🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 417
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Да се похваля, момичета. Днес бяхме на преглед, вече съм в 30г.с. с бебка, всичко е наред. Все още сме с главичката надолу, въпреки че на няколко пъти имах чувството, че това дете се завъртя във всички посоки. Бях много учудена, че е станала 1кг и 800гр. АГ е много доволен от всички показатели. За следене на тонове нищо не каза, но ми насрочи час за след две седмици. Принципно знам, че е след 30г.с.

Хубавото при нас е, че никой не си позволява да се меси-нито майка ми, нито свекърва ми, камо ли прабабите. На терасата и на двора ще излизаме, но не ми се иска да се събираме с други мами. Ние и сега сме си ограничили социалната дейност предвид вирусите, защото някак си не искам да се разболявам и да пия още допълнително неща. То като цяло и избор там няма предвид положението ни.

Относно пазаруването всичко си бях хареса онлайн, влезнах в 7-я месец, което горе-долу си съвпадна с черните петъци и намаленията. Взели сме си всичко от дрехи до големите неща. Остана само подложка за повиване за кошарката, обиколник, гнездо и възглавничка. В този ред на мисли вие на каква възглавничка сте се спрели-обикновена или антирефлуксна.

# 631
Аз съм чувала, че в началото бебчетата не трябва да спят на възглавници, за това и не съм се насочила да купувам. За обиколниците по същия начин. Не трябвало да има нищо в креватчето, за да не вземе да се задуши по някакъв начин. За това тези неща съм ги оставила за след като се роди да ги купувам, вече като поотрасне.

# 632
Взела съм комплект за количка. В него има нещо като възглавница с дебелина 1см.
Предния път не съм ползвала. И тогава беше такава. Обиколниците- красив, безсмислен, за мен, аксесоар.  Помня, че им ших калъфки, защото ми идваше нехигиенично да сменям чаршафи, а обиколниците така си стоят.
Като цяло, предния път и кошарата, и леглото ми дойдоха в повече. Бебето си спеше до мен на спалнята, някъде около гърдите ми и без възглавница. Сега нямам кошара/легло. Взех едно като панер, електрическо. Кръстили са го кашара/шезлонг и е за до 6 мес. После ще преценявам, дали ми трябва бебешко легло. Зависи и от бебето.

# 633
И аз разсъждавам по абсолютно същия начин. Възглавница чета, че отричат до първата година. А вместо обиколник сега са модерни тези гнезда, но аз и с това мисля да изчакам. Ще започна само с най най най-необходимото и после ще докупувам според нуждите. Сега на промоциите и аз напазарувах по-скоро големите неща, пък за малките има време.

Аз съм чувала, че в началото бебчетата не трябва да спят на възглавници, за това и не съм се насочила да купувам. За обиколниците по същия начин. Не трябвало да има нищо в креватчето, за да не вземе да се задуши по някакъв начин. За това тези неща съм ги оставила за след като се роди да ги купувам, вече като поотрасне.

# 634
  • Варна
Аз днес бях на вторичен на фетална ехокардиография. Всичко е наред, това което искаше да се увери доктора, че ще се затвори се е затворило.
В понеделник съм на ЖК +изследвания. Идната седмица ще правя и кръвно захарен профил май се казваше.

За възглавница и аз четох че не се ползва, за обиколници също, макар, че ми дадоха 1 ще видя дали ще го ползвам.
За чувалчетата и повиването, антистрес пелените също гледам, че масово се препоръчват, за да е спокоен съня на бебето. Имам гнездо ще видя и с него как ще е. Всичко ще ми е на проба- грешка.

# 635
Аз трябва да ходя на феталната ехокардиография във вторник, при доктор Маринов. Как протича прегледът? Като фетална морфология, или фокусът е само върху сърцето, показват ли пак бебчето? И може ли да присъства и бащата?

# 636
  • Варна
Аз трябва да ходя на феталната ехокардиография във вторник, при доктор Маринов. Как протича прегледът? Като фетална морфология, или фокусът е само върху сърцето, показват ли пак бебчето? И може ли да присъства и бащата?
Като феталната да, но гледа само сърце и артерии. Не ми снима нищо, не ми е и показал на монитора нещо. За бащата не знам, но не ми се вижда и интересно даже.

# 637
Ние бяхме, таткото също присъства, като цяло аз не виждах монитора, но той виждаше всичко.
Бяхме при др Василева от МЦ Марковс. Беше много подробна и изчерпателна.

# 638
Възглавница помня още като сестра ми беше бебе се отричаше, това е било 2000 година. Аз не мисля да ползвам. За позата за сън - каквото ми кажат от болницата, това ще е, мнения има разнопосочни.

Аз януари ще направя един списък и вече ще изпращам на роднини, кумове, приятели, още отсега ме питат за подаръци. Каквото остане от него, ще го купим ние. Основното вече го имаме.

За излизанията - февруари вече е доста мек месец, затова мисля, че преспокойно ще можем да излизаме. С други майки не мисля да се събирам, не заради друго, просто не съм от типа хора, които обичат да се събират с майки и да говорят само за памперси и пелени Laughing Или ще снова сама с количката по парка, или с най-добрата ми приятелка, която сега ще ражда (Бог просто ми направи подарък с това съвпадение, за да има с кой да излизам с количката). Иначе, живи и здрави, аз смятам и сама да излизам с приятелки или на фитнес или на някоя процедура, отделно ще си движа частната практика, заедно с колегите. Психически няма да издържа, ако трябва да съм нов стоп удома, в парка,.мъжа ми и бебето. Дето се казва - и мама е човек. Но ще видим, като се роди, то ще си покаже как ще е и трябва да е.

# 639
  • Варна
КРР и аз си правя такива планове, а раждалите около мен ми се смеят и ме плашат, че всичко това ще е мираж🙄. Обаче аз питам и после си правя каквото аз си знам. Ще видим да. За разходките и аз ще снова сама основно. Макар, че съседката ми също е бремена, но не ми е толкова близка, по площадки скоро не се виждам. Надявам се февруари да е по- благосклонен и мек, да става за разходки, че аз ще съм секцио и ще съм края на януари вероятно.

# 640
Мираж не е. И няма смешно в очакванията ви.
Хората по площадките не говорят само за памперси. Е, има доста дразнещи теми. Но се създават приятелства, детето има среда, изобщо не е лошо да имаш компания да кафета, магазини и др. Минимум до една аптека да отидете - има кой да стои с бебето ви отвън, вместо да сте като слон в стъкларски магазин. Мен пък ме дразни да ми заговорят в множествено число. Например: папкахме, спинкахме... Има всякакви хора и никой не е длъжен да общува с някого.

# 641
КРР и аз си правя такива планове, а раждалите около мен ми се смеят и ме плашат, че всичко това ще е мираж🙄. Обаче аз питам и после си правя каквото аз си знам. Ще видим да. За разходките и аз ще снова сама основно. Макар, че съседката ми също е бремена, но не ми е толкова близка, по площадки скоро не се виждам. Надявам се февруари да е по- благосклонен и мек, да става за разходки, че аз ще съм секцио и ще съм края на януари вероятно.
И на мен постоянно така ми говорят - ти само да родиш и ще видиш; край на свободата; радвам ти се на позитивизма, но реалността е друга. Обаче и за други неща, основно свързани с кариера и собствен бизнес така са ми говорили, после за брака, после за бременността. Това, което мога да кажа е, че всеки отсъжда спрямо своя собствен опит и възприятие към света и живота.
Досега на мен не ми се е случвало нищо, с което друг човек ме е "плашил", изхождайки от свои опит и страхове. Винаги всичко ми се случва, спрямо това, което аз съм се настроила, че ще е и решенията, които съм взела.
Затова аз лично съвети не приемам, само чувам чуждото мнение и ако мога да си взема нещо за себе си от него, мога да го взема предвид, ако не - изобщо го подминавам.

Така че - щом сме решили, че ще бъдем "модерни" мами Grin и животът с бебе ще е готино приключение, така ще е Heart

Колкото за площадките и новите контакти, съгласна съм, че е така. Но аз малко трудно завързвам нови приятелства и някак си,.ако един човек не ме грабне от началото и не ме зарежда, а напротив - трябва да се държа служебно любезно с него, предпочитам да съм сама. Така повече релаксирам и се отпускам. Последните години само един такъв човек срещнах и сега сме добри приятелки, другите ми приятелки са няколко от детството, сестра ми, мама. Но са ми напълно достатъчни. Иначе обичам да съм сред хора, да посещавам всякакви събития, да работя с хора, но не и да създаваме близки контакти, освен ако нещо много не ме грабне. Но, свят широк, хора всякакви.
Кошмарът ми, обаче е - папкахме и спинкахме или постоянни оплаквания и говорене за болести, бягам с 300 Grin

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 22:39 от KPP

# 642
Daisy_D, и аз бях на вторична ехокардиография при Маринов на 22ри, може да сме се засекли без да се познаваме лично. 😁
Аз с първото дете спазвах традицията за 40 дни, но честно казано съжалявам, защото беше септември и беше хубаво времето. Сега не мога да не изляза дори само за един час с детето на разходка. Надявам се да имаме възможност да излизаме с двете деца, въпреки че логистиката по обличане и пренасяне на колички ще бъде физическо и психическо натоварване 😁😁

# 643
Момичета тази ехокардиография задължитeлна ли е и АГто ли преценява дали да ходите?Моята нищо не ми е казвала както и за трета фетална.

# 644
  • Варна
Не е задължителна. Мен ми я препоръча лекарката, която ми прави феталната, като се обоснова. Каза за мое успокоение. Тъй като като се роди бебето имало вариант някаква си дупчица да не се е затворила и неонатолозите да решат, че е шум на сърцето и да ме шашнат. А когато е минат скрининг по време на бременноста, имали база за сравнение как е било по време на бременност и как е след раждането. Та за това ме прати. Той и следящия после ми каза да мини, като го питах трябва ли?

Общи условия

Активация на акаунт