Червените знаменца при жените

• 18 514
  • 517
  •   1
Отговори
# 210
Не мога да повярвам, че през 2024 все още битува схващането, че на неомъжените нещо им има. Хора с разбирания от викторианската епоха са 🚩.
Е, как? Тук във форума масовото мнение на жените за неженените мъже на 40 г. е точно, че им има нещо.
В общия случай им има наистина. Най-малкото на 40 години човек има здраво утвърдени навици и много по-трудно ще се пречупи да започне живот с друг човек и да се съобразява с него. А и много вероятно човекът (мъж или жена) е сам на тази възраст защото е инат, неотстъпчив, нарцис, има някакви пороци, контролиращ тип е, не може да прави компромиси и прочее. Може и физиологични причини да има (особена сексуалност - ниско либидо, да кажем). И какво ли не.
Извинявайте, ама не се ли прекалява? Не случайно има такова понятие “токсична връзка” или “abusive relationship” и подобни. Точно защото ненормалниците и инатливите и нарцисите и неотстъпчивите също се женят. Даже те много искат да се женят, че да си имат куклата на конци. И тези с особена сексуалност - също се женят. И хомосексуални, женени за хетеро жени има. Тези контролиращи типове си намират някоя наплашена от подобни приказки задръстена девойка. Или просто така си се случва и другия партньор не е виновен.

Да се лепят такива етикети на характера само по това дали някой е женен или не е, е доста наивничко. Simple Smile 🚩

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 21:19 от Linda*kiss

# 211
Ооооо нееее, отговарям на три подточки олееее отивам да си направя сепуко...
Joy

# 212
То и за липса на деца е странно да се съди, при положение че това дори не винаги е избор на въпросната нямаща деца, че да се стигне до евентуално осъждане на избора да няма.

# 213
А това пък да се коментира като мерило за нечий характер…. Толкова деликатна тема. Малко ми звучи като речта, с която съфорумката е склонила мъжа си. “Деца или си инфантилен! “
Виждаме и колко зрели стават автоматично някои по страхотно “зрелите” им разсъждения или по супер възпитанието на децата им…

# 214
  • По света и у нас
Хаахахха “кучкарка” 👍 👍

Да,  неимането на деца, което уж не е по нейна вина пак е психосоматично. Има и много книги изписани по въпроса - и Лиз Бурбо и Луиз Хей и много други психолози го описват като вътрешно нежелания да имаш деца и съответно психиката ти ти развиване на ендометриоза или други подобни болести или хормонални дисбаланси.

Имам други два примера - приятелка, която се омъжи късничко. Тя е готина светска дама (везни на 40тина беше тогава), правиха инвитро 15 пъти и тя помяташе бебе след бебе. Обаче докато забременяваше беше на диета и ходеше и на фитнес. И естествено не можа да задържи плода… само да обясня нещо, когато се опитваш да зачеваш, трябва да си спокойна и да не си натоварваш корема и да не търчиш като кон. Също така трябва да ядеш добре,  а не да се вталяват. Еми последното ембрионче не оцеля, успяваше да задържи до към 3ти месец но диетите и бяха по- важни явно.
Аз бях на диети до 30 годишна, пробвахме се с моя не можах да забременея цяла година. Прегледаха ни и двамата, той ОК, а при мен хормоните не били достатъчно. Предложиха ми хапчета, казах им да изчакат месец, два, ще дойда пак. Започнах да си ям, забременях на втория месец и родих без никакви проблеми.

# 215
За някои хора наистина решението на проблема с червените флагове при жените е да си вземат куче

# 216
Ооооо нееее, отговарям на три подточки олееее отивам да си направя сепуко...
Joy
Аз на повече... 😉

Ама да питам кое е по-голям червен флаг, жената да е кучкарка или коткарка... или пък хамстерогледачка...?

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 23:23 от sorscha

# 217
  • По света и у нас
И трите са в графта червено флагче. Всички тези неща отнемат от времето на жената да създаде нещо друго по-смислено: връзка, дете или неин си бизнес или да си почине тя самата.
Само цветята не показват червени флагчета.

# 218
  • France
Тц, тц, мен ни диети, ни фитнес ме спасяват. Забременявам си като стой та гледай. Даже и поднормена, подготвяща маратон. Ама пък тогава не бях открила бг мама да ме светне, че трябва да лежа и яда

# 219
Зависи. Аз нямах ни цикъл, ни либидо, когато не ядях. Щеше да е библейско чудо да забременея.

# 220
  • France
И Сиси Австроунгарска е била анорексичка ама доста деца родила. Но пък останала без зъби. Confused

# 221
Аз съм чувала, че преди жените са губили зъби по време на бременността заради недостиг на калций (предполагам, че се изисква повече, когато в теб расте човек). Сега като търся, не намирам дали е точно мит, но чета това: "Women who gave birth to more children tended to lose more teeth during their lives, regardless of whether they were rich or poor, US researchers found."

# 222
  • София
Целият ферманов пост е червен за мен.
Лъха арогантност, самонадеяност и неблагодарност. Предполагам, доста мъчителен, ако се чете от жени, които не могат да имат деца по някаква причина.

# 223
  • София
Целият ферманов пост е червен за мен.
Лъха арогантност, самонадеяност и неблагодарност. Предполагам, доста мъчителен, ако се чете от жени, които не могат да имат деца по някаква причина.
Абсолютно! Точно същото си помислих, когато го прочетох. Само си казах "Леле, добре че нямам такива познати".

# 224
  • France
... Предполагам, доста мъчителен, ако се чете от жени, които не могат да имат деца по някаква причина.
Предполагам. И без друго се самообвиняват достатъчно.
Толкова да не ми харесваше, когато ми казваха с първата ми бременност, че коремът ми е малък. Пък то сигурно е било комплимент

Общи условия

Активация на акаунт