Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 783
  • 829
  •   2
Отговори
# 585
Не, не съм. След лечението е предполагам? Ще попитам в понеделник.

Добавям: Микоплазма е отрицателна, уреаплазма е положителна, 10 на 4, има и на какво е чувствителна за моя радост.
Е значи от уреаплазмата е рецидива. А с борна киселина се лекува гъбичката, не е за след лечение.

# 586
Чудно.
Сега ще пиеш и АБ и съответно съвсем боза ще стане с тая гъба.
Дай да видим какво ще ти изпишат и да допълваме при нужда.
Но La farina e права, този път борна киселина до дупка като това ще е част от лечението.

# 587
Ва, браво и честито !!
И съвсем не се шегувам, чаках да пишеш че си пуснала секрет най-сетне, и ето, излиза причина за упоритото състояние.
Ще го излекуваш и после и гъбата ще умориш Heart
Коя уреаплазма е изолирана?

# 588
  • Враца
Ва, браво и честито !!
И съвсем не се шегувам, чаках да пишеш че си пуснала секрет най-сетне, и ето, излиза причина за упоритото състояние.
Ще го излекуваш и после и гъбата ще умориш Heart
Коя уреаплазма е изолирана?
Благодаря за поздравленията Simple Smile

Замотах се с изследването, защото след лечението ми дойде, след това ме полази някакъв вирус и в първия възможен ден си записах час и се сетих за препоръката ти да тествам и тези две дружки. Сега съм по-спокойна, че най-после ще има резултат и в моя полза.
На изследването пише: Ureaplasma spp. (+) пол. От 9 антибиотика е чувствителна на 5.

# 589
Т.е. не е ясно кой щам е. Така означават общо уреаплазмите. Както и да е, кои са АБ?

# 590
Най-вероятно е уреалитикум, но няма значение, щом има антибиограма.
Съвет, всъщност два - макар че всичко това сме го писали в темата за уреаплазма в Проблемно-то, но:
1. Най-добрият избор е Доксициклин/Вибрамицин - дано е в списъка.
2. Лечението да е минимум 10 дни, не се съгласявай на по-малко, ако искаш да я изчистиш от първия път.
3. Лечение и за партньора, същото като твоето.
4. Антимикотик по схема 1-4-7-10 ден, т.е. да покриеш целия курс на аб лечение. Ако ти изпишат схема за 14 дни, добавяш едно микомаксче.
5. Без секс по време на лечението.
6. Приемът на антибиотика да е абсолютно стриктен в точен час, това е решаващо при лечението на плазмите.
7. Контрола - 30 дни след последното хапче аб.
8. Без млечни продукти преди и след приема на аб, ако можеш и съвсем да не ги консумираш.

# 591
  • Враца
Т.е. не е ясно кой щам е. Така означават общо уреаплазмите. Както и да е, кои са АБ?
Тези са:
Скрит текст:
DOXYCYCLINE, JOSAMYCIN, TETRACYCLINE, AZITHROMYCIN, CLARITHROMYCIN
Café, благодаря за съветите, стриктни ще сме и двамата. За него предполагам личният лекар ще трябва да изпише антибиотик с тези електронни рецепти.

Предполагам първо това ще лекувам, след това гъбите и другите проблеми? След всичко Вагизан и вагинален пробиотик? За млечните важи ли и за партньора?

# 592
Коригирам само едно нещо и добавям насоки:

Микомакс/Дифлукан е 1-4-7-11 ден, не 10-ти. По 1 капсула на всеки 3 дни.
Той се пие не за глабратата, а да не цъфнеш с нови гъбички от АБ - албиканс.
Пробиотик - задължително. Поне месец, аз препоръчвам Синкванон.
Успоредно с цялото това нещо - борна киселина 30 дни. Ако ти дойде цикъла - спираш и подновяваш после. Чакаш поне 2 седмици и тогава правиш контрола, вероятно лактобацилите ще са зле, но може да се опиташ да ги набавиш с този новия пробиотик Криспакт, аз също го пия в момента.
Сега виждам, че си писала, вероятно наистина ще ти изпишат Вибрамицин. За партньора и АГ може да изпише. За млечните - то е за всички, мъже, жени, няма значение. Калцият в млечните блокира действието на доксициклина, затова не се препоръчва да се взимат заедно.
Без алкохол е ясно, надявам се, по време на лечение и 3 дни след последния Дифлукан, вземи му и на него, че да не гъбяса и той.
И друго много важно - задължително слънцезащита с Доксициклина. Да не вземете да ходите на планина или нещо точно сега и да изгорите. Много е фоточувствителен.
И не се ляга веднага след като си изпиете хапчето, поне половин час след това.
Това е в общи линии.

Ужас, знам, че инструкциите са много, но повярвай ми, никой лекар няма да ти обърне толкова внимание да ти ги обясни тези неща, а ние и двете с Cafe Del Mar сме минали по този път лично.
А пък аз съм пила Вибрамицин и за още ред други неща.

# 593
Здравейте,

с кандида глабрата от повече от половин година съм на фона на рефлукс и лечение с h2 блокери, влошено стомашно-чревно здраве, но за момента работим и по този въпрос, тепърва ще лекувам и хеликобактер инфекция.
Изпих доста флуконазол, докато гастроентерологът ми ме насочи към антимикограма. Оказа се че изследването не било нищо особено, но кандида била банална инфекция и затова не ми били пуснали досега.
Както се очакваше - резистентност към флуконазол, клотримазол, итраконазол.
Чувствителна към амфотерицин-б, кетоконазол, нистатин.
Гин ми изписва глобули полижинакс, понеже имат и нистатин за 12 дена, съответно слаб ефект, продължава да си ме дразни. След такава упорита инфекция не съм сигурна дали метронидазола не неутрализира ефекта на нистатина, като убива и полезните бактерии.
Кетоконазол в Бг няма като глобули, чудя се дали да търся от чужбина. Гастрото ми спомена, че има аптека, която правела по рецепта глобули с амфотерицин, може би и с кетоконазол, но не знам коя е, и дали гин ще ми ве върже на акъла да ми предпише. Чета, че борната киселина имала добър ефект върху глабрятя, но в по-висока концентрация, каква точно - не съм наясно, и тякива глобули можели да се приготвят в тая аптека, която не знам коя е. Някой знае ли коя аптека се има предвид в София и има ли познания за тези лечения

# 594
В Полижинакс няма метронидазол, а два други АБ - неомицин и полимиксин. И да, те намаляват броя на лактобацилите, но в случая това няма значение, защото гъбите живеят независимо има или няма лактобацили.
Аптеката, която ти трябва е Ерудита. Звънни им, обясни им какво е положението и ги питай при антимикотиците, които  са чувствителни при теб какво могат да изготвят. Иначе - рецепта може да ти издаде всеки един лекар, независимо АГ, ЛЛ или гастроентеролога. На мен за крем за пъпки с клиндамицин преди една седмица ми взеха рецепта, която неврологът ми изписа, просто защото в същия ден бях при него. Тъй че въпросът е да има някаква рецепта, пък от кой, все тая.
Иначе - тук дамите успешно лекуват такива гъби с продължителни курсове с борна киселина, виж малко по-назад е писано по този повод.
А това за рефлуксът, h2 блокерите и вагиналните гъби, сори, не знам кой ти го каза, ама е такъв абсурд, че няма докъде.
Аз съм с такъв брутален рефлукс, че от 4 години не съм спирала да пия ИПП, което е в пъти по-силно като ефект от H2 блокира,  а редовно пия и двете. Както в момента например. За инфо - в момента съм на 80 мг дневно рабепразол и 40 мг Фамотидин. От цялата тази тъпотия съм правила няколко пъти гъби в червата, но вагинални гъби е просто абсурдно. Даже бих казала, че гъбите ми в червата са от комбинацията между ИПП и други лекарства като кортикостероиди или АБ.
Иначе - чудесно, че са направили антимикограма, то така е и редно, но не търси под вола теле. Не са ти от Фамотидина. Но пък виж, лекувайки Хеликобактер с мега дозите 2 АБ нищо чудно да цъфнеш пак, тъй че искаш, не искаш - задължително се профилактирай по време на лечението. И не е задължително да ти се появи глабрата, може да си е стандартна албиканс, затова аз лично бих следвала схемата по 1 дифлукан на всеки 3 дни от АБ. В комбинация с борна киселина, след което вагинален пробиотик.
И ти желая успех с лечението на рефлукса. Аз лично не мога да се справя, Хеликобактер излекувах преди години, 2 операции направих и пак съм в изходна позиция… Смешно или не, чакам да ми дойде вдъхновението да почна някакъв алтернативен вариант на лечение, защото ми е писнало да се тормозя с тая тъпотия всеки ден, но понеже все още се възстановявам от последната ми операция - засега си пия хапчетата и така.
А сега - лека нощ от мен, отивам да си пия Фамотидина 😉.

# 595
  • Враца
Аз идвам с въпрос за борната киселина.
Изписаха ми антибиотик и противогъбично, пробиотик и Залаин на 7 дни по една глобула вагинално. Попитах я за борна киселина, каза не.

И сега седя тук и се чудя да я купувам ли и и ако да, кога да я слагам? Кога мога да направя пак изследване след лечението?

# 596
Аз идвам с въпрос за борната киселина.
Изписаха ми антибиотик и противогъбично, пробиотик и Залаин на 7 дни по една глобула вагинално. Попитах я за борна киселина, каза не.

И сега седя тук и се чудя да я купувам ли и и ако да, кога да я слагам? Кога мога да направя пак изследване след лечението?
За каква гъбичка ставаше въпрос, глабрата ли? Мен яко питаш борната киселина е най-ефикасна за нон албиканс, но лекарите са гола вода и затова не я изписват. Вземи си я и след цялостното лечение направи един курс с нея за месец. Другият вариант е да се лекуваш както ти е казал АГ, да изчакаш поне три седмици за контролна МБ и ако продължаваш да имаш проблем, я почвай.

# 597
Колко Залаина ще сложиш?
Иначе - аз лично не бих разчитала на него за глабрата.
Освен да направиш след Залаина 30-те дни борна киселина, 14 дни Гинофилус и поне 14 дни след това - контролно изследване.

# 598
  • Враца
Благодаря дами, страхотни сте както винаги. Purple Heart

3 Залаин-а имам, снощи сложих първия.

Май ще направя това, после борната.

# 599

Иначе - чудесно, че са направили антимикограма, то така е и редно, но не търси под вола теле. Не са ти от Фамотидина. Но пък виж, лекувайки Хеликобактер с мега дозите 2 АБ нищо чудно да цъфнеш пак, тъй че искаш, не искаш - задължително се профилактирай по време на лечението. И не е задължително да ти се появи глабрата, може да си е стандартна албиканс, затова аз лично бих следвала схемата по 1 дифлукан на всеки 3 дни от АБ. В комбинация с борна киселина, след което вагинален пробиотик.
И ти желая успех с лечението на рефлукса. Аз лично не мога да се справя, Хеликобактер излекувах преди години, 2 операции направих и пак съм в изходна позиция… Смешно или не, чакам да ми дойде вдъхновението да почна някакъв алтернативен вариант на лечение, защото ми е писнало да се тормозя с тая тъпотия всеки ден, но понеже все още се възстановявам от последната ми операция - засега си пия хапчетата и така.
А сега - лека нощ от мен, отивам да си пия Фамотидина 😉.

Много благодаря за изчерпателните съвети и подробните разяснения, имате право за дифлукана, може би ще трябва да пия дифлукан и да си действам с глобули паралелно, ако реша да пия пак антибиотици. Аз не надценявам ролята на фамотидина, глабратата ми се появи според мен след антибиотиците мин година за хеликобактера, и после се наложи да пия още два антибиотика за синузит и вагинална бактериоза, така че нещата са комплексни, но сме коментирали с гастрото, че постоянното пиене на антиациди, ИПП и Х2 блокери влошават микробиома и оттам има и някакво все пак влияние върху вагиналната. Просто го споменах "on the go", честно казано, знам, че нещата са комплексни, освен това имах един период, в който ползвах често лубрикант, а той се оказа, че също подхранва гъбите.

Видях снощи лечението с борна киселина, може би и него ще опитам.

Иначе за рефлукса искрено съчувствам, психически съм доста зле заради тоя рефлукс, и се чудя много дали да правя антибиотичната терапия отново, след като мин. година ефектът не беше траен. Изпробвам какви ли не алтернативни методи, ограничавам се силно откъм хранене. Сега ще пробвам нов гастроентеролог, и лекар хомеопат в отчаянието си - препоръчаха ми я, че успешно лекувала хеликобактер. Най-тъпото е, че яко ме затресе депресията, но дори и хапчета за това не мога да взимам, защото ми дразнят стомаха, казвам го през смях, ама не е смешно. Към ИПП съм вече резистентна. Година и половина стана при мен с кратки периоди на облекчение, но не пълно. Най-много ми помогна за рефлукса лечение с бяла ряпа тази зима, препоръчано ми от един индиец, но сега не мога да си намирам бяла ряпа, щото и минал сезонът. Другата му препоръка беше да пия хуск една лъжичка накисната от вечерта с малко зехтин всяка сутрин - не ми помага много много, но поне не вреди. Също така със сварен кимион има някакво лечение, но на мен не ми помогна. Чудя се дали да пускам тестове за непоносимости, защото явно има някаква връзка. Аз така или иначе не ям много неща обаче. Желая ви и на вас успешно лечение и много здраве.

Общи условия

Активация на акаунт