Бих помолила за коментар и по моите резултати (жена, 31г) , т.к. правим опити за зачеване вече втора година без
Резултати:

Преди 2 месеца TSH беше 0.9, което уж казаха, че е супер и сега гледам, че е по-занижен.
Отделно изглежда имам сериозен проблем с витамините, та ще правя корекции там.
Завишените нива на тестостерон не знам как да ги тълкувам.
Ще пусна нови AMH, FSH, Estradiol и LH на 3-и ден от МЦ, та като излязат и те ще ида на ендокринолог, дано дотогава не прекаля с притеснението..
НОМА индексът е добре, но Инсулинът ми се струва малко висок... възможно е да имаш ИР ( това може да е причина за по-високите нива на андрогените).
Хормоните на ЩЖ са добре, но ги следи на 2-3 месеца, ТСХ не трябва да пада много.
DHEA е малко висок, Тестостеронът си е категорично висок... трябва да се провери 17ОН Прогестерон ( точно на 3 ден от МЦ) и да се направи консултация с Ендокринолог.
Вит. Д, В12 и ФК са ниски - трябва да се приемат.
Здравейте отново ♡
Споделям остатъка от изследванията
Прогестеронът е изследван на 7 ден след предполагаема овулация - не успях да засека с лентички вкъщи - засилваше се в продължение на няколко дни и накрая спадна, но така и не стана по-наситено от контролата. Пуснах прогестерон на 7 ден след най-наситения резултат. Дали е ок стойност според вас? Този месец ще се следя с УЗ.

AMH, LH, FSH, Inhibin B, E2, 17-OH-Прогестерон изследвани на 3-и ден от МЦ.
FSH:LH съотношението не е ли малко високо? Репродуктивен АГ ги погледна, каза че са супер.. аз доколкото знам трябва да са 1:1? Нямам ЗФ/кисти. Нищо не каза за инхибинът, нито 17-OH, та не знам дали са ОК.

Бих се радвала на допълнителни мнения, на друг преглед + ендокринолог съм в края на седмицата.