🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 35 105
  • 861
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ясно е само, че колкото зрители пред екрана - толкова и мнения (от дивана). И аз в това число. Но пък така се избистрят нещата (не визирам двечките, там ще се избистри, когато излеят мътното).
Радвам се, че имаме възможност да четем тук и мнения на участници и екипа (надявам се, че е вярно). И да, развалихте съспенса за зрителя и първия смислен план на лагерите там за отпор на продукцията по правилата "без правила". 90 сек. не са време да обявите (леко иносказателно) точната схема и те да я чуят и проумеят. Както и да е - важно е и вие (екипът) да научавате нещо от нас, зрителите.
(И - вероятно - не ви е било лесно и кеф да се чудите какво да ни давате ефирно с наличието на толкова безинтересни участници. Които вие сте си избрали.)
Склонен съм обаче да се съглася с болднатите изводи на @tfn2k от https://bg-mam.ma/p/1700168/48698810.
Просто, и аз така ги виждам нещата: не е достатъчно да запазиш гривни в лагера си, нужно е да добавиш нови от другите лагери. Без излишен риск (и демонстриране на "перки") това би станало само с 2-ма силни и 2-ма слаби. При 3:1 някак трябва да е преценено, че от "вашите" не губите нито една, а само добавяте чужди. Но ще са по-малко, като обща придобивка. (Докато пиша, излезе пост на ladonnae - добре, приемам обяснението й за 2:2 и 3:1 като аргумент.)
Скрит текст:
Мисля, че на този етап най-лесно е да се пратят у дома повече от отишлите да лежат на плажа и да си пеят. Понеже е по-трудно и несигурно да мериш сили със силни; могат и те да те бият. Тъй или иначе, в етапа "всичко или нищо" и слабак с 1 гривна може да вземе твоите, но ако ти биеш там по-силен - ще вземеш 5-10-15. При така обавените 2 етапа от игрите, аз виждам повече логика нататък да остават хора с повече гривни и те често и без откат да сменят притежателите си.
Ще ми се да имам такова "оправдание" (като зрител с претенции), но и аз не вярвам в него: едва ли продукцията съставя игри за Бистра всеки път щом колелото я избере и тя приеме да играе. Това са си чисти спекулации.
Тримата "страдалци" (вкл. онзи, дето, видите ли, донесъл една пръчка по едно време; плюс още неколцина от лаг. 1 и 2) не са образи/типажи, които искам да гледам във формат с елемент на оцеляване. Хубаво: разни хора и там. Ама какво да им гледам? Разбира се, от морална гледна точка, и те трябва да ядат. Но - ако приемем играта - те нямат място там. Понеже нямат и повече от 1-2 гривни, не ги избират за битки и от другите лагери. Иначе, отдавна естественият ход на събитията да ги е пратило от пясъка на дивана у дома.
В тази връзка..., ако "НЛО"-то кръжи над темата и ни наблюдава, нека да е внимателно и с разбиране. Имали сте малко време за старта - ОК, добре. Ала не бъдете самовлюбени и не се мислете за безгрешни. Шоуто ви има всички изгледи (писах: даже и, понеже е ново за у нас) да се наложи. С обиците - ако не повтаряте грешки, от които ни е втръснало (на колегите ви от обидно постния брой "творчески колективи" изобщо) и ситуации, които вие си харесвате иначе. Важното е на нас да ни харесват. Вие сте профитата, ама тук не опираме до профи жури на фестивал като "Златната Албена" (или "Медиямикс", или каквото е сега - ако го има), а до "простия" зрител. Неговите "гласове" са само форуми и социални мрежи, но не ги подценявайте. Ако щете, просто: бъдете различни.

# 586
Хайде да не се изказваме толкова сигурно за неща, за които нямаме достатъчно информация 😉? Не, че ти дължа някакво обяснение, но не е имало пренебрегване никъде, а трябваше да избера в един момент, къде да продължа с кастингите. Дано не трябва да разяснявам повече от това, а да си навържеш останалото. Не виждам и нищо лошо да наричаш туристите туристи, било то и постоянно? Хора, които не играят играта, а са там за да се киснат и да бистрят политика, както и да си изкарат курорта, са точно такива - туристи. Претенденти за златната гривна пак щяха да имат и на 2+2, така че не знам, защо се изтъква тая причина, все едно само на 3+1 могат да имат представител?
Радвам се, че решението си е било твое и няма никакъв реваншизъм. Това не отговаря на основната ми питанка.

Лагер 3 вече пробваха 2+2 и се издъниха. Пробваха и 4ма и им се получи. Реално Бистра взима решения базирани на опита и наблюденията си в играта. Теоритично много неща може да са много по-добре, но статистиката за момента показва, че за нейните цели това е по-добрата стратегия. И лагера им е с 2 гривни напред. Вместо в най-лошия случай с две назад.

Аз не виждам защо някой , ако мисли стратегически, ще иска да разкара Мимо, Нина или Иван Глория. Махаш хора с потенциал и оставяш слабите бедни. В момента освен купчината НПС-та имаме Берке, Алекс, Вера, Митов и Марина, които няма да е никак зле да бъдат опаткани. Ще е престъпление да пратиш Мимо вкъщи преди някой, който може да вдигне вилица с една ръка.

# 587

Лагер 3 вече пробваха 2+2 и се издъниха./b] Пробваха и 4ма и им се получи. Реално Бистра взима решения базирани на опита и наблюденията си в играта. Теоритично много неща може да са много по-добре, но статистиката за момента показва, че за нейните цели това е по-добрата стратегия. И лагера им е с 2 гривни напред. Вместо в най-лошия случай с две назад.

Аз не виждам защо някой , ако мисли стратегически, ще иска да разкара Мимо, Нина или Иван Глория. Махаш хора с потенциал и оставяш слабите бедни. В момента освен купчината НПС-та имаме Берке, Алекс, Вера, Митов и Марина, които няма да е никак зле да бъдат опаткани. Ще е престъпление да пратиш Мимо вкъщи преди някой, който може да вдигне вилица с една ръка.
Веднага внасям разяснение, макар че вече го написах. 2+2тата, които опитаха досега не са проработили, защото винаги са били срещу един или двама силни, което е много различно от това, което аз казах. Разликата от 2+2 с два туриста до 2+2 с двама силни е огромна и няма как да се приравнят към една и съща стратегия, само защото числата в конфигурацията съвпадат. Нека си припомним началото, когато Гогов направи това, което аз предложих и се пуснаха двамата с Митов срещу двама по-слаби. Резултатът беше налице, но това бързо се забравя, защото беше в първите серии. Това е 2+2то, което е оптимално. Също така на 3+1 най-лошият вариант не е да загубят 2, а 3 гривни, ако спечели единицата. 2+1 изборът на Шериф също се забрави бързо, а костваше участието на негов приятел и целия му имидж. Не съм сигурен, какво е "проработило", когато Бистра избра 4ма от нейния лагер? Просто завъртяха гривните на туристите в техния лагер и не влязоха никакви нови гривни. Можеше да избере 2 туриста от другите лагери, но тя си изклати техните. Пълен абсурд.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:07 от tfn2k

# 588
На мен ми стана чудно защо Сано "нареждаше" зад кадър няколко пъти снощи, че Бистра е направила Рената беднячка, след като тя остана с 8 гривни май.

# 589
Според мен Бистра направи много хитър ход водена от своята цел - да си го върне на Рената като я изправи срещу силни играчи които дори при загуба не губят кой знае какво. Освен това имаше и бонус - да си премери силите с двама потенциални конкуренти. Перфектно измислено.

# 590
tfn2k,
няма обективни слабаци, които да сложиш, за да си сигурен. На този етап от играта нямаш вече огромен избор. Има три жени освен Бистра, които може да сложи. Рената, Петя и Ванеса. Две от тези три показаха, че ще се съюзят срещу третия човек, за да не обеднеят. Освен Рената друг реален избор нямаха. Това, че не харесваш Петя не означава, че е автоматично слаба, особено ако на Венци наистина са му слаби ангелите към нея, което Гогов много добре постла пред лагер 3. Наитина не виждам кого другиго да сложат? В Лагер 2 са Георги, Тренера, Шериф и Кирил. Никой от тях не смятам, че е за подценяване. В лагер 1 имаш Дзами, Гогов и жените. Гогов е опасен, Дзами е неприятен, но и силен. По-добре да ги развъртят вмест загубят. В ситуацията, в която беше Бистра тя взе възможно най-доборото решение. В друга може да не е, но в този случай си беше.

# 591
Ако е вярно, че Венци си е паднал по Петя щеше ли да се мести в лагер 1?

# 592
tfn2k,
няма обективни слабаци, които да сложиш, за да си сигурен. На този етап от играта нямаш вече огромен избор. Има три жени освен Бистра, които може да сложи. Рената, Петя и Ванеса. Две от тези три показаха, че ще се съюзят срещу третия човек, за да не обеднеят. Освен Рената друг реален избор нямаха. Това, че не харесваш Петя не означава, че е автоматично слаба, особено ако на Венци наистина са му слаби ангелите към нея, което Гогов много добре постла пред лагер 3. Наитина не виждам кого другиго да сложат? В Лагер 2 са Георги, Тренера, Шериф и Кирил. Никой от тях не смятам, че е за подценяване. В лагер 1 имаш Дзами, Гогов и жените. Гогов е опасен, Дзами е неприятен, но и силен. По-добре да ги развъртят вмест загубят. В ситуацията, в която беше Бистра тя взе възможно най-доборото решение. В друга може да не е, но в този случай си беше.
Това, кого харесвам и кого не, е ирелевантно при оптималното избиране на противници. Да, няма вече супер слаби противници, но има такива, които са по-слаби от други. Рената, Петя и Ванеса са си екстра мишени за 2+2 срещу Бистра + силен мъж. Като не му се играе срещу Петя на Венци, да сяда и да почива - Миро ще ги опатка на негово място без да се замисли. Няма такъв филм "Освен Рената нямаха друг избор" . Никой дори не е споменавал нито Гогов, нито Дзами, нито Кирил. Не знам , защо влизат въобще в разговора. Всички вече биха се съюзили на 2+1 играта, не са само Петя и Ванеса, така че и този довод не е реално довод. Отдлено трябва играта да ти го позволява, за да го направиш. Ако има как, всеки ще играе 2+1. Миро , примерно , също се опита да го направи с Бистра срещу Рената, така че не е като да пасат трева останалите и , видиш ли, само Ванеса и Рената ще играят двама срещу един.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:27 от tfn2k

# 593
Здравейте, приятели и съмишленици Simple Smile Понеже върви едно мнение, че продукцията се е намесила в играта за провизии с различни користни цели (най-вече глад за лагер Мимо Гарсия). Искам да ви обърна внимание на следното нещо, цитирам Сано: "Слушайте много внимателно! Играч, който постави храна в САНДЪК на друг лагер, различен от своя, автоматично ще се счита от този момент за техен играч. В същото време всички играчи, които не участват в играта, имат пълното право да пазят сандъка си от нежелани играчи... Имате точно 90 СЕКУНДИ (разбирай време да се разберете какво правите) до началото на играта". Така в превод, никой не е забранил коалиционната игра! Лагерите можеха да си направят стратегия в която да играят заедно (никой не е казал, че е забранено да носят провизии от сала и да ги дават на играч от друг лагер, който на свой ред да ги слага в сандъка). И при положение, че НЕ Е ЗАБРАНЕНО споделянето на храна между лагерите, никой нямаше да ги спре да си поделят след това храната. Дребният шрифт е по-скоро към Алекс и неговото желание да слага провизии в сандъка на Нумеролози.  

Не е точно така. Поне час ни обясняваха, че нито лагер 1, нито лагер 2 искат повече от един човек. В този смисъл правилото, че ако започнеш да помагаш на  чужд отбор автоматично ставаш от него, прецака всички договорки. Ясно беще, че нито лагер 1, нито лагер 2 ще се навият да мъкнат 6 души на гръб, храната не бе толкова много. Лагер 1 имаха споразумение само със Сашо.
В този смисъл цялата идея един лагер да помогнеш на друг лагер да е пръв и в замяна да получиш част от храната, беше яко прецакана. А това че продукцията остави два часа да се водят преговори и съобщи правилата 90 секунди преди края е недопустимо. Основната част, които гледаме О100Г сме хора, които сме отгвратени от ИВ, където продукцията също се меси по безобразен начин. Но ако целта е да се направи ИВ2 - тогава няма смисъл.

Лично на мен след водната битка интереса рязко ми падна. Беше очевидно, че продукцията иска да запази възможно най-дълго "фантастичната четворка", което е ужасно тъп ход.

П-С. Как точно правиш коалиционно игра, когато другите  лагери не искат да спасят повече от 1 човек от лагера ти, а  ти имаш да спасиш 6 човека?

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:13 от Лорд Сняг

# 594
Аз нямам никаква драма с намесването на продукцията. Намирам го за съвсем резонно. Ако всичко се остави на естествен ход, ще е безкрайно скучно, според мен.

# 595
Ако всички беше оставено на естествен ход Влади нямаше да спасява лагер 3, и изведнъж 5-6 души щяха да окапят, което щеше да е много интересно.
Видя се, че след като Кирил се държа безобразно, явно са му подшушнали да си оправи имиджа, което също не е показано, но се вижда. Без такива намеси играта щеше да е много по-интересна.

tfk, точно Рената е един от силните играчи - както личи и от спечелените ѝ битки, и от гривните ѝ. Виж за Петя и Ванеса не бих казал, че са особено силни. На Ванеса ѝ помогнаха.

# 596
  • София
Нямаше да е никак интересно, ако отпаднат двама силни играчи като Бистра и Миро, защото са умрели от глад. Тогава щяхме да гледаме Биляна и Б, майката Марина, пеещият фен на Глория и духовните приказки на Рената. В предаването има няколко интересни играчи, другите са за фон.

# 597
  • Враца

tfk, точно Рената е един от силните играчи - както личи и от спечелените ѝ битки, и от гривните ѝ. ..

Които, да не забравяме, са и подарени от Еляса.

# 598
Нямаше да е никак интересно, ако отпаднат двама силни играчи като Бистра и Миро, защото са умрели от глад. Тогава щяхме да гледаме Биляна и Б, майката Марина, пеещият фен на Глория и духовните приказки на Рената. В предаването има няколко интересни играчи, другите са за фон.

Зависи какво разбираш под интересно. За мен щеше да е много интересно, ако двама играчи печелещи гривни изведнъж отпаднат. Това значи, първо че не са се справили със социалната игра,  второ не са се справили със стратегическата игра, а и самото отпадане на опасни играчи е интрига. Освен това щеше да е интересно на кого ще завещят гривните си.

Бистра и Миро според мен съвсем не са единствените силни и интересни персонажи. По различен начин силни са Влади, Гогов, Дзами, Рената, Шериф, Георги. А и Кирил е голям дразнител и не е за подценяване.

vmarinska, това че някой ти е подарил гривни показва, че си силен играч. Защото владееш социалната игра. Впрочем Ренатга спечелри доста битки, а  ако не помагаше на Ванеса щеше да спечели още една.
Рената победи и Бистра, която уж е много силна.

П.С. Все още много хора не правят разлика между "силен" и "силов" играч.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:45 от Лорд Сняг

# 599

tfk, точно Рената е един от силните играчи - както личи и от спечелените ѝ битки, и от гривните ѝ. ..

Които, да не забравяме, са и подарени от Еляса.
Явно гледаме различни предавания, защото аз мисля, че Рената е от най-слабите играчи. Или забравяме как Влади ѝ крещеше на картинното судоку "Дясно, дясно... Не това, другото дясно" и тя панически редеше, без да знае какво. Ако това е капацитет за силен играч и на такъв, който "не са му помагали", ок.

Общи условия

Активация на акаунт