ какво ни казаха, дали до тази вечер да не мокрим мястото или до четвъртък докато не видят мястото на обождането?
То и така и така няма нищо червено и ще му бият ваксината, но за къпането просто се чудех...

Педиатърката не ни забрани мокренето. Каза само да не натискаме мястото. Къпахме го и в деня на пробата.
И аз си мислех, че ще го ваксинират, защото имаше само леко зачервено. Буквално една точица. Но педиатърката го измери и каза, че е достатъчно.

# 312

Педиатърката не ни забрани мокренето. Каза само да не натискаме мястото. Къпахме го и в деня на пробата.
И аз си мислех, че ще го ваксинират, защото имаше само леко зачервено. Буквално една точица. Но педиатърката го измери и каза, че е достатъчно.
Аз накрая снощи писах и на ЛЛ, понеже не прави тя пробата и ми каза да не го мокрим изобщо до отчитането. Добре че не е лято поне, че ми е жал така като не го къпем цялостно.

# 313
Бяхме при ортопед, профилактика. Та освен за обувките ,ни даде съвет да й купим права възглавница .Щяла да спи по-спокойно и да не шава толкова много из леглото.
Някой знае ли дали това е вярно?
Такъв тип:

# 314
  • София
Имаме възглавници всякакви. Шават си доволно пак. И двете деца си имат собствени вече, но не ги ползват особено. Малката я търси повече от баткото, но във всякакви пози ги намирам и двамата. При нея помага като има хрема да не стича толкова секрета надолу, че иначе кашля постоянно и не спи ок.

Общи условия

Активация на акаунт